Een lente in goud.

Er valt veel te schrijven over wat er de voorbije twee maanden is gebeurd in de economisch-financiële wereld. Maar de conclusie blijft dezelfde: het Westen is bankroet en dit is nog niet erkend door 99% van zijn burgers. Wanneer het oordeel zal vallen, ontploffen de prijzen van de edelmetalen.

Fraude is overal, maar het zal de natuurlijke gang van zaken enkel kunnen uitstellen. Niet meer dan dat.

Goud is nu al weken aan het laveren tussen 1080 en 1170 dollar. Wanneer we door 1200 dollar gaan, ga je iets speciaals zien. Een eruptie van de goudprijs. Zoals een vulkaan die in 500 jaar niet eens is kunnen ontploffen. 1200 dollar en je hebt een aanval op de top van december. Dan gaan we erdoor. Dan kan het zó snel gaan dat voor iedereen het goed en wel door heeft, we reeds aan 2000 dollar staan.

Griekenland is een niemendal maar als je ziet wat zelfs deze muis al teweegbrengt in de financiële wereld.. Wat zal het geven als Portugal valt, en Spanje, Italië & België. Groot-Brittannië gaat ook voor de bijl. Allen zullen ze hun schulden niet meer kunnen financieren, zoals Griekenland dit probleem nu kent.

Goud tekent nu records op in euro. We staan nu aan 865. Maar als het allemaal ontploft, wat uiteindelijk zal gebeuren. Dan staan we aan 1500 euro in een kwestie van een paar weken.

We staan aan de vooravond van een monetaire crisis zoals we beleefden van mei tot september 1931. Alle Europese landen gingen toen bankroet. Bestudeer die geschiedenis of je gaat opnieuw fouten maken!!! Ik heb er reeds verschillende keren op gealludeerd.

Daarna komt de VS aan de beurt. De val van het Westen is dan volledig. De goudprijs katapulteert dan richting de 5000 dollar. En meer dan waarschijnlijk erdoor, richting mijn doel van 9300 dollar.

Griekenland is een lacher. De burgers denken er nog steeds dat hen geen schuld treft. Ofwel gaan ze geld krijgen van de EU en/of het IMF en mogen ze nog eens zware besparingsronde doorvoeren. Dan zal de overheid in een kwestie van maanden of weken omver geworpen worden door rellen en onrust in Athene. Ofwel gaat Griekenland uit de Euro stappen en opnieuw drachme’s drukken naar eigen wil. Dan gaan we daar richting hyperinflatie. Ofwel gaat Griekenland zijn schulden weigeren terug te betalen, een uitstel vragen op de uitstaande leningen: dan gaan de Grieken de zon zien ondergaan. Dan gaan ook Europese banken hier weer nadelen van ondervinden. Er is géén pijnloze oplossing voor Griekenland. Als je zo lang pret beleeft, dan komt vroeg of laat de ontnuchtering. De Grieken moeten nog steeds nuchter worden. Weg met die ouzo!

Het probleem Griekenland gaat nu snel zijn ontknoping naderen. Dan gaan de markten zich richten op een volgend probleem. En zoals gezegd: die zijn er genoeg. Landen genoeg die nog bankroet zal gaan. Het gaat de goudprijs doen exploderen.

Ik ga mijn garage wat oppoetsen.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Europa, goud, muntencrisis. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s