Carlos Slim belegt in Mexicaanse zilvermijnen.

Er waren al wat geruchten geweest dat Carlos Slim, de rijkste man ter wereld (tenzij dat nu Hosni Mubarak of Muammar Khadaffi is), in edele metalen wou beleggen. Het stond ook vast dat het voor deze miljardair uiterst moeilijk zou zijn om rechtstreeks in fysieke edele metalen te beleggen.

Dat blijkt nu Carlos Slim een mijnbedrijf heeft opgekocht dat opereert in de Zacatecas-provincie in Mexico. De Zacatecas regio is één van dé gebieden ter wereld waar ongelooflijk veel zilver werd, en wordt !!, opgedolven. Hoewel Mexico altijd een beetje een riskant verhaal is om zwaar in zilvermijnen te gaan beleggen (omwille van het geopolitieke en sociale risico. drugskartels maken het de regering moeilijk), is dit een zeer positieve zaak voor Mexicaanse zilvermijnen.

Sommige Mexicaanse zilvermijnen (zoals Impact Silver en Aurcana) presteren vandaag uitstekend op de beurs, terwijl anderen (Excellon Resources, Oremex) ontgoochelen. Er valt voorlopig geen lijn in te trekken en het nieuws over de investering van Carlos Slim lijkt me geen directe impact te hebben op de koersen van zilvermijnen. Maar in een wereld waarin olie op 1 dag met 10% in prijs omhoog schiet, centrale banken elke dag geld pompen om het financiële ponzi-schuldensysteem draaiende te houden en de ene revolutie al snel overslaat naar de volgende, wel in zo’n wereld is het moeilijk om nog eenduidige en directe causale verbanden te zien.

Maar op lange termijn zou het positief moeten zijn voor zilvermijnen. Het maakt de kans groter dat Mexicaanse zilvermijnen niet zomaar in overheidshanden of andere vuile drugshanden zullen terecht komen.

Dit nieuws is uiteraard ook positief voor de zilverprijs. Het maakt de grote vraag naar zilver van grote kapitalen nog meer duidelijk. Zilver wist vandaag zeer volatiel te reageren, maar al bij al goed stand te houden, na een stevige klap te hebben gekregen deze ochtend. De Amerikaanse shorters hebben dan ook een lang weekend gehad om hun acties te beramen (gisteren was een verlengd weekend in de VS). De oorlog zijn ze echter aan het verliezen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in mijnaandelen, zilver. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s