Mijn depressief Restaurant

Jantje: “Wat eten we vanavond, mama?”

Mama: “Kak met bonen.”

Jantje: “Goh, jakkes. Weeral bonen!”

Al dat gedoe rond die kookprogramma’s op televisie. Ik heb geen televisie maar je kan geen sociaal gesprek meer aangaan zonder het onderwerp ter sprake te laten brengen. Triestig. Gelukkig staan de kranten er vol van en zeggen de radiomensen steeds wat er de dag voordien gebeurd is. De helft van de televisieprogramma’s hebben iets te maken met ofwel huizen kopen, renoveren en hypotheken afbetalen ofwel met eten koken. Sindsdien heb ik geen televisie meer nodig.

Ik voel me bij momenten ook een idioot met mijn voorspellingen van een Depressie terwijl Jan met de pet weer consumeert als nooit voorheen. De duurste reizen en luxe-artikelen, vinden nog steeds meer kopers dan je zou verwachten. En de restaurants en de terrassen zitten nog steeds overvol.

We blijven echter vooruitziend. Als er een hype was rond huizenprogramma’s en daarna een huizencrisis en nu een hype rond kookprogramma’s dan is het gewoon wachten op een voedselcrisis. In dat geval kunnen de recepten van deze 91-jarige jonge duif levens redden. Wanneer de crisis echt de huiskamer binnenvalt, wordt dit een hit!

Recepten uit de jaren ’30 van de vorige eeuw, tijdens de Grote Depressie:

Salade van paardenbloemen! Mmmh!

Dat van die voedselcrisis die eraan komt is echt geen grap. Oliecrisis én voedselcrisis. En natuurlijk ook nog de muntencrisis om het compleet te maken. Bedankt Clara!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in depressie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Mijn depressief Restaurant

  1. Gember zegt:

    LOL! Ben het roerend met je eens. Huizen kopen, huizen verbouwen. Eten koken voor vrienden. Eten koken voor onbekenden. En vergeet de talentenjachten niet. Iedereen wil Paris Hilton worden en denkt dat met een kunstje te kunnen.
    Het is één grote entertainment show. En in de pauze…. dan krijg je de meest afschuwelijke reclame. Consumptie-propaganda.

    En ondertussen kopen we goud. De dode economie. Want wie is er nog echt constructief bezig? Wie bouwt er nog mee aan een betere samenleving?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s