Worldwide & multipel bankrun has become a serious possibility

Het noodplan voor de Amerikaanse en wereldeconomomie is vanavond niet goedgekeurd door het Amerikaanse Congres.
Ik vind dit terecht want het plan creëert geen oplossing. Het creëert enkel meer geld en krediet en daar moeten we vanaf. Onder andere de republikein Ron Paul, de enige presidentskandidaat die de westerse wereld voor een Nieuwe Depressie kan behoeden, stemde tegen.
Het niet goedkeuren van het plan kan op korte termijn een gigantische crisis teweegbrengen. Te beginnen met morgen.
Het scenario van een multipele en wereldwijde bankrun die de wereld in 24 uur compleet plat legt, is nu meer dan ooit mogelijk. Overheden kunnen dan enkel nog ingrijpen door de banken te sluiten. Een banking holiday uitroepen, voor verschillende dagen (tot het weekend?), voor enkele weken of maanden. Indien dit gebeurt voor langere tijd zal de wereldeconomie onmiddellijk in elkaar crashen. Dit zou een goede les zijn voor de politici en bankiers die de zeepbel decennia lang hebben laten aanslepen!
Donderdag zou er een herstemming voor het noodplan plaatsvinden. Ik verwacht nog steeds dat politici kost wat kost een miljarden-plan zullen doorjagen. Dit zal voor initiële maar misplaatste euforie zorgen op de beurzen. Het plan zal de weg leggen voor een biljoenen plan. Want de banksector heeft nood aan biljoenen (trillions in het engels) om het zwarte gat van de kredietderivaten te vullen.
De voorbije weken pompten centrale banken massale hoeveelheden dollars, euro’s, yen’s, yuan’s en allerhande fiat-geldvormen in de markten. Vandaag pompte de Fed meer dan 600 miljard dollar in de markten, bijna evenveel wat het noodplan zou moeten voorspellen. Dat dit niet helpt wil zeggen hoe groot de verslaving aan krediet wel is.
Ik ben zeker dat dit pompen van geld zal blijven doorgaan en giganteske normen zal blijven aannemen. Te beginnen vanaf morgen. Vanaf morgen gaat men misschien dagelijks 1 biljoen, of 1000 miljard in de markten pompen. Binnen zoveel maanden 1000 biljoen en zo gaan we exponentieel. Richting hyperinflatie.
Zowel in het scenario van constant omvallende banken, wereldwijde bankrun, deflatie ofwel het scenario van hyperinflatie: zal goud de beste waarde bieden!
Beide scenario’s lijken echter in elkaar verstrengeld en kunnen de komende jaren de markten terroriseren. Eerst deflatie-angst, daarna hyperinflatie. In estafette.
Het is niet onmogelijk dat het goudaankopen illegaal worden verklaard in de (nabije) toekomst. Politici kunnen dit allemaal per wet bevelen. Om daarna de dollar en de euro waardeloos te maken ten opzichte van goud. Be prepared. Or at least scared!
Gold will rule it all!
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s