Goudprijs verroert geen vin na IMF melding.

Gisterenavond meldde het IMF dat het de voorbije 2 maanden de resterende hoeveelheid van hun verkoopprogramma van 400 ton goud had verkocht. Ik zei dat de goudprijs hier fors op kon reageren. Wat dus vandaag helemaal niet gebeurde.

Meer nog, de goudprijs belandde vandaag precies in een coma. De prijs varieerde tussen 1385$ en 1390$. Een spreiding van 5 dollars. Zo’n rustige dagen in de goudprijs kwamen amper nog voor in de voorbije jaren. Het is dus des te opmerkelijker dat dit plaatsvindt op de dag na een mededeling die toch een enorm belangrijke factor is voor de goudmarkt. Tenzij iemand hier durft beweren dat de verkoop van iets minder dan 200 ton goud peanuts is.

Ok, de verkoop is ergens tijdens de voorbije 2 maanden gerealiseerd. We weten nog niet exact wanneer en we weten nog niet welke koper het goud heeft ingeslaan. Maar als je kijkt naar de prijsactie in goud van de voorbije 2 maanden, nl. november en december, dan zie je dat de goudprijs in die periode ook amper bewogen heeft. De goudprijs ging lichtjes met 35$ omhoog, maar wel met meer beweeglijkheid (namelijk een spreiding van 100$).

Ik vind de onbeweeglijkheid van de goudprijs van vandaag dus eerder onrustwekkend. Het is niet onmogelijk dat veel te maken heeft met de papieren goudprijs die (tijdelijk) onbeweeglijk wordt gemaakt op een moment dat de fysieke goudmarkt in grote nood komt en hogere prijzen gerechtvaardigd.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in goud. Bookmark de permalink .

3 reacties op Goudprijs verroert geen vin na IMF melding.

  1. Patricia zegt:

    Het nieuws is op het juiste tijdstip gepubliceerd door het IMF, laatste handelsdag van het jaar, er zijn dan gewoon geen kopers wel shorters van Weimar papier. De grote beleggers hebben hun boeken al gesloten.De stijging van edele metalen en grondstoffen is onomkeerbaar.Op RTL is vandaag aangeven wat de stijging van goud en zilver is geweest het afgelopen jaar. Laat de zogenaamde deskundigen links liggen,
    zij slaan zich op de borst als zij kunnen zeggen dat zij de markt met enkele procenten
    hebben kunnen verslaan. Weg er mee. In het afgelopen jaar zijn indivuduele goud , zilver en grondstoffen aandelen met honderden procenten gestegen, die vindt je niet op de AEX, daar hoor je deze zgn deskundigen niet over.
    Mensen wordt toch eens wakker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s