1 jaar crisis? Het moet allemaal nog beginnen..

Dit weekend was historisch, in het minst omdat goud voor het eerst een weekend inging met de prijs boven de 1000 dollar.

De ene dag, maandag, eindigt het weer onder 1000 dollar. Vandaag weer boven 1000 dollar. Het dak, dat ligt op 1000 dollar, wordt doorbrand.

Het dak gaat eraf. En dan komt er weer een dak, dat ligt op 2000 dollar. En nog een dak, op 3000 dollar. We gaan door alle daken heen blazen want het moet allemaal nog maar beginnen.

Terwijl ik opnieuw veel artikels lees met commentaren van economen die zeggen dat goud zijn top aan het bereiken is en er geen redenen zijn om aan te nemen dat goud nog verder zal stijgen.

Deze mensen zijn idioten want ik ken wel 15 biljoen redenen waarom goud nog zal stijgen.

Dit gebeurt allemaal terwijl de wereld 1 jaar crisis herdenkt. Dit gebeurt terwijl men denkt dat het ergste achter de rug is.

Waren ze in staat in de toekomst te kijken, het merendeel draaide snel een touw strakker rond de eigen nek. Er zullen tranen zijn. En meer dan dat. Sinds het begin van de crisis hebben reeds 23 medewerkers van France Telecom zelfmoord gepleegd. Vorige week sprong nog een dame uit het gebouw van haar werkgever vlak nadat ze haar ontslag had gekregen. President Sarkozy zegt dat het Bruto Nationaal Product geen goede indicator meer is voor welvaart. Hoe gaan ze de zaken nu manipuleren om deze Depressie te laten lijken op een Recessie die voorbij is. De Depressie is nog maar begonnen…

De goudprijs geeft een signaal.

Dit terwijl de Amerikanen wat op de tenen van de Chinezen proberen te trappen door bepaalde importarieven op Chinese goederen te heffen. De Amerikanen zouden zich beter wat kalm houden. China dreigt met wanbetaling op derivaten, wat opnieuw een domino-effect kan creëren doorheen het volledige westerse bankensysteem.

Obama zegt dat het ergste van de crisis voorbij is, Bernanke zegt dat de recessie voorbij is. Het is alsof ik in een geschiedenisboek over de Depressie lees wat de toenmalige president en zijn adviseurs in 1930 zichzelf en de bevolking wijs maakten.

We zullen het nooit leren. Daarom zal goud stijgen. En zilver meer. 17 dollar, nu al. Zilver, nog steeds goedkoper dan stront, maar hoeveel mensen hebben het echt?

Wat zal er gebeuren als de Chinezen zich herinneren dat ze de aan de werelddepressie van de jaren dertig ontsnapten omdat er toen in China een zilverstandaard van kracht was?

Alles kan gebeuren. Maar zoals Amerika en Europa nu hun schulden aan het opstapelen zijn, is het slechts wachten op de instorting van de westerse samenleving. Tenzij er snel zéér drastische, draconische maatregelen worden genomen. Daar is echter geen politieke wil voor en ook geen wil onder de bevolking. Zand erover, zullen ze in het Oosten zeggen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op 1 jaar crisis? Het moet allemaal nog beginnen..

  1. Pingback: De Zilverrevolutie | Goldandglory's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s