Inglorious nation of Pakistan fighting for survival

Dit is nu hoe de Verenigde Staten van Amerika en zijn zwarte president problemen oplossen.

Je hebt een nooit geziene schuldencrisis: pomp biljoenen dollars in het economisch systeem

Je hebt een nooit geziene geopolitieke crisis in het Midden-Oosten en Centraal-Azië: pomp tienduizenden extra soldaten in het gebied.

Eindeloos geld zorgt voor oneindige oorlogen, dit wist Cicero.

En de Romeinse Republiek viel toch.

De Verenigde Staten moeten dringend een team à la de “Inglorious Bastards” richting Pakistan sturen want het loopt daar COMPLEET uit de hand. Controle is nihil geworden.

Eergisteren noch een massale aanslag in Peshawar. En deze week ook: de VN wordt aangevallen en uitgemoord in Afghanistan. De Navo plast nu in de broek. Ahmed Rashid, een van de beste analisten over dit thema, smeekt dat de Navo in Afghanistan zou blijven. Hij heeft gelijk. Gaan ze weg. Dan wordt het een drama. Maar dit is een catch-22. Blijven ze, dan wordt het een catastrofe.

De Taliban voerde een aanslag uit dicht in de buurt van een mogelijke nucleaire opslagplaats. Ahmed Rashid denkt dat het niet zo’n vaart zal lopen, dat de Taliban nog lang geen controle heeft over de Pakistaanse nucleaire wapens.

Ik wil niet dramatisch doen. Maar het is mogelijk dat we hier dicht bij een aanleiding voor een wereldoorlog staan. We staan er misschien dichter bij dan we durven denken. De VS voert nu volop oorlog in 3 grote moslimlanden. De volledige wereld financiert dit door dollarschulden te blijven opkopen. De economische en politieke problemen zijn helemaal door elkaar verweven. Het is historisch van aard en het ziet er niet goed uit voor het verloop van het komende decennium.

De aandacht van veiligheidsagenten voor terroristische aanslagen in het Westen is gegarandeerd verslapt. En het zou geen toeval zijn mochten we nog eens een tweede 11 september meemaken. Het is ondertussen alweer een hele tijd geleden..

Ik weet dat al dit doemdenken weer zal worden weggelachen. Ik weet dat diplomaten dit hier soms lezen en mijn gedachten te pessimistisch vinden. Helaas, ik kan mijn ogen niet sluiten voor wat ik zie evolueren in deze wereld.

De wereld heeft nood aan Inglorious Bastards om het dramatische verloop van de wereldgeschiedenis te keren. Dat staat vast.

Nu ik dan toch een film met Brad Pitt zal tonen, kan ik evengoed deze fantastische quote van Matt Taibbi citeren over de economische crisis en meer bepaald de redding en machtsstrijd rond AIG, ’s werelds grootste verzekeraar die een jaar geleden compleet bankroet was en dat eigenlijk nog steeds is.

“The best way to understand the financial crisis is to understand the meltdown at AIG. AIG is what happens when short, bald managers of otherwise boring financial bureaucracies start seeing Brad Pitt in the mirror. This is a company that built a giant fortune across more than a century by betting on safety-conscious policyholders – people who wear seat belts and build houses on high ground – and then blew it all in a year or two by turning their entire balance sheet over to a guy who acted like making huge bets with other people’s money would make his dick bigger.”

Ook de managers van de banken zouden eens onder handen moeten worden genomen door de ‘Bastards’. Het zou snel gedaan zijn met ‘moral hazard’.

Here they come:

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in geopolitiek, Pakistan. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s