Goud ruikt onraad in Oost-Europa

Goud is vandaag met bijna 5% gestegen in euro’s.

Goud is dit jaar al bijna met 20% gestegen in termen van euro’s. Zilver steeg nog meer.

Er staat iets op ontploffen in Oost-Europa. De Poolse Zloty, de Hongaarse Forint, de Russische Roebel, vele Oost-Europese munten zijn aan het crashen. Al die Oost-Europeanen die hun schulden in buitenlandse munten hebben staan, kunnen ze binnenkort niet meer afbetalen. Een nieuw subprime-verhaal. Het zal de West-Europese banken opnieuw massaal verliezen kosten. Verliezen die door de Staat – excuseer, de belastingbetaler – zullen worden betaald. Niet alleen Oost-Europese landen dreigen failliet te gaan, ook landen zoals Oostenrijk.

Och, wie houden we voor de gek? Die landen zijn al bankroet. Groot-Brittannië is bankroet, België, VS, Spanje, Italië, u noemt het. ik draai het. De Westerse wereld is bankroet. Het Rad van Fortuin en ze komen allemaal terecht op dat zwarte plaatje: “Bankroet”.

Goud geeft opnieuw een signaal.

Is het te laat om te kopen? Neen. Niet als je voor een tweetal jaar of langer wil aanhouden. Het was een ‘boom’ (stijgende aandelenbeurzen, lage werkloosheid, lage inflatie) zonder voorgaande, sinds 1982. Of moet ik zeggen sinds WO II? Of sinds 1694? In elk geval sinds 1982. Het is al lang genoeg geleden. Iedereen moet goud hebben, maar slechts weinigen zullen het effectief hebben.

Het is nog niet te laat als je je wil verzekeren tegen een crisis. Goud presteert steeds het sterkst tussen oktober en maart-april. Goud is precies seizoensgebonden (onder meer door de vraag vanuit India). Goud kan de komende weken zeker doorstijgen, naar een nieuw record. Dan zal het wel weer eens in de media komen, eens het boven de 1000 $ grens gaat. Belangrijker was echter dat het deze maand al door de grens van 700 euro ging. Als een raket, want we staan nu al bijna 770 euro per ounce. Goud kan een correctie hebben naar de zomer toe. Maar al twee jaar dacht ik dat het dat seizoensgebonden patroon (van zwakte en dalende prijzen rond de zomer) kon doorbreken, wanneer een muntencrisis uitbreekt. Vorig jaar waren we er zéér dicht bij, bij een muntencrisis in de dollar. 3de keer, goede keer? Dan is het voor deze zomer!

Hold Gold!

Het wordt een crisis zonder voorgaande.

Prepare for Glory!

… if you have gold

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s