Evil Knievel

Vandaag opnieuw heftige namiddag op de beurzen toen New York openging. Beurzen onmiddellijk hard lager. Olieprijs kreeg een dreun van -10%. Lijkt me toch een koopje hier. Alle soorten aandelen gingen lager op alle beurzen, wereldwijd. Alle grondstoffen gingen ook lager. Enkel goud ging omhoog, en mooi zelfs. Met aandelen kan alles gebeuren. Normaal moeten ze lager. Maar de markten zijn gemanipuleerd tot en met en de markten gaan hoger/lager afhankelijk van de wil van de manipulatoren. Ik zie aandelen op lange termijn hoger wegens hyperinflatie. Het zal echter niet zijn dat bankaandelen beter zullen presteren dan goud in tijden van hoge inflatie. No way. Bankaandelen kunnen opnieuw ferm lager gaan want vastgoedcrisis is verre van voorbij. Echter, de boekhoudregels voor banken werden veranderd en dus kan de fraude aanhouden, de illusie hoog gehouden worden. Ongelooflijk maar waar.

Het lijkt alsof de aandelenmarkten na de stijging van de laatste weken wat te hoog gesprongen zijn. Een Evil Knievel jump. Technische analyse toont dit mooi aan. Geen Japanse kaarsen of Fibonacci cijfers nodig, iets wat technische analisten graag gebruiken om te voorspellen naar waar de koersen zullen evolueren.


Wie Evil Knievel niet kent, google of you tube…

Goud sterk en dat is allemaal geen toeval. We kunnen hier zelfs een mooie bodem creëren. Gordon Brown zei onlangs dat hij het IMF goud wou verkopen. Elke keer wanneer Brown zoiets zegt dat gaat goud hard stijgen. Dit terwijl je overal in analyses moet lezen dat goud zal dalen als het IMF verkoopt. Het IMF verkocht veel goud in de jaren zeventig en elke keer steeg het goud nadien. Het IMF is van plan 400 ton goud te verkopen. Dat ze maar doen. 400 ton goud aan de huidige prijs is iets van 12 miljard dollar. Een lachertje. Ik pis 12 miljard dollar.
Het is echt waar dat goud steeds stijgt een tijdje nadat de Britse premier Brown goud verkoopt. Het staat bekend als de ‘Brown bottom’, omdat de goudprijs dan steeds een bodem vindt waarna het stijgt. Brown verkocht honderden tonnen goud van de Britse centrale bank in 1999 rond 260 dollar omdat het geen goede belegging was…. Het parlement heeft hem er al verschillende keren over geïnterpelleerd.. maar ze laten het nog steeds toe. Tot het goud op is. Het is bijna zover, denk ik.


Goudanalist Martin Armstrong zei eerder dat de goudprijs kon uitbodemen op 19 april 2009. Wel, het is vandaag de 20ste. Ik vertel later meer over Armstrong.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in goud. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s