Europese leiders garanderen intrinsieke waarde van de Euro = dichtbij nul.

De muntencrisis, reeds lang aangekondigd op deze blog, is nu hoofpaginanieuws geworden in de mainstream media. Dat werd tijd… De Standaard vroeg zich dit weekend af of de euro 2015 zal halen. Ik schreef hier eerder, een paar biljoen euro geleden, al dat de euro in zijn huidige constellatie het nieuwe decennium niet zal overleven. Sindsdien veranderde ik mijn mening niet. De muntencrisis wint nu aan kracht op een zelden eerder geziene wijze. Dit weekend was het spoedberaad tussen de Europese leiders. Dit weekend moest een plan opgemaakt worden dat klaar moest zijn voor het opengaan van de Aziatische markten. Zoniet, ging Europa ten prooi vallen aan de speculanten (alweer, ocharme), wat de crisis zou verergeren.

“In the night, when the markets are opening, we cannot afford a disappointment,” said Finance Minister Anders Borg of Sweden, one of 11 EU nations not in the euro. “We now see herd behavior in the markets that are really pack behavior, wolfpack behavior.”

Nieuwssites berichtgeven deze avond dat er een akkoord zou zijn dat Europa voor 700 miljard euro, bijna 1 biljoen dollar, aan leningen zal uitgeven via een bepaald fonds. De Europese leiders denken hiermee de Euro te redden en dit communiceren ze ook naar de buitenwereld. Wat ze echter doen is niets meer dan tijd kopen vooraleer de complete ineenstorting van de Europese financiële wereld overnacht gebeurt. Het plan is belachelijk. Ze drukken op de knop waarbij nog méér schulden worden gedrukt, nu via instanties zoals de Europese Commissie.

Duitland ligt voorlopig wel nog dwars net als Finland en Nederland. Terecht van Finland. Duitsland en Nederland doen alsof ze zelf weinig schulden hebben maar dat is helemaal niet meer waar. Ook deze landen gaan bankroet tegemoet zonder drastische tegenmaatregelen.

In het plan is ook sprake van bilaterale leningen maar wie zal dit financieren? Aangezien zowat alles Europese landen bankroet zijn en er problemen zijn om hun schulden te financieren gaan diezelfde landen wat geld lenen aan een fonds om dit geld dan te gebruiken wanneer ze echt in de problemen komen??

Het is belachelijk en we zijn bijna aangekomen aan de grenzen van het spel. De grens waarbij het niet langer mogelijk is om de illusie op te houden dat geld nog iets anders is dan schuld. De schuld kan niet meer worden afbetaald en enkel voor ons uit worden geschoven in de toekomst door te financieren met nog meer schulden. Op een bepaald moment breekt het. Dit is pure fysica. We bevinden ons akelig dicht bij dat moment.

Ik voel me er hoogst ongemakkelijk bij en ben blij dat ik vrijdagmiddag nog fysiek goud bijkocht. Ik kocht toen bij (pure accumulatie) wetende dat we een speciaal weekend ingingen en dat de komende weken de muntencrisis kan versnellen.

Ik snap niet hoe mensen met spaargeld zich nog veilig kunnen voelen zonder fysiek goud of zilver te bezitten. We stevenen af op een complete ineenstorting van het muntensysteem. In het beste geval gebeurt alles met een minimum aan chaos door het creëeren van een nieuwe westerse munt waarbij de oude munten (dollar en euro) met pakweg 50% gedevalueerd worden in een eerste fase.

Ik ben benieuwd wat de markten vandaag op maandag zullen doen. Vrijdag was een afstraffing in Europa. De euro lijkt alvast sterk hoger te openen. Maar deze beweging kan snel in de volgende dagen als een boemerang terug komen. Wat we dit weekend zagen, is een herhaling van de chaotische weekends in september en oktober 2008. Toen er constant nieuwe overheidsplannen nodig waren om het financieel systeem en de banken te redden van complete destructie. In de huidige weekends moeten de munten worden gered maar dat is niet meer mogelijk zonder devaluatie, inflatie of herstructurering van de schulden. Dit probeert men momenteel niet toe te geven en men koopt tijd. Een beetje tijd kost tegenwoordig 700 miljard euro. Kostelijk, maar wie weet kost een goudmunt binnenkort 700 miljard euro per stuk.

Zoals ik al eerder zei: men zal alles proberen te garanderen en uiteindelijk zal men niets garanderen. Wat we dit weekend opnieuw zien is een perfect voorbeeld hiervan. Het is de zoveelste stap in de richting van een compleet debacle voor ons huidige muntensysteem.

Gaan de markten hoger openen? Best mogelijk. Maar het is geen indicatie dat de zorgen voorbij zijn. Weet dat in september 2008 de financiële aandelen soms ook dagen kenden waar ze omhoog katapulteerden na een dag vol afstraffing. De dag daarna gingen ze opnieuw onderuit. De volatiliteit was ongekend. De volatiliteit tussen de munten is nu aan toenemen naar ongekende properties. Goud kan morgen dalen of stijgen. God weet het. Het zou moeten stijgen maar ze kunnen proberen om de stijging tegen te houden. Met “ze” bedoel ik zoals steeds de manipulatoren; overheden en banken die er alle belang bij hebben om goud, dé indicator voor het vertrouwen in fiat geld, belachelijk te maken. Goud is de voorbije weken zeer sterk. Het eindigde vrijdag boven 1200 dollar. Zoals eerder gezegd: nu het boven 1200 dollar is geëindigd, is een opwaartse beweging tot 1350 dollar mogelijk op zeer korte termijn.

Dat is dus in een situatie dat de markten inzien dat het Europese plan belachelijk is. Misschien zien de markten dit morgen (vandaag maandag) nog niet, maar waarschijnlijk wel in de dagen daarop.

Belangrijk nieuws is ook dat een Amerikaanse overheidsinstantie JP Morgan heeft beschuldigd van fraude en manipulatie in het handelen van zilver. Ik spreek hierover reeds jaren! Ik schreef zelf een email naar de instanties om te melden dat JP Morgan aan manipulatie deed. Zilver steeg vrijdag sterk, mogelijk omwille van de aanklacht. Het kan best dat zilver hierdoor zeer sterk zal stijgen de komende week. Gerechtigheid zal uiteindelijk geschieden, op aarde als in de hemelen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Devaluatie, Europa, Hyperinflatie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Europese leiders garanderen intrinsieke waarde van de Euro = dichtbij nul.

 1. Hansy zegt:

  Ik kijk uit naar uw volgende post, omdat ‘k momenteel totaal het noorden kwijt ben in wat ik moet geloven en wat niet. Wat is vandaag nog realistisch?!

  • goldandglory zegt:

   Dag Hansy,

   Ja, ik heb een hele tijd niets gepost. Soms is iedereen eens het noorden kwijt. Maar het is zomer en dit is de beste tijd van het jaar.

   Je moet een totaalstrategie voor ogen hebben, eenmaal je dat hebt dan kan je het noorden niet meer kwijt raken. Wat betreft de economie is het zeer simpel. We zitten nog steeds in een enorme crisisperiode die jaren zal aanhouden. Goud staat nog steeds rond 1200 dollar. Als het een zeepbel was geweest, dan was het van de top gedonderd met ongelooflijke snelheid. Goud blijft sterk en gaat richting 5000 dollar en meer.

   Hyperinflatie is nog steeds mogelijk en het kan overnacht beginnen. Alle ingrediënten daarvoor liggen klaar. Bereid je voor en accumuleer fysiek goud. Koop niet steeds om 1 en dezelfde moment. Probeer fysiek niet te verhandelen op bodems of toppen. Koop constant en stuk per stuk aan. Als er een crash van het goud is, koop méér. Ik volg deze strategie al jaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s