De zilvermarkt na 23 september 2011.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in zilver. Bookmark de permalink .

8 reacties op De zilvermarkt na 23 september 2011.

 1. If all else fails, there will be silver. Wat een plunder-actie was me dat.

 2. goldandglory zegt:

  1 grote farce.

  Zilver geeft het signaal zoals in augustus 2008, nu nog heftiger. Er gaan de komende weken precies nog héél speciale zaken gebeuren.

  • goldandglory zegt:

   Opnieuw werden marges verhoogd door de Chicago Mercantile Exchange. Goudprijs heeft nu zijn ‘gap’ tussen 1650 en 1680 gedicht, waarvan ik eerder sprak. Wel amper gedacht dat zilver zo zwaar (3x harder dan goud) onderuit ging gaan.

 3. Nico zegt:

  Hoi, zeg wel plunder-actie.We lopen er een beetje lichter bij, maar de drang om te beschermen en te verdedigen tegen deze plunder acties en geld ontwaarding versterkt nog.Ik denk dat we de laatste fase in gaan van deze inflatoire depressie .Hun prijscontroles(op grondstoffen,en de volatiliteit op de beurzen) zijn enorme mogelijkheden voor groot kapitaal vanuit azie: waardoor kopen van inflatie af te dekken actieva en vlucht van kapitaal.Daardoor versnelling verkoop financiele schuld om andere actieva, inflatie af te dekken activa.In het westen blijven ze de geldhoeveelheid vergroten en krediet verlening aanscherpen. gevolg :reéle rentevoeten zullen beginnen stijgen en ze zullen proberen overal prijs controles op te hebben: meer economische verstoringen. Schulden zullen te hoog zijn tov inkomen,monetair beleid produceerd geen groei van de krediet verlening en er komt een tekort aan geld om schuldeisers te betalen.Dan zullen er veel bedrijven, huishoudens, financiele instellingen in gebreke blijven en anderen zwaar besparen. (Zware depressie en instorting financieel systeem).

  Vanaf hier kan het redelijk hevig worden tot de instorting.Dan een instorting van zo’n 2 jaar en een 20 jaar laag.Dat is zo’n beetje mijn mening over hun prijscontrole’s en de werking van de lange termijn cyclus. Wat denken jullie?

 4. Leon zegt:

  Wat betekent dit dan voor de komende weken?ik begrijp het niet goed. Is het waarschijnlijk dat de goud en zilverprijs nog verder dalen?

 5. kamiel zegt:

  Hallo,

  Zou kunnen verder dalen hé, http://www.clivemaund.com/article.php?art_id=68
  Gap is inderdaad gevuld nu, maar vermoed ook dat zoals in het filmke van Mike Maloney we nog wel eens een stukje dieper kunnen gaan, wie zal het zeggen?
  Denk persoonlijk dat scenario van Nico wel voor een groot stuk waarheid kan worden…

  Ps: Hebben jullie dat ook nu de grondstoffen zo hard onderuit gaan, dat het toch weer begint te knagen waarom niet geïnvesteerd in stukje vastgoed ipv goud of zilver.

  En dan die Us tresuries, dat vind ik gewoon niet te doen hé.
  Als ik tussen die enorme massa euu… dommeriken die massaal obligaties kopen van falende landen geen frankske (gouden frankse binnenkort) ga kunnen bijverdienen, wat gaat dat dan weer doen voor mijn ego vraag ik mij af………

 6. kamiel zegt:

  Zeg eens in Uw vriendenkring dat het beter is om Uw kelder vol eten te steken en Uw geld terug onder Uw matras te steken.Ik weet hoe ze gaan reageren. Staat precies van alles te gebeuren bij Dexia ook(waar wij uiteraard niet van op de hoogte gehouden worden als belastingbetaler/aandeelhouder)

  Grieks drama: niemand komt nog buiten door geldgebrek

  Zelfmoord en racisme nemen toe
  Kan een land als Griekenland failliet gaan? Zo ja, dan dringt zich een andere vraag op: komen de werknemers/burgers dan ook op straat te staan? Dat laatste is nu al aan het gebeuren. De Griekse middenklasse koestert iedere cent, niemand gaat nog uit. “Daar is geen geld meer voor”, klinkt het bij de wanhopige bevolking.

  De politici verdienen de doodstraf. Het is nochtans een mooie kans voor hen om helden te worden, om op te staan en de bevolking te verdedigen. Maar dat doen ze niet
  Maria Andreou

  De mensen hebben zich teruggetrokken en kijken machteloos toe. Maar woede is groot en kan weldra tot uitbarsting komen. De rellen van juni zullen daarnaast niets lijken
  Journalist Antonis Papayiannidis

  Het lijkt wel een nachtmerrie waaruit we niet kunnen ontwaken. Misschien is het wel een goede zaak dat we onze kabeltelevisie moesten uitschakelen. Ik volg het nieuws nu enkel nog via internet
  Dmitris Andreou

  Vastgoedmakelaar Dmitris Andreou verkocht voor het laatst iets in juni. Zijn vrouw verdient de kost met het voorbereiden van examens Engels voor studenten aan de hoge school. Zij verdient intussen geen cent meer. De spaarcenten van het gezin zijn al geplunderd. “Soms kunnen we enkel kopen wat noodzakelijk is en soms hebben we zelfs daar geen geld meer voor. We moeten iedere cent tellen zodat we kunnen kiezen tussen brood, melk en boter”, zegt Mary.

  Het gezin uit de Griekse middenklasse geeft een ander beeld van de bevolking die we anders enkel met geweld zien demonstreren telkens de Griekse regering met een voorstel van de Europese Unie instemt. En net bij deze mensen schuilt het grootste gevaar voor de toekomst van Griekenland, stelt Paul Mason, economisch expert van de BBC, in The Telegraph. De middenklasse trekt zich terug uit het sociale en politieke leven van het land.

  Doodstraf
  “We zouden de politici graag geëxecuteerd zien worden”, zegt Maria zonder glimlach. “De meeste mensen zeggen dit: de politici verdienen de doodstraf. Het is nochtans een mooie kans voor hen om helden te worden, om op te staan en de bevolking te verdedigen. Maar dat doen ze niet.”

  “Ik kan ’s avonds niet meer naar het nieuws op televisie kijken”, zegt Dmitris. “Met de constante onzekerheid zou het onze gemoedstoestand op een laag pitje zetten. Het lijkt wel een nachtmerrie waaruit we niet kunnen ontwaken. Misschien is het wel een goede zaak dat we onze kabeltelevisie moesten uitschakelen. Ik volg het nieuws nu enkel nog via internet.”

  Zelfmoord en racisme
  In heel Europa zijn landen maatregelen aan het nemen om niet te worden zoals Griekenland. Ierland en Portugal hebben flink bespaard en ook op Italië en Spanje rust heel wat druk. Maar voor de 11 miljoen Grieken lijkt niets nog te helpen. De belastingsverhoging is een drama voor de middenklasse. Gezinnen als de familie Andreou zagen hun inkomen de voorbije twee jaren gehalveerd worden. En net omdat deze laag van de bevolking zijn levensstijl moest opgeven, is de Griekse situatie zo vluchtig.

  Het voorbije jaar is het aantal zelfmoorden in Griekenland met 40 procent gestegen. Sinds 2007 is het aantal diefstallen en inbraken bijna verdubbeld. De haat tegenover migranten is gigantisch geworden. Voor de deuren van liefdadigheidsinstellingen staan doorgaan mensen uit Irak, Somalië of Nepal aan te schuiven. Nu moeten de Grieken zelf aansluiten door de enorme werkloosheid.

  De voorbije maanden waren heel chaotisch voor de Griekse bevolking. Het leidde tot een nieuw pakket maatregelen van de Europese Unie. De familie Andreou mag zich opmaken voor nog een extra belasting. Volgens een Griekse journalist is de situatie als een slapende vulkaan. De mensen hebben zich teruggetrokken en kijken machteloos toe. Maar woede is groot en kan weldra tot uitbarsting komen. De rellen van juni zullen daarnaast niets lijken, aldus Antonis Papayiannidis.

  Wanhopig
  Als Griekenland de komende weken geen derde keer gereanimeerd kan worden, zal het drama zich uitbreiden. Niet alleen de Griekse banken zullen tenonder gaan, ook enkele Franse banken zullen worden meegesleurd. En dan is er de vraag of Griekenland met de euro kan blijven betalen.

  Het zijn deze onheilsberichten die Dmitris Andreou niet meer kan aanhoren. Zijn gezin heeft geen spaargeld meer over en gaat hoe dan ook nog jaren ellende tegemoet. Zijn twee dochters Phaedra (16) en Ira (12) zullen waarschijnlijk nooit kunnen studeren, want daar is geen geld meer voor. Zelfs nu in het secundaire onderwijs gaan de zaken slecht. De meisjes moeten het zonder boeken doen en hebben in de plaats daarvan CD’s gekregen.

  “Het voelt aan alsof we in een land leven dat net uit een oorlog is gekomen”, zegt Mary. “Er is geen optimisme, we weten niet wat er nu gaat gebeuren. We proberen alleen maar te overleven.”

  Wat in Griekenland gebeurt, heeft geen voorgaande sinds de jaren 30. De hele middenklasse van een ontwikkeld land trekt zich terug uit het sociale en politieke leven. De relschoppers in Athene waren de voorbije maanden vaak mensen uit deze sociale groep: bankbedienden, binnenhuisarchitecten, muzikanten,… allemaal weerstaan ze het traangas waarmee de politie de betogers op afstand houdt. Het kan hen niet meer schelen, de Griekse bevolking heeft de hoop opgegeven. (gb)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s