Aan de vooravond van een wereldwijde muntencrisis

Ik word zelf soms verbaasd van de snelheid waarmee de laatste weken belangrijke gebeurtenissen in de financiële wereld elkaar aflossen.
Het gaat waarschijnlijker alleen maar sneller en sneller gaan waardoor veel mensen het zicht verliezen waarover het allemaal gaat en wat de gevolgen kunnen zijn. Mensen zullen soms geen tijd meer hebben om zich te beschermen. Aangezien een ruwe 98% van de mensen niet beschermd is tegen wat komen zal, zullen de gevolgen gigantisch zijn en de verbazing ook.

  • De crisis rond de Amerikaanse rommelhypotheken is slechts het ultieme topje van de ijsberg waartegen het financiële systeem is aangebotst.
  • De ijsberg bestaat voor een veel groter deel uit een niet gereguleerde markt van derivaten gebaseerd op leugens en regelrechte fraude.
  • Deze markt van meer dan 1000 biljard of 1 miljoen miljard dollar is nu aan het ineenstorten.
  • Overheden doen er alles aan om het financiële systeem te redden.
  • Ik geloof dat ze in zekere zin hierin zullen slagen doordat ze duizenden miljarden aan dollars, euro’s en andere munten er tegenaan zullen gooien om het systeem te redden.
    Indien ze dit niet zouden doen, zouden we ongetwijfeld naar een situatie gaan die ernstiger zou zijn dan de Grote Depressie van de jaren dertig.
  • Ik denk dat dit niet zal gebeuren doordat de overheid massaal ingrijpt.
  • Ik denk dat het zo mogelijk erger zal worden.
  • De overheid creëert ongeziene inflatie door zoveel geld te drukken.
  • Dit geld gaat niet zomaar het zwarte gat vullen dat de derivaten en de banken hebben achtergelaten.
  • Dit geld gaat voor een groot deel in de economie terechtkomen en zal goederen willen kopen.
  • Door de vertraging van de economie zullen goederen schaars worden.
  • Papiergeld zal er in overvloed zijn, en goederen zullen schaars zijn. Teveel geld zal te weinig goederen willen kopen. Dit zal de prijs van goederen doen exploderen.Dit kunnen we hyperinflatie noemen als dit een aantal maanden aanhoudt.
  • Ik schat de kans op hyperinflatie in de VS in de komende vijf jaar op 90 tot 99% kans.
    De kans dat Europa hyperinflatie zal beleven is volgens mij ook groter geworden dan 50%
    De kans dat de ganse wereld hyperinflatie zal beleven is ook groter geworden dan 50% en stijgend…
  • Een voorbeeld over hoe alles zal verlopen, zijn de huidige gebeurtenissen in IJsland.
    IJsland zal de komende maanden direct in een hyperinflationaire depressie belanden.
  • Ik denk dat de VS hetzelfde scenario staat te wachten eenmaal andere landen weigeren te investeren in dollars en in de VS. Dit zal gebeuren.
  • De huidige stijging van de dollar is zeer vreemd en uitzonderlijk. Het is op niets fundamenteel gebaseerd. De stijging van de dollar is net zo vreemd als toen het water aan de kusten van Thailand zich kilometers diep in de zee terugtrok. Mensen die toen op het strand waren konden hun ogen niet geloven. Velen gingen gestrande vissen oprapen en probeerden de terugtrekkende golven achterna lopen. Deze uitzonderlijke beweging van de natuur was de start voor een totaal omgekeerde beweging die zou volgen, maar dan met een factor die 1000 keer zo krachtig was. Met een veel grotere snelheid kwamen de golven terug. De golven waren bovendien metershoog. De hoogte, de kracht en de snelheid waarmee het water terugkeerde nadat het zo diep in de oceaan was verdwenen verbaasde iedereen. Maar veel erger, de gebeurtenis doodde honderdduizenden mensen.
  • Er is een dollartsunami op komst, die de dollar zo goed als waardeloos en waarschijnlijk zelfs compleet waardeloos zal maken.
  • Cash en obligaties, waar ook ter wereld, zullen waardeloos worden. Want de dollartsunami zal elke vorm van overheidsgeld waardeloos maken.
    Er is teveel van gedrukt en zal nog veel meer worden van gedrukt. Het zijn beloftes van de overheid die nooit gehouden zullen worden. Onthou dit goed!
  • Er is een grote kans dat er een nieuwe belangrijke munt zal opstaan om de huidige dollar te vervangen. Dit kan een mix worden van Europese munten, Arabische en Chinese munten. Misschien komt er zelfs een wereldmunt, mogelijk (hopelijk) gedekt door goud.
  • Er is een grote kans dat de euro, als ze niet snel ingedekt wordt door goud, zal verdwijnen in zijn huidige constellatie. De eurozone kan uiteenvallen, voornamelijk in een regio van zuiderse landen die het economisch zeer moeilijk hebben, en een regio van noordelijke landen die het economisch moeilijk hebben.
  • Wat er nu gebeurt in Oost-Europa is belangrijk. Het is het officiële startsein voor de wereldwijde muntencrisis die ik verwacht.
  • Het IMF heeft al leningen moeten geven aan IJsland, Oekraïne en Hongarije.
  • Er zullen nog veel landen volgen: Wit-Rusland, Roemenië, Bulgarije, alle Baltische staten, Servië, Kazachstan, Pakistan, de Filipijnen, Argentinië, Vietnam, mogelijk ook Afrikaanse landen. Hierbij zal het niet stoppen. Binnenkort zullen ook ontwikkelde landen in problemen komen. Ik heb het over: Oostenrijk, Zwitserland, Australië, Nieuw-Zeeland, Griekenland, Ierland, Spanje, Portugal, Italië, België en de Verenigde Staten van Amerika.
  • Het IMF zal binnenkort geld bijdrukken om al die landen ter hulp te snellen. Nog meer geld, joepie!!
  • Papiergeld zal in de komende vijf jaar COMPLEET waardeloos worden. De kans hiervoor is veel te groot geworden.
  • Het zal de spaartegoeden van miljoenen mensen COMPLEET verwoesten.
  • Wereldwijd garanderen overheden dat het geld van mensen veilig is en dat ze het niet zullen verliezen en dat de overheden alles zullen terugbetalen.
  • Ze zullen het misschien inderdaad allemaal terugbetalen maar allemaal in Zimbabwe dollars of in Zimbabwe euro’s.
  • Mijn motto is: In Gold We Trust.
    Mensen verliezen nu hun ‘trust’ in de banken.
    Mensen zullen zeer binnenkort hun ‘trust’ verliezen in papiergeld.
    Deze kracht is bijna niet meer om te keren.
    Tenzij het papiergeld in de komende weken wereldwijd gegarandeerd wordt door goud. Dit is enkel mogelijk met een véél hogere goudprijs. Dit zullen de overheden niet zo snel toelaten.
  • Overheden zullen de oorlog tegen goud verliezen.
  • De goudmarkt en de zilvermarkt wordt zwaar gemanipuleerd. Als de goudprijzen en de zilverprijzen in de komende weken en maanden niet snel stijgen dan zal de officiele goudbeurs (de COMEX) in faling gaan. Een nieuwe goudbeurs zal dan worden opgestart, mogelijk in het Verre Oosten. De prijs voor goud en zilver kan er dan snel anders uitzien en daarmee bedoel ik exploderen.
  • Er is momenteel wereldwijd een groot tekort aan fysiek goud. Er is een tekort aan fysiek goud in Johannesburg, Mumbai, Dubai, New York, Brussel, Zurich, Londen, you name it. En toch is de goudprijs de laatste maanden gedaald. Dit is enkel mogelijk omdat overheden, centrale banken, en grote banken papiergoud hebben verkocht, soms zelfs zonder dat ze het hebben. Deze acties zullen spectaculair falen op termijn. De acties zijn bedoeld om de eeuwige vijand van centrale banken en overheden, goud (de enige vorm van eerlijk geld), irrelevant te maken. Keer op keer in de geschiedenis wist goud de oorlog tegen overheden te winnen, het zal nu opnieuw gebeuren en die dag die de financiële wereld zal veranderen komt akelig dichtbij, het zal de goudprijs doen exploderen.
  • Overheden beginnen meer en meer in te zien dat er een nieuw financieel systeem nodig is. Een nieuw Bretton Woods. Vooral de Europese overheden zijn hier voorstander van. Een ding is duidelijk, de VS en Europa zullen NIET de leiders zijn van die nieuwe financiële orde en zij zullen niet bepalen hoe dit er zal uitzien en wat de regels zullen zijn. De VS en Europa zitten in zware problemen, zij hebben de oorlog als het ware verloren. Rusland, China en de Arabische landen zullen bepalen hoe de nieuwe financiële orde eruit ziet. Laat ons hopen dat er een op goud gebaseerde munt komt anders hebben we binnen een paar decennium eenzelfde crisis maar dan nog eens zoveel erger. Goud is de enige vorm van geld die ervoor kan zorgen dat er niet teveel krediet in het financiële systeem komt. En krediet is altijd en keer op keer de oorzaak van elke financiële crisis.
  • Krediet is het probleem van de huidige crisis en de overheden proberen het probleem op te lossen met nog meer kredieten te geven. Dit zal voor problemen zorgen, dat zeg ik je!
  • De problemen in Oost-Europa zullen KBC ten gronde richten. Ik denk dat het aandeel van KBC ook naar 10-9-8-7 euro enzovoort gaat (momenteel rond de 30 euro). Benieuwd of de overheid KBC zal redden zoals ze met Fortis en Dexia heeft gedaan. KBC is in tegenstelling tot de andere banken, volledig Vlaams. Dit kan nog voor een mooie communautaire rel zorgen.
  • Paul D’Hoore adviseerde een drietal weken geleden om KBC te kopen. Voordat het aandeel met 50% daalde. Paul D’Hoore vindt goud geen goede belegging. Paul D’Hoore kan dik worden in 100 dagen. Dat gaat mijn petje te boven.
  • Ik denk dat de huizenmarkt in Oost-Europa gigantische klappen zal krijgen. Binnen een vijftal jaar zullen daar enorme koopjes te doen zijn. Net zoals in de VS. Ook in Oost-Europa kocht men woningen met leningen die men binnenkort niet meer zal kunnen afbetalen. Men zal de huizen halsoverkop moeten verkopen wat de prijzen zal doen ineenstorten. Dit zal voor enorme opportuniteiten zorgen voor buitenlanders die binnen 5 jaar nog geld hebben.
  • De financiële doos van Pandora is WIJD OPEN. Hyperinflatie zal de mensen die niet voorbereid zijn wereldwijd verrassen. Het biedt echter gigantische mogelijkheden voor diegenen die zich weten voor te bereiden.
  • Ik geloof niet dat dit het einde is van het kapitalisme. Misschien wel het kapitalisme zoals we tot voor kort kenden. We zullen evolueren naar een andere vorm van kapitalisme, dat kan wel.
  • Wat ik wel met zekerheid weet, en dit zal een grote schok betekenen voor de socialisten, is dat we in het komende decennium het einde van de welvaartstaat zullen zien. Deze schok zal zeer groot zijn in de VS en Europa.
  • Er is wel degelijk een welvaartstaat in de VS met de programma’s Medicare, Medicaid en Social Security. Deze programma’s zullen echter spectaculair falen. Het zijn programma’s die de welvaart en de zekerheid voor gepensioneerden moeten bieden.
  • Gepensioneerden zullen de grootste slachtoffers worden van de komende muntencrisis.
  • Het is geen toeval dat deze ongeziene crisis net op het moment komt, nu er wereldwijd een de grootste generatie ooit, de babyboomers, met pensioen gaat. De overheid heeft het geld niet. Ze zullen het wel drukken maar hierdoor zal het nog meer waardeloos worden.
  • Ook in Europa zal de welvaartstaat spectaculair falen. Ik moet niet zeggen hoe onvoorbereid België is…
  • Bovenop al deze problemen, gaan we in de komende vijf jaar ook nog eens een oliecrisis krijgen. Een nog nooit geziene oliecrisis waardoor onze manier van leven drastisch veranderd zal worden. Hopelijk op een betere manier uiteindelijk.
  • De wereldwijde muntencrisis is nu begonnen en kan een climax bereiken wanneer de dollar waardeloos wordt. Dit kan zeer snel gebeuren, namelijk vanaf wanneer de presidentsverkiezingen op 4 november zijn afgelopen of wanneer de inauguratie van de nieuwe president (Obama?) plaatsvindt in januari 2009. Er is een grotere kans dat de VS in het komende jaar zijn schulden niet meer zal betalen, net zoals Argentinië in het verleden heeft gedaan. Dit zal voor een financiële schok zorgen die 100 keer zo groot is, dan we nu al hebben gezien. Ik dacht allemaal dat deze gebeurtenissen pas in het tweede deel van het volgende decennium zouden gebeuren. Maar het lijkt veel sneller te komen. Er is volgens mij een grote kans dat de VS in het jaar 2010 in hyperinflatie zal verkeren. Dat is binnen veertien maanden.
    14.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s