Voor zilver is het nu als in de zomer van 1944.

“Weet u, ik ben ervan overtuigd dat niet de aantallen de overwinning brengen in een oorlog; het leger dat met de meeste bezieling ten strijde trekt is voor de vijand gewoonlijk onverslaanbaar.’ (Xenophon, 430-355 v. Chr.)

“Gedisciplineerd en kalm blijven terwijl je wacht op de chaos bij de vijand: dat is de kunst van de zelfbeheersing.” (Sun Tzu, 4de eeuw v. Chr.)

 

De zilverprijs is met een verwoestende kracht door de Atlantik wall van 21$ per ounce gebroken. Dat was de beslissende doorbraak zoals D-day. Jarenlang is de zilverprijs gemanipuleerd door Angelsaksische grootbanken (waaronder HSBC en JP Morgan), net zoals het Europese continent jarenlang werd overheerst door het Duitse nazi-regime. Keer op keer in de geschiedenis moeten goede mensen het opnemen tegen slechte mensen. Het is bijna bijbels maar je ziet dat het goede opnieuw lijkt te zegevieren. Terwijl je de voorbije jaren nog werd uitgelachen of als paranoïde werd afgedaan als je sprak van manipulatie in de goudmarkt -en bij uitstek de zilvermarkt-, dan is dat nu erkend door Amerikaanse overheidsinstellingen en worden de zakenbanken voor het gerecht gebracht.

Er is momenteel heel veel achter de schermen van de financiële wereld aan het gebeuren dat voorlopig amper het daglicht ziet, wat je niet ziet als je niet alert bent. Er is een financiële wereldoorlog aan de gang. Het is pas de laatste paar weken dat economen en journalisten spreken van een op til zijnde muntenoorlog. In werkelijkheid is het al jarenlang bezig en iedereen sloot zijn ogen. Ik niet.

In de specifieke markt van de edele metalen, een markt die volgens de meeste economen weinig belang heeft, wordt echter de grootste financiële veldslag ALLER tijden geleverd. Dit is voornamelijk een oorlog van Oost tegen West en een oorlog van de burgers tegen de banken. De edele metalen verplaatsen zich dan ook in de richting van de winnaar. In de slag tussen Oost en West zal het Oosten duidelijk overwinnaar zijn. Het voorbije decennium ging een ontzagwekkende hoeveelheid goud van westerse centrale banken naar oosterse centrale banken. Daarnaast is de slag tussen de burgers en de banken voorlopig veel moeilijker om in te schatten. Banken hebben hun fysieke posities zichtbaar in grote hoeveelheden verkocht. Burgers (opnieuw voornamelijk uit het Oosten) beginnen meer en meer posities te accumuleren maar al te vaak gebeurt dit via papieren en digitale bankinstrumenten en behouden de banken het fysieke edelmetaal in de kluizen. De grote vraag zal zijn: houden de banken hun belofte na als de burgers de edelmetalen in grote hoeveelheden uit de banken gaan opvragen? Ik betwijfel het ten zeerste.

Het moment voor zilver is meer dan ooit aangebroken.

In september schreef ik hier en elders een artikel waarin een explosie van zilverprijs werd voorspeld eenmaal het niveau van 21$ werd doorbroken. Het artikel werd hoogdringend geschreven. De timing was perfect. Niet veel later ging de prijs door dat niveau. En explodeerde. De stranden van Normandië werden overrompeld. De geallieerde zilverlongs (zij die grote posities hebben en speculeren op een zilverprijsstijging) braken door de linies van de fascistische zilvershorts (voornamelijk banken). Waarom het net toen gebeurde is het gevolg van een samenloop van omstandigheden waarover ik nu niet zal uitweiden. De voornaamste reden is dat het gewoon TIJD was voor zilver. Nu breken zilveren tijden aan.

De geallieerden konden doorstoten naar Parijs. En de zilverprijs zal nu doorstoten naar 50$. Ja, er zullen nog moeilijke tijden aanbreken. Er zullen tegenoffensieven komen. Begin deze week kon de zilverprijs krachtig doorstoten tot boven 29$, maar de beurs van Chicago paste de regels aan om zilveraankopen in te dekken (margins werden verhoogd met 30%). Na een uitzonderlijke beweging om de zilvershorts te redden van een overrompeling en een bloedbad, ging de zilverprijs intraday 3 dollar lager. Nooit eerder gebeurd sinds de hoogdagen van de zilverpiek en crash van 1980. Dit tegenoffensief zal de zilverprijs niet doden. We gaan niet crashen. Het is uitstel van executie voor de zilvershorts (die zich tijdelijk opnieuw hebben kunnen indekken of winst nemen). Het Ardennenoffensief was een laatste stuiptrekking die de geallieerden kort verraste, maar het was niet fataal. De geallieerden wisten door te stoten naar Berlijn. En zilver zal naar 100$ gaan. 100$ is het Berlijn voor zilver.

En wat meer is, terwijl de geallieerden in 1944 en ’45 niet wisten door te stoten ten oosten van Berlijn, lijkt zilver sterk op weg om naar Moskou door te stoten om in één veeg een einde te maken aan de socialistische welvaartstaat: 200$.

Eigenlijk kunnen we voor dit laatste punt ook andere getallen nemen. Kies maar. Zeker 100$, en ook 200$, zijn haalbare niveau’s zonder dat een hyperinflatie losbreekt. Wanneer hyperinflatie losbreekt (en zowel de VS als Europa liggen nog steeds op deze ramkoers) is alles mogelijk.

Wees niet bang voor de tegenoffensieven van de vijand. Zilver en goud zullen terugvechten zoals nooit voorheen. Ze hebben doorheen de eeuwen formidabele krachten bewezen en de laatste decennia werden deze krachten opgespaard om nu los te breken. Overheidsgeld sneuvelt altijd in het gevecht met de edele metalen. Het zal nu niet anders zijn, maar als mens die in de moderne tijd leeft is het moeilijk om je dit in je eigen leven in te beelden.

“The Gold War is nothing else than a Third World War. It is not only a most unnecessary but the most destructive of all wars. It should be stopped now. […] One historic experience is that human nature never changes. Man will, therefore, always love and respect honest business dealings with a medium of exchange thy can trust: gold. Gold will finally win the war, but why not call an armistice now? Let us hope this will happen before it is too late, before too much time and too many lives are wasted.” (Ferdinand Lips, Gold Wars)

Noot van mijzelf: een ‘staakt-het-vuren’ is nu niet meer mogelijk. De oorlog wordt nu gestreden tot de nucleaire bom valt en de tegenstander vernietigd is. De nucleair bom wordt hoogstwaarschijnlijk de hyperinflatie (H-bom) en mogelijk daarna een nieuwe (wereld-)munt. Competitieve devaluatie is het begin, de schemeroorlog, en het zal escaleren.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in zilver. Bookmark de permalink .

8 reacties op Voor zilver is het nu als in de zomer van 1944.

 1. Goed artikel! Sluit mooi aan bij John Taylors artikel De Schemeroorlog.

  De fiat-oorlog tussen de verschillende centrale banken kan je vergelijken met de interne strubbelingen op het Griekse vasteland, aan de vooravond van de invasie uit Perzië.

  • goldandglory zegt:

   Merci, ik had het artikel van John Tayler nog niet gelezen. Wel al zijn vergelijking tussen Hitler en Bernanke gehoord. Voor mij is het ook geen twijfel dat zijn speech in 2002 ter bestrijding van deflatie mag gerekend worden tot het ‘economische Mein Kampf van de 21ste eeuw’.

 2. Tom zegt:

  Mooie call in september en ook dit artikel is alweer een pareltje! Altijd leuk om nieuws over goud en zilver met een episch tintje te lezen in eigen taal.

 3. Marc zegt:

  Ook mijn complimenten voor je call op zilver. Knap.

 4. goldandglory zegt:

  Tom, Marc,

  Merci voor de complimenten 🙂

 5. Pingback: De Zilverrevolutie | Goldandglory's Blog

 6. Pingback: Wereldoorlog in de markt voor edelmetalen. | Goldandglory's Blog

 7. Pingback: Wereldoorlog in de markt voor edelmetalen (bis) | Goldandglory's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s