Tik-tak, tik-tak, BOEM!!

Generaal Petraeus, de hoogste Amerikaanse generaal voor de regio van het Midden-Oosten en Zuid-Azië zei op 1 mei dat de Taliban binnen de twee weken de Pakistaanse staat omver kan werpen. De generaal wil binnen de twee weken de Taliban vernietigen met Amerikaanse strijdkrachten aangezien hij niet meer gelooft in de sterkte van het Pakistaanse regeringsleger.

Alsof ze dit in twee weken zullen kunnen doen….

Volgende week gaan Meneertje Karzai en Meneertje Zardari, presidenten van resp. Afghanistan en Pakistan, op bezoek bij Obama. Wat zal dat geven? Misschien geraakt Zardari nadien zijn eigen land niet meer binnen??

De Taliban rukt op tot op ongeveer 100 km van Islamabad, de hoofdstad van Pakistan.
We zullen misschien nooit weten of Irak massavernietigingswapens had, Iran probeert atoomwapens te maken maar is nog niet zo ver gevorderd, maar van Pakistan is 100% zeker dat ze atoomwapens hebben. Voorlopig nog niet in de handen van de Taliban.

Als Pakistan fundamentalistisch wordt en als staat compleet ineenstort kan dit opnieuw voor een domino-effect zorgen in het Midden-Oosten. Moslims zijn nogal solidair met elkaar.

Olieprijs kan massaal stijgen, waardoor inflatie opnieuw zal toenemen na verloop van tijd.
Het vertrouwen van Aziaten in hun buurlanden, meer bepaald het vertrouwen bij Indiërs en Chinezen over de toestand in de rest van de wereld, zal ineenstuiken. Wanneer het vertrouwen in de overheid verdwijnt, verdwijnt goud uit de handel. Goud wordt amper nog te koop aangeboden maar de prijs gaat dan door het dak.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Pakistan. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s