Flash update over goud en zilver.

Een korte technische update over goud en zilver na de pandoering die de edelmetalen op 22, 23 en 26 september te verduren kregen.

Een technische correctie van goud naar 1650$ werd steeds voor mogelijk gehouden op de blog. De correctie kwam er dus toch, maar ging in ‘overdrive’ door de manipulatoren op de papieren goudbeurs. Vooral de zilverprijs kreeg het héél hard te verduren. De goud-zilverratio versterkte in het nadeel van zilver. Een zodanige daling van de zilverprijs had ik de laatste weken niet als hoofdscenario naar voren geschoven.

Eerder werd wel gezegd dat na het niveau van 31-34$ een tweede weerstand bij de zilverprijs op 27$ lag. Dit is getest met een intraday daling tot 26$. Mogelijk wordt dit niveau nog eens getest op korte termijn waarna dan sterk herstel volgt. Indien deze zilverprijsdaling op korte termijn zou gebeuren (slechts een daling met 10% van huidige niveau’s) dan zal dit vooral heel nadelig zijn voor zilvermijnaandelen die op punt staan te breken zoals in 2008. Dit zou een ultieme koopgelegenheid bieden. In een héél negatief scenario kan zilver verder dalen naar 20-21$ op korte termijn. Hierdoor zou zilver op zijn minst even goedkoop worden zoals toen het in de herfst van 2008 aan 8,50$ noteerde. Dergelijk scenario is nu niet meer uit te sluiten, laten we het echter wel als minder waarschijnlijk catalogeren.

De technische correctie van goud en zilver vormt een mooi beeld op de grafiek met een bodem die zogezegd ‘uitgeklopt wordt’. We zitten sowieso dichter bij de bodem dan bij de top, maar de volatiliteit schudt vele beleggers uit hun posities. Een nieuwe test van die lage niveau’s (op zijn minst tot 26$) is dus niet uitgesloten in de komende weken door de enorm precaire situatie van het wereldwijde financiële systeem. De vraag naar liquiditeiten kan ook de beste activa zoals goud en zilver tijdelijk onder druk zetten. Echter, goud kan bij een nieuwe bankroet van een grote bank en een hulpprogramma zotte bewegingen doen zoals 200$ opwaarts exploderen op 1 dag om daarna weer dagenlang te corrigeren in een rush naar liquiditeiten. Nadat de overheden weer biljoenen dollars aan garanties en hulpplannen hebben afgekondigd, zullen goud en zilver opnieuw bij de best presterende activa horen.

Sowieso, goud en zilver moeten vooral fysiek aangekocht worden indien men zich wel beschermen tegen het verdere verloop van deze financiële ineenstorting van het Westen. Dit zal gegarandeerd eindigen in een drama voor eigenaars van papieren activa. Vanaf hier ontstaan goede koopniveau’s in edelmetalen, voor de lange termijn (+ 1 jaar). Mogelijk bieden de komende weken zich nog dergelijke scenario’s aan. Dit is nu waarschijnlijker geworden omdat het scenario van 2008 zich op alle fronten in de financiële wereld aan het herhalen is, maar dan wel in een véél dodelijkere versie daarvan. Het hoofdscenario van elke belegger die zijn belegging niet wil zien ontwaarden, moet nu een scenario zijn van accumulatie van fysieke posities rond de huidige niveau’s, met een voorkeur voor zilver. Vele nevenscenario’s zijn op korte termijn mogelijk en zorgen voor verwarring en voor het gevaar dat men geen acties onderneemt. Men mag zich nu niet al te veel op de korte termijn focussen aangezien de belangrijke manipulerende partijen deze korte termijn bewegingen bewust proberen te manipuleren. De lange termijn valt niet te manipuleren en daarom moet de gewone belegger zich daar op focussen.

Veel goud- en zilverhandelaren raken nu echter door hun fysieke voorraden heen (dit is één van de gelijkenissen met 2008). Dit is een positief teken dat we dichter bij de bodem zitten dan bij de top (duh!).

Door deze extreme vorm van neerwaartse manipulatie zal de zilverprijs bij de volgende opwaartse beweging nog krachtiger stijgen dan eerder vooropgesteld. De richtprijs van 100$ kan meer dan waarschijnlijk vervangen worden door ruwweg 150$. Daarna gaan we nog eens veel hoger.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in goud, Uncategorized, zilver. Bookmark de permalink .

2 reacties op Flash update over goud en zilver.

  1. Hopi Indian zegt:

    Ja, ja mijn looking glass spreekt boekdelen…..U heeft deze niet en alles is waarschijnlijk, het zou kunnen, het is mogelijk…..man, er is niemand die het weet en toch spreken zij ieder als het boek openbaringen……

    • Patricia zegt:

      Ja ik ben het volledig met je eens. De Regeringsleiders van het Westen weten het ook niet meer. We gaan nog vreemde tijden te gemoet zien. Onlusten zoals zich hebben voortgedaan in Noord Afrika beginnen nu ook in de Amerikaanse steden, het is pas een begin , maar toch. Ons buurland Belgie gaat het ook waarschijnlijk niet redden. Hoe zit het eigenlijk met Frankrijk?Banken gaan omvallen en/of worden genationaliseerd. Er gaan restricties komen op spaargeld opnamens/ goud en zilver. De waarden van onroerend goed gaan drastisch naar beneden, Een wereld crisis is in de maak Het wordt ieder voor zich en god voor ons allen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s