Egalité, le guillotine pour tous!

Ironisch genoeg, de markten richten zich nu op het land waar de guillotine werd uitgevonden.

Frankrijk onder vuur van de markten omdat het zijn AAA-rating zou verliezen. Wat alleen maar terecht zou zijn. Hoe lang duurt het vooraleer de bevolking genoeg heeft van de leugenachtige praatjes van Sarkozy. Sarkozy aapt Geithner na wanneer hij vandaag zegt dat Frankrijk zijn rating niet zal verliezen. Wat een ongelooflijke bende voorspelbare leugenaars regeren momenteel nog binnen de ineenstortende westerse wereld. De val van deze beschaving zal sneller verlopen dan destijds met het Romeinse Rijk. Achteraf gezien zullen we zeggen dat het allemaal in een ‘flash’ gebeurde.

Hoelang duurt het vooraleer de Franse banlieux antwoorden op Sarkozy? Binnenkort niet alleen het waterkanon maar ook de legertanks in elke Europese hoofdstad.

De Franse bankaandelen crashen richting 0. De Franse overheid zit met een gigantische probleem. Alles stort ineen. De banken én de overheid. Wie is er nog om iets te redden?

België zit nu ook met een probleem. Mijn scenario dat een Franse bank een gedeeltelijke overname zou doen op Dexia lijkt nu rijp voor de prullenbak. Dit betekent dat de Belgische staat zelf de meubelen, die momenteel ook in de fik staan, zal moeten redden. Hoeveel gedrukt geld vanuit Europa zal hiervoor nodig zijn om Dexia te redden? Hoeveel extra schulden voor België? Sowieso, teveel om dragen.

De goudprijs reageert vandaag furieus! De prijs spurtte richting 1800$! Dit is wat er gebeurt wanneer de leugens niet meer geloofd worden! En het meest opmerkelijke is dat sinds een paar uur ook de goudmijnaandelen zich niets meer aantrekken van de crash van de aandelenmarkten. Alles crasht naar beneden, maar vele goud- en zilvermijnen stijgen met 5 à 15%. Het einde van de oude wereld is werkelijk nabij.

De Franse goudmunten, de Napoleons, lijken nu rijp om een enorme premie te maken. Het Franse probleem, het Europese probleem, is zo groot dat het merendeel van de bevolking hun spaargeld compleet zal in rook zien opgaan. Soms letterlijk, soms figuurlijk. Maar het zal hoe dan ook waardeloos worden. En hetzelfde staat uiteraard ook de VS en Japan te wachten, wat mij ertoe leidt nog eens te concluderen dat wereldwijde hyperinflatie en bankholiday steeds meer nabij komt.

Terwijl dit allemaal gebeurt, blijft de Belgische beursaapPaul D’Hoore volharden dat goud geen goede belegging is (wat hij nu reeds 5 jaar ofzo zegt). Hij zou beter zijn bakkes houden. En de grootste idioten zitten uiteindelijk bij de media die hem nog een forum geven.

Voor de rest verwacht ikzelf nog v€€l b€urssucc€s,

Binnen anderhalve week ben ik er waarschijnlijk terug om een update te geven. Het valt af te wachten wat de Europese leiders dit weekend zullen bekokstoven maar ze zullen iets moeten doen!!

Wie weet kom ik terug uit vakantie en merk ik dat mijn euro’s overnacht zijn gedevalueerd. Het zou leuk zijn.

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op Egalité, le guillotine pour tous!

 1. Patricia zegt:

  De oorsprong van de Franse revolutie is een zgn broodoorlog en die gaat komen eerst in de V.S.en niet veel later in Europa
  Op mijn vraag aan verschillende bankdirecteuren waarin zij zelf beleggen in de huidige crisis was: Goud. Naar buiten verkondigen zij dat de waarde van goud is dat wat de gek er voor geeft, bang als zij zijn dat de spaarsaldi worden weg gehaald van de rekeningen, de banken failliet gaan en zij brodeloos worden.
  Ik erger mij uitermate aan de uitspraken van de zgn RTL 7 economen, welke telkens weer goud als een waardeloos item bestempelen. Ik denk dan aan de volgende spreuk: wiens brood men eet diens woord men spreekt

  mvg.( drs ook ec geschoold)

  • goldandglory zegt:

   hmm, ik denk nog steeds dat het aantal bankdirecteuren dat effectief in goud belegd is, zeer klein is. Nu is het opeens wel ‘in’ om te zeggen dat je in goud belegt en om ermee uit te pakken en op te scheppen. Velen zijn niet of slechts voor een fractie in goud belegd. En dan nog vaak via ETF’s die mogelijk waardeloos worden.

 2. kamiel zegt:

  Weer een interessante week achter de rug voor de financiële wereld.
  Op 10/8 nog eens naar Antwerpen gefietst achter de ‘only real stuff’, ik had op voorhand niets laten klaarleggen en was verast dat er bijna niets meer voorhanden was, gelukkig toch niet voor niets naar ginder gereden, maar viel op dat ze niet geweldig stonden te springen om hun stuff te verkopen.
  Toch moet ik bekennen dat het plezanter is om in turboland te verkeren dan in de multiculturele abdijstraat (zolang het duurt….)
  Vooral de shortturbo op nasdag (symbool r878z) heeft mij al veel plezier gegeven.
  Op goud was ik afgelopen 3 weken voorzichtig na de stijging, en short nemen durf ik ook niet.
  Heb vrijdag wel bij doorbreken van 41euro een long gepakt.
  Eigenlijk had ik een vraag hier voor op de blog.
  2weken terug uitgestopt geweest op een turbo short op us tresuries 30jaar.
  Heb ondertussen gekozen voor TBT.

  Iemand een idee hierover, want ondanks de intresten histories laag staan, worden de banken overspoeld met geld dat ze misschien gaan blijven steken in die tresuries……….
  Is hier ook nog niet aangekaart geweest op gold and glory
  Mvg,
  Kamiel.

 3. goldandglory zegt:

  amiel,

  turbo short op treasuries.. ja de rente zal op een bepaald moment beginnen stijgen dan zal het snel gaan. Maar wanneer dat breekpunt komt?
  Short gaan op treasuries is een groot risico. Never fight the Fed, de Amerikaanse centrale bank die de rente naar beneden manipuleert.

  Ook de grotere Amerikaanse banken, Morgan Stanley, JP Morgan helpen mee aan deze manipulatie en verdienen en grof geld aan door te financieren via de 0% korte termijn rente.

  Een goede uitleg hoe de banken dit doen via Interest Rate Swaps vind je hier:
  http://www.financialsense.com/contributors/jim-willie/2011/08/17/gold-and-silver-full-spectrum-dominance

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s