Een gouden toekomst !!!

Het is bijna zo ver. Het spel zit op de wagen. De trein is vertrokken. Maandenlang zitten de Chinezen, de Russen, de Arabieren, en god weet wie nog allemaal, de dollar uit te lachen en te bekritiseren. Idioten dat ze allemaal wel zijn, kopen ze wel lustig toch nog allemaal dollars. Maar toch, toch lijkt er iets op stapel te staan. Iets waarvan ik geen seconde zal verschieten als het zover is.

Deze economische depressie zal onder andere verschillend zijn van de vorige omdat tijdens deze depressie goud terug IN het monetaire systeem zal worden gebracht, terwijl centrale banken en overheden tijdens de vorige depressie de goudstandaard hebben afgeschaft.

Je kan alleen maar hopen dat de goudstandaard zo snel mogelijk terug wordt ingevoerd of de westerse beschaving gaat voor decennia, en mogelijk eeuwen, donkere tijden tegemoet. De kans is ook dat de goudstandaard wordt heringevoerd en dat het Westen toch lang in de miserie blijft zitten. Want westerse landen zijn zo dom geweest duizenden tonnen goud te verkopen en uit te lenen. Allemaal goud dat ze niet meer zullen terug zien tenzij ze er in de toekomst héél veel geld zullen voor neerleggen. Maar neen, zelfs dat zal niet lukken, want de oosterse landen en de particulieren die het van de westerse landen hebben gekocht weten dat de westerse centrale banken daarvoor gewoon de geldpers aan het werk zetten. Er zal moeten geproduceerd worden, maar dat is het westen verleerd. Dit alles zal meer dan hoogstwaarschijnlijk in een gigantische rush naar goud resulteren. Een veel grotere “zeepbel” dan die van internetaandelen of vastgoed. Ware het niet dat echt goud geen zeepbel is. Het is geen lucht als het echt goud is. Als het niet met geleend geld gekocht is, wat met vastgoed wel steeds gebeurd. Veel belegging in goud zullen echter ook lucht lijken te zijn. Echt goud, fysiek, staat boven alles.

Waarom zo negatief over het Westen? De afschaffing van de goud- en zilvermunten was één van de voornaamste redenen voor de val van het West-Romeinse Rijk. Waarom het Oost-Romeinse Rijk nog duizend jaar langer bleef bloeien? Omdat keizer Constantinopel en zijn opvolgers de goudmunten niet devalueerden zoals de West-Romeinse keizers dat hadden gedaan. Het duurde tot rond de 14de eeuw vooral West-Europa weer licht zag na de donkere Middeleeuwen. De Venetianen en de Florentijnen waren begonnen met gouden dukaten te slaan en de handel bloeide terug op, vooral de handel met het Oosten dat opnieuw vertrouwen had in de westerse goudmunten. Het was het begin van de Renaissance!! 1000 jaar voordien was het Indie geweest dat in de 3de eeuw na Christus de steeds maar weer gedevalueerde Romeinse munten als eerste begon te weigeren. Dat betekende een eerste aderlating voor Rome, want het kon toen geen handel meer voeren met Indie zonder goud of zilver.

Ach, ik kan uren of bladzijden lang doorgaan. Dit is geschiedenis. Maar kan je de gelijkenissen zien? Hier en nu staan we opnieuw op een keerpunt. Voor de toekomst.

De G-8. Vorige week in Italië op de plaats van de aardbeving van een paar maanden geleden. Er werd gesproken over klimaatopwarming. Obama keek naar de kont van een 18-jarig meisje en het staat goed in de kranten.

De deelnemers van de G-8 kregen ook geschenken, zoals dat past op een top-ontmoeting.

“L’AQUILA, Italy – World leaders attending the Group of Eight summit opening Wednesday in Italy will each be presented with a gift from the past and one for the future.Handmade books portraying works by Neoclassical sculptor Antonio Canova, as well as gold coins representing an imaginary future world currency will be given to the participants at the opening of the three-day summit.”

De wereldleiders kregen zowel een geschenk dat het verleden voorstelt als een geschenk dat de toekomst moet voorstellen. De wereldleiders kregen een boek én een gouden munt. Maar moet het goud niet het verleden voorstellen. Goud was toch passé? Wie koopt in deze tijden nog goud? Hoeveel keer heb ik het zelf niet mogen horen?!! Maar hier op de G-8 beginnen zelfs de grootste idioten het licht te zien.

De munten die werden voorgesteld zijn echte knoerten!! Ze zijn 2800 euro waard, wat betekent dat om ongeveer 4 ounces goud gaat. Dat is echt een handpalm vol. Ik ken zilvermunten die zo groot zijn maar dat zijn echt uitzonderingen!!

Een bepaalde organisatie “United Future World Currency” heeft als doelstelling een wereldmunt te creëeren. Hun doel is “een munt voor de wereld”. Het is ook mij duidelijk dat er verschillende organisatie als gevolg van de wereldwijde crisis hard gaan roepen om de noodzaak voor niet alleen een wereldwijde aanpak tussen de landen maar ook dit te concretiseren via het op poten zetten van nieuwe wereldwijde politieke en economische instellingen. Meer macht voor de VN of een nieuwe wereldwijde politieke organisatie? Een wereldregering? Een centrale bank voor de wereld? Wie zal het zeggen? Vele machtige leiders zullen dit idee proberen door te drukken in deze moeilijke tijden. Maar het is niet zeker of het zal lukken

De testmunt, voor het eerst voorgesteld de voorbije week op de G-8, is een gouden munt. Een gouden munt!!! Het is natuurlijk de vraag of dit zo zal blijven. Zullen ze ook met papier afkomen, met andere munten gemaakt uit inferieure metalen, etc.. ?

De munt is ontworpen door een Belg en werd ook door Belgische Munt geslaan. De munten worden eurodollars genoemd en zijn voornamelijk bedoeld om de VS en de EU één te maken. Hoe geloofwaardig zullen die munten zijn voor de rest van de wereld? Ze zullen enkel geloofwaardig zijn, als het edelmetaal blijft.

Dit is waarschijnlijk een kleinere versie van de munt:

Het is allemaal nog niet voor onmiddelijk want de testen worden ver in de toekomst vooruitgeschoven… “The currency will also undergo an important public test run at the 2015 Milan Universal Expo. “ Tegen dan zijn de Oosterse landen al lang met alternatieven voor de dollar op de proppen gekomen!!

De media zijn voorlopig zeer karig met informatie rond dit initatief. Ik vond enkel een reactie van Russisch president Medvedev. Hij is natuurlijk laaiend enthousiast, wat Obama wel minder zal zijn. “Hier is het”, zei Medvedev terwijl hij een kleinere versie van de munt toonde. “Je kan het zien en aanraken”. Dat is al héél wat beter dan het digitaal geld dat momenteel à volonté wordt bijgedrukt, me dunkt.

Obama hield zich op de vlakte. Hij ziet het natuurlijk niet graag gebeuren. Wetende dat dit een gigantische aderlating voor de dollar zal betekenen.

Dit project is niet haalbaar zonder een complete revaluatie van de goudprijs. De westerse centrale banken zullen niet voldoende goud kunnen kopen aan de huidige lage prijzen. Koop goud voor de revaluatie komt. Het zal gebeuren. De revaluatie van goud zal een devaluatie voor gewoon, inferieur digitaal en papiergeld betekenen. End of story.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in goud. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s