Gold on fire!

Let’s burn the roof!! En het dak ligt op 1000 dollar!
Ik was zelf in slaap gevallen omdat de goudprijs de voorbije weken amper bewoog. Het bleef maar rond de 950 dollar hangen. Tot vandaag…

De goudprijs steeg vandaag (tot nu toe) met 25 dollar. Niets speciaals ware het niet dat de goudprijs hierdoor dicht tegen de magische grens van 1000 dollar komt.

Het was uitzonderlijk dat de goudprijs wekenlang op een zeer rustige manier bleef hangen op slechts bijna 5% van de recordprijs. Het gebeurt bijna nooit dat een markt zo rustig blijft hangen in de buurt van een record, een “all time high”.

Vandaag volgde de sterke beweging en nu zal iedereen de aanval verwachten op 1000 dollar. De recordprijs dateert van maart 2008 en ligt rond de 1030 dollar maar goud zakte de dag na het record opnieuw onder 1000 dollar dus dat was toen niet overtuigend qua actie. Na een tweede aanval op de grens van 1000 dollar begin dit jaar, is het nu de derde keer dat we de magische grens definitief proberen te breken. Het is het laatste anderhalf jaar een magisch gevecht geweest tussen de manipulatoren (overheden & banken) die de goudprijs lager willen langs de ene kant, en de echte goudbezitters langs de andere kant. De overheden & banken zullen verliezen en dat is wat ik hier al lang probeer duidelijk te maken. Deze oorlog zullen ze verliezen, hoewel ze het voorbije jaar teveel veldslagen schijnbaar hebben gewonnen tegenover goud.

Goud bleef echter rustig & langzaam opbouwen om terug naar de top te komen. Alles lijkt klaar voor een uitbraak.

Paul D’Hoore (Belgisch beursjournalist) heeft veel geluk. Hij gelooft niet in goud als belegging maar adviseerde het vorige week in zijn beursnieuwsbrief omdat hij artikels had gelezen dat goud in september steeds goed presteert. Wel, het is september en hij heeft voorlopig geluk dat hij die artikels gelezen heeft. Ikzelf schreef hier eerder dat de goudprijs zich naar gewoonte veel sterker gedraagt in het najaar, zie voorspelling 1.

D’Hoore heeft gelijk dat goud beter presteert in september. Maar hij heeft geen gelijk dat hij niet in goud gelooft.

Wat zal D’Hoore doen in oktober? Zijn goud terug verkopen, omdat het de enige negatieve maand is? Het zou wel eens kunnen tegenvallen, deze trading strategie. Goud is dé bullmarket van het begin van de 21ste eeuw en dan moet je je niet baseren op trading. Je moet voor de fundementele redenen gaan. Kopen en houden, niet te vroeg verkopen. Dit is anders dan de aandelenmarkt van vandaag want de aandelenmarkt zit in een berenmarkt terwijl de goudmarkt nog steeds overduidelijk in een stierenmarkt zit.

Echt goud koopt Paul D’Hoore sowieso al niet. Een grote fout. Hij speelt enkel in op de prijs via trackers, ETF’s (exchange traded funds). Deze strategie zal verlieslatend zijn in het licht van wat komen zal. Koop fysiek goud, ga erop zitten en zie het als een langetermijn belegging, dat is waar ik in geloof. Zo moet je redeneren. Fysiek goud zal een betere belegging zijn dan trackers op goud omdat trackers vaak niet gedekt zijn door echt goud. Het is gewoon een belofte op papier die in uitzonderlijke omstandigheden moeilijk houdbaar zal blijken. In het licht van wat komen zal (de moeilijke omstandigheden), zal fysiek goud veel meer waard worden dan gewoon een belegging in papiergoud, zoals een tracker dat is. Maar Paul D’Hoore gelooft niet in dit pessimistisch denken. We zullen zien wie gelijk zal krijgen binnen een paar jaar. Misschien weten we het al binnen een paar maanden.
Technische analyse wees de laatste tijd uit dat de goudprijs een driehoek aan het vormen was. Een ‘triangle’ zoals dat heet in het jargon. Ofwel breekt de prijs dan uit langs de boven- of onderkant van de driehoek en de beweging is dan meestal zeer sterk. Alles wijst er nu op dat de goudprijs naar boven toe uitbreekt. Een beweging richting 1300 dollar ligt op korte termijn in het verschiet. Het is eigenlijk slechts 30% procent hoger, een peulschil als je weet dat overheden het voorbije anderhalf jaar minstens 15 biljoen dollar hebben bijgecreëerd uit het niets.
Zie je de ‘triangle’ en de mogelijke uitbraak boven ongeveer 960 dollar? Dat is nu aan het gebeuren..

Zie je de driehoek én de omgekeerde schouder-hoofd-schouder beweging. De nek zal naar boven lopen, richting 1300 dollar!! Ik heb in een vorige post al eerder over de positieve evolutie van dit omgekeerd hoofd-schouder patroon gesproken.


Uitsmijters:

“And right here let me say one thing: After spending many years in Wall Street and after making and losing millions of dollars I want to tell you this: It never was my thinking that made the big money for me. It always was my sitting. Got that? My sitting tight! It is no trick at all to be right on the market. You always find lots of early bulls in bull markets and early bears in bear markets. I’ve known many men who were right at exactly the right time, and began buying and selling stocks when prices were at the very level which should show the greatest profit. And their experience invariably matched mine – that is, they made no real money out of it. Men who can both be right and sit tight are uncommon. I found it one of the hardest things to learn.” (Jesse Livermore)

“The desire of gold is not for gold. It is for the means of freedom.” Ralph Waldo Emerson

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in goud. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s