S&P 1150 en Europese politici riskeren inferno in de obligatiemarkt

Ik zei in een bericht in januari dat 1150 punten een belangrijk niveau was voor de S&P 500. Het ketste ervan af toen dit niveau in januari werd geraakt en we daalden tot ergens in februari waarna de beurzen terug versterkten. De beurzen gaan nu al een hele poos omhoog maar de laatste weken zeer traag. Vorige week probeerde de S&P 500 opnieuw door de 1150 punten te breken maar het lukte vooralsnog niet. We staan nu op 1149,9 ….

Ik zei dat de kans klein was dat we erdoor gingen. Het is een stevige weerstand en we zitten in een depressie. Als we er toch door gaan, geeft dit een duidelijk signaal dat we richting de hyperinflationaire fase van de depressie gaan. De beurzen stijgen maar daar is geen enkele reden toe, want de westerse economieën zijn rot tot op het bot. De enige reden dat de beurzen stijgen is dat er biljoenen dollars en euro’s zijn gecreëerd en die vloeien richting de markten.

Ik zei dat hedge funds Europa gingen aanvallen. En zo gebeurde het.
Ik zei ook hoe de politici hierop gingen reageren. En ook dat gebeurde zo.
Nu komen de politici met een oplossing voor de problemen die zogezegd de speculanten (de hedge funds) creëren. Ik weet hoe dit kan eindigen. En de politici hebben geen benul wat de consequenties van hun acties (het verbieden van CDS’en) kunnen betekenen. De Europese leiders riskeren een obligatie-inferno waarmee de aandelencrash van 2008 vergeleken kan worden als een vrolijke lentedag. Daarom dat dikke tranen over mijn wangen rolden toen Romano Prodi (zijn er ook slimme Italianen?) zei dat de crisis in Europa voorbij was. Yeah, right! Is genoteerd!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op S&P 1150 en Europese politici riskeren inferno in de obligatiemarkt

  1. Hansy zegt:

    Hallo,Met grote benieuwdheid kijk 'k steeds uit naar uw post. Mocht je blog niet functioneren of verhuizen mag je me laten waar 'k je nieuwe post kan vinden. Desnoods via een nieuwsbrief per mail. Maar het zou spijtig zijn dat je zou stoppen met deze interessante teksten.Met vriendelijke groeten,Hansy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s