Erger dan Khadaffi: Benny Bernanke

Iedereen heeft de zotte speeches gezien van Khadaffi enkele weken terug. Kijk hieronder eens naar dit interview met Ben Bernanke, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, dat een paar maanden geleden werd afgenomen. Hij ontkent categoriek dat er geld wordt geprint. (Nadat hij dat een jaar eerder wél had toegegeven in net hetzelfde Amerikaanse televisieprogramma!) Daarenboven zegt hij dat hij inflatie de nek kan omwringen binnen de 15 minuten door de rente te verhogen. Ongeloof wordt mij teveel bij zoveel idiotie. Ja, de rente kan verhoogd worden binnen de 15 minuten met vele procenten (want dat zal nodig zijn om uiteindelijk inflatie te stoppen wanneer het op hol geslagen is), wat binnen de 15 nanoseconden voor een wereld-flashcrash van formaat zal zorgen dat tegelijkertijd en stante pede het einde betekent van de Anglo-Saksische heerschappij over de financiële wereld.

Hier komt de clip waarin Bernanke uitlegt dat hij géén, en ik herhaal, géén geld aan het drukken is.

Nu, deze video en het interview is enkele maanden oud. Misschien is het eens een idee om te kijken hoe de geldhoeveelheid in de VS is geëvolueerd in de voorbije maanden:

Hoog tijd dus om wat NAVO-bombardementen op Bernanke zijn kale kop los te laten, als je het mij vraagt!! De laatste spike in de monetaire basis van 2000 miljard naar 2440 miljard vond plaats sinds begin dit jaar en brengt ons opnieuw in “uncharted territory”, gebied waar geen mens ooit is geweest. Op weg richting wereldwijde hyperinflatie terwijl de ECB, Bank of England, Zwitserse bank, en compagnie ook lustig geld drukken. En terwijl de Japanse regering van de kernramp gebruik maakt om ook meer dan 40 biljoen (40.000 miljard) yen in de geruïneerde economie te pompen.

Dus ondanks het feit dat iedereen zegt dat de economie uit de recessie (excuus: depressie) is, en ondanks het feit dat alle overheden en centrale banken beweren af te stevenen op een exit-strategie van het beleid van geld drukken, wordt er enkel méér en méér geld gedrukt. De Federal Reserve creëerde evenveel geld in de voorbije 3 maanden als ongeveer in de periode 1990-2008!

Dit alles maakt dat goud goedkoop is, en zilver zelfs nog steeds goedkoper dan stront. Korte, krachtige correcties blijven echter sterk mogelijk, vaak om idiote redenen. Hoewel deze correcties krachtig lijken, zullen ze in het licht van de geschiedenis ideale instapmomenten blijken te zijn.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in centrale banken, Hyperinflatie, monetaire basis. Bookmark de permalink .

7 reacties op Erger dan Khadaffi: Benny Bernanke

 1. Superblog, thx for the update

 2. SDR zegt:

  Vraag aan goldandglory,
  Ik ben zelf ook overtuigd dat goud(en zilver) nog heel wat in hun mars hebben, en mijn vraag is: vanaf wanneer denk jij dat goud en zilver op het punt komen te staan om te crashen(zoals begin jaren 80). Een bepaald koersdoel? Goud op voorpagina van Timemagazine? andere signalen?
  Deze metalen zullen toch niet eeuwig stijgen?

  ps: De laatste keer dat goud piekte in euro, kwam het in het nieuws op de VTM

  • goldandglory zegt:

   SDR, Los van tussentijdse correctie die zich steeds kunnen aandoen, zullen goud en zilver stijgen tot op de laatste dag van de hyperinflatie. De VTM zal dan wel over iets anders bericht moeten geven dan enkel over goud en zilver. Paul d’hoore zal zichzelf tegen dan (hopelijk!) al lang weggestopt hebben.

 3. YaHozna zegt:

  Tja, megalomanie, excessieve democratie, atheisme/pseuso religie hebben zo hun prijs …
  Een prijs die velen nog niet helder hebben, zo lijkt het.

 4. Pingback: Ondertussen in Amerika… | Goldandglory's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s