Ik, ruiter van de Apocalyps

Nu elke door god vergeten politicus, econoom en BV zijn opinies en voorspellingen voor het nieuwe jaar 2009 in allerhande gazetten en blaadjes bekend maakt, kan ik niet langer achterblijven. Ik ben wat aan het denken maar moet het nog allemaal op papier zetten. Het komt dus hopelijk een van de komende dagen of weken op deze blog. Eén ding is al zeker. Mijn voorspellingen gaan zo verontrustend zijn dat ik bij deze mezelf “Ruiter van de Apocalyps” ga noemen. Graag ben ik, zoals je op onderstaand schilderij kan zien, de Ruiter op het witte paard. De betekenis van het witte paard, aldus Wikipedia, is valse vrede. De kracht van het paard is veroverend en de betekenis van de ruiter is niet meer of minder de Antichrist die er overwinnend opuit trekt. Sommigen beweren dat de witte ruiter Christus zelf is!

Aangezien er Vier Ruiters zijn, kies ikzelf mijn compagnons. Voorlopig hou ik het bij Gerald Calente, Bob Moriarty en Antal Fekete. Ik heb best nog een garnizoen van onheilvoorspellers achter de hand. Wij zullen moeten vechten tegen tientallen hordes van politici en bankiers die amper weten wat er aan het gebeuren is. Paul D’Hoore dwaalt ergens op het slagveld rond. Als hij het allemaal overleeft, zal hij meer dan waarschijnlijk moeten vluchten op een ezel. Yves Leterme, Maurice Lippens en andere zijn al als dieven gevlucht in de nacht.

Ik vind het ook belangrijk om nog even dieper in te gaan op de etymologie. Apocalypse komt uit het Grieks en betekent ‘het opheffen van sluier’. Wél, dat is wat ik hier probeer te doen! Niemand in deze door god vergeten wereld weet wat er aan de hand is. We worden geregeerd door illusies. En die illusies worden nu pijnlijk doorprikt. Er zullen nog wat sluiers worden opgeheven de komende jaren!

Natuurlijk, het woord Apocalyps wordt tegenwoordig echter gebruikt als ‘de openbaring van dood en verderf’. Deze betekenis is afkomstig uit het Boek Openbaring, uit de Bijbel. Maar de betekenis van ‘het opheffen van sluier’ staat me wel aan!

Om op een leukere toon te eindigen: Gelukkig Nieuwjaar! Hieronder zie je de drie grappige vogels bij zonsondergang. Of was het zonsopgang?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Apocalyps. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s