Man, this looks like SHIT !!!

Vorige week vrijdag daalde het aandeel KBC met 20%. Vandaag daalde het nog eens met 20%. Vorige week noteerde het aandeel nog boven de 20 euro. Nu noteert het aan 12,80 euro.
Op 30 oktober 2008 schreef ik op deze blog (onder titel ‘Aan de vooravond van wereldwijde muntencrisis’) :
“De problemen in Oost-Europa zullen KBC ten gronde richten. Ik denk dat het aandeel van KBC ook naar 10-9-8-7 euro enzovoort gaat (momenteel rond de 30 euro). Benieuwd of de overheid KBC zal redden zoals ze met Fortis en Dexia heeft gedaan. KBC is in tegenstelling tot de andere banken, volledig Vlaams. Dit kan nog voor een mooie communautaire rel zorgen.
Paul D’Hoore adviseerde een drietal weken geleden om KBC te kopen. Voordat het aandeel met 50% daalde. Paul D’Hoore vindt goud geen goede belegging. Paul D’Hoore kan dik worden in 100 dagen. Dat gaat mijn petje te boven.”
Ik weet niet waar Paul D’Hoore momenteel is, maar als iemand hem ziet.. Kan je die arme man een touw geven? Niet om uit de put te klimmen waarin hij is gevallen, neen, ik denk dat hij nu zelf wel weet dat het touw voor rond zijn nek dient.
En die topbankiers, die CEO’s… wanneer worden die voor een Tribunaal gebracht? Dat zijn echte criminelen! Die moeten gestraft worden. Als dat niet gebeurt, wordt geen voorbeeld gesteld en zal iedereen geneigd zijn om te frauderen als ze aan de leiding van een bank komen. Dat zal de nieuwe volgende crisis, binnen een paar decennia als dit allemaal verre geschiedenis is, des te erger maken.
Al die gediplomeerde analisten met hun mooie voorspellingen voor KBC, “het betere bankaandeel”, en nog van dat gezever..

De krant De Tijd schrijft vandaag:

“In zijn ochtendrapport schreef analist Ivan Lathouders van Bank Degroof dat hij in de nabije toekomst vooral een negatieve nieuwsstroom verwacht van KBC. Lathouders verlaagde recentelijk zijn advies voor KBC tot hold, maar zijn ramingen en koersdoel (momenteel nog 45 euro) gaat hij neerwaarts herzien wegens de significante verliezen die over het vierde kwartaal worden verwacht en de verslechterende vooruitzichten. Hij verwacht dat KBC verdere kostenbesparingen zal aankondigen.”

Dus het koersdoel van de analist is tot vandaag nog steeds 45 euro??? Kopeuh! Zou ik zeggen.
Hij gaat zijn ramingen herzien? Debiel,een beetje te laat hé. Waarschijnljk verlaagt hij zijn koersdoel naar 20 of 25 ofzo. Waar is die analist gebleven? Twee jaar in een coma gelegen? Het ergste is dat hij niet de enige is. Het stikt van de analisten die de daling van de door hen bestudeerde aandelen niet zagen aankomen. The world is asleep.

Vroeger kon je met 1 aandeel KBC 10 à 20 zilvermunten kopen. Nu nog 1 of anderhalf (als je chance hebt). En ze hebben dan nog veel chance dat de zilverprijs gedaald is, en niet gestegen is!

Het maakt me pissed maar hoe lang kan ik er nog over zagen? Zilver is spotgoedkoop, niet normaal. Maar je kan amper nog zilver fysiek kopen in deze wereld. It’s gone.
Bovendien is het westerse bankensyteem bankroet. Compleet failliet. Overheden proberen de boel te redden maar dat zal een nog ergere crisis teweeg brengen.

Het aandeel van de Royal Bank of Scotland deed vandaag nog beter dan dat van KBC. Het ging zo hard naar beneden, vergelijkbaar met 5 kilo stront die je van de Empire State Building werpt. Geen mooi zicht. Als je beneden stond wel te verstaan. RBS heeft een verlies van 28 miljard pond bekend gemaakt. Nice. Ze kunnen het nooit betalen. Ze zijn bankroet. Alleen de staat kan hen nog helpen. De Britse staat koopt nu miljoenen nieuw gecreëerde RBS aandelen voor een prikje en dat maakt ze allemaal waardeloos. Sweet. Je moet goed weten: van elke bank die genationaliseerd wordt, worden de aandelen waardeloos. Ze zullen in de westerse wereld nog veel banken mogen nationaliseren.

Hieronder de grafiek van het aandeel RBS over de laatste 2 jaar. Van 600 pence naar 10 pence. Waardeloos dus. Looks like sh*t to me!

Wel zoiets gaat dus nooit gebeuren met goud of zilver. Zelfs niet als er een gouden of zilveren meteoriet op de aarde valt. Sweet!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in European banks. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s