Lehman 2.0

Lehman Brothers denied market rumors that it is going to take a writedown related to subprime exposure. The rumor dented stock prices and spurred buying in Treasurys, traders said.

“The rumors regarding subprime exposure are totally unfounded,” a Lehman spokeswoman said. Rumors have been circulating since mid-morning that Lehman specifically, and brokers and banks in general, will soon be revealing that they will have losses related to sub prime.”

Uit: CNBC Artikel, 18 juli 2007.

Hieronder volgt een conference call van 9 september 2008 waarin Dick Fuld, toenmalig CEO van Lehman Brothers, uitlegt hoe de bank gaat bezuinigen om verliezen te beperken en hoe men het risico van de bankbalans zal minderen, hoe men zal toewerken naar winstgevende tijden in de toekomst, en dat intussen de markten negatief reageren op ongefundeerde geruchten.  Een paar dagen later ging de bank failliet..

Frédéric Oudea, CEO van Société Générale, ging dinsdag 13 september 2011 naar de VS om zijn verhaal te doen. Om uit te leggen hoe ze door middel van bezuinigingen de verliezen gaan beperken, om te stellen dat de markten reageren op loze geruchten en de liquiditeitspositie van de bank geen probleem vormt.

Espirito Santo Investment Bank (voor wat het waard is) toont andere cijfers aan. Zelfs de cijfers van 2010 zien er dramatisch uit, laat staan hoe een update op eind augustus 2011 er zou uitzien.

Société Générale kan makkelijk zonder Amerikaanse funding, zegt de CEO? Waarom ging de CEO dan naar New York om de Amerikaanse investeerders gerust te stellen en bleef hij niet in Europa om wat te koffiekletsen met Sarkozy, Van Rompuy, en consoorten?

Maar geloof me, samen met SocGen kijken nu vele Europese banken in de donkere afgrond. Vraag maar eens aan BNP Paribas, ook zij hebben alle zeilen bijgezet om de ‘loze geruchten’ te ontkennen. Gelukkig zijn die banken niet alleen in hun miserie, want hoe meer zielen, hoe meer vreugde.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in bank run, European banks. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s