Wereldwijde Depressie vermeden.

Dat blokletterde de krant De TIJD op zaterdag onderaan de voorpagina. In een groot artikel in een bijlage werd via tekst en 6 foto’s gesteld dat de Depressie niet zal plaatsvinden en dat de doemdenkers niet gelijk zullen hebben. De krant stelt dat ze volledig zeker zijn dat er geen depressie komt. Er komen wel nog moeilijke jaren maar het ergste is achter de rug. De beurzen zijn aan het herstellen en ook de economische indicatoren (zoals consumentenvertrouwen en producentenvertrouwen) doen het beste verhopen.
De consensus is nu dat het economisch herstel begonnen is, dat de beurzen aan het uitbodemen zijn en de lage niveau’s van een paar maanden geleden niet (nooit) meer zullen terugzien, dat inflatie slecht binnen enkele jaren een probleem zal zijn, dat deflatie vermeden is. Happy Days are here again!!!
Mainstream denken zal opnieuw fout blijken. In het BESTE geval is dit een OMGEKEERDE DEPRESSIE. Waarmee ik bedoel dat we nu eerst een recessie hebben zoals de recessie van 1937-1938. Dat zou dan de grote recessie van 2008-2009 zijn. Daarna moeten we de Depressie van 1929-1934 hebben. In dit geval, het beste geval, komt de complete ineenstorting pas tussen 2011-2016. Wie weet dat het klopt?; aangezien ik hier eerder al 2017 als mogelijk keerpunt aanhaalde, maar dat is pure zwarte magie en occultisme.
De TIJD argumenteert dat het geen Depressie zal worden omdat de overheden sterker dan ooit ingrepen en geleerd hebben uit de lessen van de jaren ’30. Dit is COMPLEET fout denken!!! Het is net dit ingrijpen dat zowel in de jaren ’30 gebeurde en de Depressie verergerde en dat zal het nu ook doen. Nu is er nog véél meer ingrijpen van de overheid wat de Depressie enkel nog groter zal maken.
De econoom die het meest wordt geciteerd als de grootste doemdenker is Nouriel Roubini, professor aan één of andere Amerikaanse universiteit. Hij heeft de crisis tot nu toe redelijk zien aankomen, in tegenstelling tot vele anderen. Iedereen ziet hem als dé grote doemdenker en noemt hem de pessimist. Zelf ziet hij zichzelf als een realist. Zo zie ik mijzelf ook, nl. als een realist. Helaas is het verhaal dat nu realiteit zal worden niet prettig; daarom wordt je pessimist genoemd. Roubini zegt echter dat er geen Depressie zal komen. Ik ben het hiermee oneens. In mijn ogen is Roubini een dikke jeannet.
Vóór de ineenstorting van de beurzen in het najaar van 2008 was ik er van overtuigd dat we in het beste geval een stagflatie à la jaren ’70 zouden meemaken en in het slechts geval een depressie à la jaren ’30. Nu ben ik ervan overtuigd dat we een GROTERE Depressie dan de jaren ’30 zullen meemaken. Meer dan waarschijnlijk een INFLATOIRE Depressie, in vergelijking met de al bij al Deflatoire Depressie van de jaren ’30.
Er is één grafiek die weinig aan de verbeelding over laat. Eén grafiek die duidelijk maakt dat ons iets zal brengen wat zelfs de Duivel niemand toewenst. …Maar we hebben het zelf gezocht.
Het totale aantal schulden van de VS gedeeld door het Bruto nationaal product. Wat denk je dat er met de grafiek zal gebeuren? Wat is er in de jaren ’30 gebeurd? Graag jullie antwoorden! (Als je op de grafiek klikt, zie je een vergroote weergave.)

“I shall be telling this with a sigh.
Somewhere ages and ages hence:
two roads diverged in a wood,
and I,
I took the one less traveled by,
and that has made all the difference.”
(Robert Frost 1874-1963)
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in depressie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s