Stormloop op Obligaties

Gisteren stond in De Standaard en de Gazet van Antwerpen dat er stormloop was in bankkantoren voor staatsbons, eigenlijk staatsobligaties. Iedereen wil dit schijnbaar kopen omwille van de grote onzekerheid rond het banksysteem.

Mag ik iedereen die dit leest aanraden om GEEN staatsbons of andere staatsobligaties te kopen?!
Staatsbons worden waardeloos eens de inflatie zal komen die overheden en centrale banken nu aan het creëren zijn. (zie vorige berichten).

Obligaties zijn de grootste zeepbel van het moment. De wereldwijde obligatiemarkt is véél groter dan de wereldwijde aandelenmarkt .. maar de obligatiemarkt zal crashen zonder voorgaande!!

Voor de rest wil ik herhalen geen bankaandelen te kopen. Huizen kopen raad ik ook niet aan. Huizenprijzen gaan dalen, ook in België.

Ik begin wel positief te worden voor aandelen. Aandelen zijn na een daling van 50% enorm afgestraft. De voorbije week daalden aandelenmarkten slechts in 1 jaar nog meer in procentpunten. Dat was in 1931, net voordat de aandelenmarkten in 1932 hun bodem bereikten.

Grondstoffenaandelen zijn een goede keuze, zeker in tijden van toenemende inflatie.

Fysiek goud en zilver blijft het beste der bestens.

Eens dezer dagen zal de goud- en zilverprijs ontploffen want er wordt een aanval op de goudbeurs in New York voorbereid. Dit moet je niet letterlijk interpreteren als een gewapende overval ofzo. Neen, goudhandelaren zullen aan de goudbeurs in New York vragen om hun papieren goudcontracten om te wisselen in echt, fysiek goud. Wanneer heel veel goudhandelaren dit doen, kan de jarenlang gemanipuleerde goudbeurs de vraag niet meer inwilligen en zullen ze in gebreke moeten gaan. Nog voor dat moment zal de goud- en zilverprijs exploderen. Het kan nu elk moment beginnen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s