"We are out of money"

Vergeet: “Yes, we can!”. Vergeet: “Change has come to America”.
De nieuwe slogan, het nieuwste citaat uit de mond van Obama, met meer waarheid dan ooit tevoren, toont op simpele wijze aan dat de Verenigde Staten van Amerika bankroet zijn. Weinigen zullen geloven dat het daadwerkelijk gaat gebeuren. Het gaat niet gebeuren. Het IS aan het gebeuren.
Op 23 mei zei President Obama, de eerste anders-gepigmenteerde president van de VS de volgende gevleugelde woorden tijdens een radioprogramma:
“We are out of money”.
“We hebben geen geld meer.” End of Story. Point Final.
Had ik al mijn zuurverdiende centen in papiergeld of digitaal geld, of godbetert een lening voor een huis, ik zou niet slapen vannacht. Ik ga echter slapen en zacht.
Panikeer niet. Ze hebben het geld niet. En ze geven het eindelijk toe. Maar ze zullen het maken. Neen, ze zullen het niet drukken op papier. Ze zullen drukken op “den knop”, en ze zullen digitaal geld maken, op computerrekeningen. En wanneer we zullen inzien dat het op niets dan een illusie gebaseerd is, zal het al lang waardeloos zijn. We zullen in 2020 goed lachen en ons een generatie lang blijven afvragen: “Hoe konden we zo stom zijn dat we in dat digitaal geld geloofden???!!!” En twee generaties daarna zal dezelfde fout opnieuw gemaakt worden. De geschiedenis herhaalt zich altijd, nooit op exact dezelfde manier, maar er zijn steeds veel gelijkenissen.
De ondertussen gemanipuleerde en kapotgefraudeerde goudprijs voor papiergoud die wereldwijd nog steeds als de standaard wordt genomen is langzaam opnieuw aan het stijgen de laatste weken. Mogelijk opnieuw richting 1000 dollar en dan erdoor. De prijs doet er niet meer toe. Je hebt het of je hebt het niet. De meesten hebben het niet. En zo gaat het altijd. Iedereen zal het nodig hebben in het komende decennium. Het decennium waarin de westerse wereld bankroet gaat, de babyboomers de verrassing van hun leven zullen tegenkomen en het einde van de welvaartstaat.
Er is GEEN weg meer terug. De afslag naar de GULDEN middenweg ZONDER pijn hebben we lang geleden achter ons gelaten. De oplossingen hadden eerder moeten genomen worden. Namelijk stoppen met onzinnig spenderen door de overheid, sparen voor de toekomst, voor de vergrijzing, stoppen met onzinnig consumer op basis van krediet, huizen kopen enkel met geld dat er niet is. Maar noch de politici van die dag, noch de burgers zelf wilden die harde noot kraken. Nu komt de vendetta.
“So we have a short-term problem and we also have a long-term problem. The short-term problem is dwarfed by the long-term problem. And the long-term problem is Medicaid and Medicare.” (Obama, 23 mei 2009)
Obama doelt met Medicaid en Medicare op de Amerikaanse gezondheidszorg, die zullen de komende decennia tientallen biljoenen dollars kosten waarvoor op dit moment nog geen cent is opzijgezet. U dacht dat België de enigste was die de vergrijzing nooit zal kunnen betalen? Mis, het ganse Westen zal de vergrijzing nooit kunnen betalen. Inflatie en de babyboomers hun spaargeld wordt waardeloos vooraleer het via erfenis wordt doorgegeven aan de volgende generatie. Onderstreep mijn woorden.
Obama lijkt zelfs te weten wat ik weet. Namelijk dat dit slechts het begin van de crisis is. Dat dit niets is vergeleken met wat de wereld de komende jaren staat te wachten. En maak niet de denkfout dat het enkel de VS is. Europa is er zo mogelijk nog erger aan toe. Europa, inefficiënt tot en met, zal dit decennium amper overleven en ik verwacht een stadsvlucht die iedereen zal verbazen. Een complete sociale ineenstorting.
Dit mag allemaal grootspraak, waanzin en onzin lijken. Maar ik heb mijn geschiedenis geleerd. En de geschiedenis leert dat weinigen van de geschiedenis leren.
“Het uitgeven van papiergeld zal duidelijk maken dat goud niet noodzakelijk is.” (Mirabeau, Frans politicus, 1790, net voor de Franse hyperinflatie en voor de 19de eeuw, de eeuw van gouden en zilveren standaardsystemen.)
De huidige acties van overheden in de volledige westerse wereld zijn herhaaldelijk in het verleden al eerder toegepast door landen en wereldrijken die het bankroet en/of de hyperinflatie niet konden afwenden, economieën waarin de recessie een depressie werd. Alle acties van de overheden zullen onsuccesvol zijn en zullen de crisis enkel verergeren en de duur ervan verlengen.
De ganse westerse wereld is in de greep van economische en natuurwetten die recht naar de diepte wijzen. Ondergang.
“As night follows day, a boom is always followed by a bust; the bigger the boom the bigger the bust.”
“Het universum is niet statisch. Elke component, van het kleinste elektron tot het grootste sterrenstelsel, is in continue beweging en het kan die beweging nooit voor altijd in dezelfde richting aanhouden. Vroeg of laat is de cyclus compleet, houdt de beweging op, of gaat de beweging verder in de tegenovergestelde richting.” (J.L. Cloudsly-Thompson)
De monetaire crisis die ik verwacht zal komen en zal uiteindelijk de meerderheid onvoorbereid treffen. Misschien zal het niet onverwacht zijn, maar de meerderheid zal wel onvoorbereid zijn omdat ze steeds de hoop koesterden dat de problemen hen niet in hun tijd en op hun plaats zouden treffen.
Het is decennia geleden dat zoveel landen de dollar als wereldmunt in vraag stelden. Rusland, China, andere Aziatische landen, Brazilië, Argentinië, Arabische landen, allemaal bereiden ze zich voor op de ineenstorting van de dollar. Achter de schermen bereiden ze zich voor en plots zullen de gordijnen open gaan. Ofwel door een devaluatie uitgevoerd door de Amerikaanse overheid in één pennetrek, ofwel door een langdurige inflatie uitgevoerd door de Amerikaanse centrale bank in opdracht van de overheid en de bankiers die heersen op Wall Street en tot ver over het land en de wereld. Beiden acties zullen de dollar minder waard maken ten opzichte van andere munten die zich op hun beurt ook zullen devalueren/inflateren. Enkel één vorm van geld zal de winnaar blijken te zijn op het einde van het spel: Echt geld namelijk: echt goud en echt zilver.
“It’s going to end badly. We are not at the bottom; we aren’t even near the bottom. In terms of the Great Depression, we are in 1931 or so; the bottom is ahead of us. I expect the dollar to default in the next few months after a General Motors and Chrysler bankruptcy convinces everyone that we are truly in a depression.
It’s going to get worse, much worse as the insane financial policies of both political parties over the past fifty years come to their inevitable conclusion. The United States is bankrupt and soon the rest of the world will realize it. The days of writing checks in the firm belief the rest of the world will not cash them are over. The United States has had 89 years of being able to live beyond our means as a result of being the world’s reserve currency. It’s over and the deconstruction of the United States has begun.” (Bob Moriarty, 20 April 2009)
Dit bericht werd geplaatst in Devaluatie, dollar, muntencrisis. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s