Euro krijgt een patatje

Nadat de euro enkele weken herstelde van de mokerslagen die het deze lente te verduren kreeg, zijn we vandaag weer bij af.

Dit was de ‘intraday’ beweging vandaag tot ergens rond 16u. Daarna gingen we nog lager. Vanmorgen stonden we nog rond 1.32 en in de late middag gingen we onder 1.29. Dit allemaal versus de dollar.

Goudprijs bleef redelijk stabiel in dollars. Maar in euro’s ging goud wel 25 euro hoger. Sterk en krachtig.

De volatiliteit tussen de munten blijft ongezien hoog. Een paar maanden lang ging de euro keihard naar beneden. Dan kwam er keiharde correctie, opnieuw een verzwakking van de dollar. En nu krijgt de euro het weer te verduren. De volatiliteit zal enkel groter worden tijdens deze wereldwijde competitieve devaluatie van de munten. Dit is gigantisch positief voor het goud, waarin de burgers zullen vluchten omdat ze niet meer weten wat van de waarde van de andere munten te denken.

Het is trouwens vreemd dat de dollar ten opzichte van de euro want gisteren zette de Amerikaanse centrale bank de deur helemaal open naar het verder drukken van geld. Terwijl maandenlang werd gesproken van een exit-strategie, werd nu beslist om een tweede fase van ‘kwantitatieve versoepeling’ te starten. Dat zal gebeuren tot de hyperinflatie op ons neervalt en meesleurt zoals een tsunami. Alsof het uit het niets kwam.

Daarnaast kwam er nog eens nieuws uit dat het Amerikaanse handelstekort (50 miljard in Juni 2010 / “appeltje -eitje” zeggen Nederlanders dan) onverwacht gestegen was tot het hoogste niveau sinds oktober 2008. Ik snap het dus niet waarom de dollar niet evenzeer een “patat” krijgt. Ofwel mis ik iets, ofwel word of ben ik idioot.

Anyway, ben blij dat ik eergisteren nog een Australische gouden munt bijgekocht heb. Die is dus al weer een 30-tal euro meer waard.

“Gold, bitchez!”

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Devaluatie, Europa. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s