Kans op Europese bank holiday neemt weer toe

Na bijna 3 jaar is het opnieuw tijd om het oude scenario van de ‘bank holiday’ af te stoffen. Met de haast onophoudelijke verliezen op de wereldbeurzen, maar voornamelijk de Europese beurzen als gevolg van de afslachtingen van de Europese bankaandelen moeten we opnieuw met de mogelijkheid van een bank holiday rekening beginnen houden.

De index van Europese banken stortte de voorbije week opnieuw verder de dieperik in:

Het verbieden van ‘short selling’ dat de overheden hebben ingesteld is opnieuw de meest idiote beslissing geweest. Net als in 2008 zal dit ervoor zorgen dat de bankaandelen nog verder crashen.

Verder is Dexia Bank echt de slechtste leerling van de klas. De grafiek getuigt van werkelijk extreme zwakte. Eén van de meest zwakke grafieken die ik ooit zag! Het IMF voor België? Here we come!

Het artikel dat Bruce Krasting dit weekend schreef is zeker de moeite waard. Ik kan me vinden in zijn visie dat de komende week cruciaal is voor de Europese banken en dat we ons zeer dicht bij een complete ‘meltdown’ bevinden van het Europese banksysteem, als er geen dramatische actie wordt ondernomen van de superviserende instellingen en overheden. Dit terwijl de media, de CEO’s van de banken en de politieke leiders alle problemen weer afdoen als onterechte geruchten.

Typisch Bear Stearns, Lehman, en consoorten.

Bruce Krasting verwacht nog vanavond (deze zondagavond terwijl ik dit bericht tik) mogelijks een mededeling dat de Amerikaanse centrale bank opnieuw swap lijnen zal openzetten met de ECB en de Europese banken. Dit om het Europese bankensysteem te redden net zoals in de herfst van 2008. En we weten welke Europese bank toen het meest geld leende bij de Fed. That’s right… Dexia!

Bruce Krasting zegt dat het vanavond moet gebeuren, zoniet gaan we een dramatische week tegemoet in Europa. De beurzen kunnen niet meer wachten tot vrijdag, wanneer Bernanke hoogstwaarschijnlijk zal bekend maken nieuw geld (QE3) te drukken.

Ondertussen is de voorbije weken een haast geruisloze bankrun aan de gang op Europese banken. Amerikaanse banken, zoals BNY Mellon, maken melding van grote kapitaalstromen die hen bereiken vanuit Europa.

Zet u alvast maar schrap!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in bank run, Dexia, European banks. Bookmark de permalink .

2 reacties op Kans op Europese bank holiday neemt weer toe

  1. SDR zegt:

    Geen nood voor Dexia, een half jaar geleden gaven ze nog een bonus van 600.000 € aan hun CEO omdat er voldoende winsten waren gecreeerd. Een (paar) maand later werden er zware verliezen afgeschreven om van Dexia terug een gezonde bank te maken, volkomen normale afschrijving volgens onze oud premier. Een bank die verliezen afschrijft zonder ze daartoe gedwongen wordt? Misschien weet Dexia iets weet wij niet weten? Misschien de Belgische overheid binnenkort weer met geld over de brug komen om Dexia te redden? Misschien stijgen hierdoor de rentes op de staatsschuld waardoor Europa en het IMF met geld over de brug moeten komen om Belgie te redden? Daarna de VS om het IMF redden en Duitsland en Frankrijk om Europa te redden?

  2. Pingback: Het huis van monetaire en financiële chaos stort ineen. | Goldandglory's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s