Deze grafieken lijken op Dexia … vóór de nationalisering.

Don’t occupy these stocks!

Deze grafiek lijkt op Dexia … voordat het aandeel compleet door zijn benen zakte en de bank genationaliseerd moest worden.

Morgan Stanley:

En deze ziet er als een compleet drama uit; Bank of New York Mellon.

En deze; Bank of America (ofwel na enkele fusies: Bank of Countrywide Lynch)

En gelukkig is er ook nog deze; Goldman Sachs. De koningen van de wereld. Maar ook koningen eindigen in de grond.

Dus hoe ironisch! Net op het moment dat een sociaal geëmancipeerde beweging opstaat met belachelijke marxistische ideeën om ten strijde te trekken tegen de excessen van Wall Street, dreigt datzelfde Wall Street compleet uitgeroeid te worden, of beter: genationaliseerd te worden. Er zal niets meer te ‘occupyen’ zijn binnenkort!

Maar nog gevaarlijker. Verschillende Amerikaanse banken zullen een nieuwe kapitaalronde (bailout) van de overheid nodig hebben. Onder welke vorm dan ook. Zou het kunnen dat de Amerikaanse overheid gaat aarzelen wanneer het er binnenkort op aankomt om opnieuw een bank te redden en te nationaliseren? Omdat de politici 1 jaar voor belangrijke verkiezingen geen onpopulaire maatregelen willen nemen?! Omdat de ‘Occupy Wall Street” beweging populair aan het worden is.

Als het Amerikaanse Congres aarzelt om een nodige nationalisering goed te keuren, zou het wel eens kunnen dat we een tweede Lehman-moment tegemoet gaan.

Hoe gaat de skyline van Manhattan er dan binnenkort uitzien?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in banken. Bookmark de permalink .

2 reacties op Deze grafieken lijken op Dexia … vóór de nationalisering.

  1. cd zegt:

    Ze zullen nooit aarzelen om hun banken koste wat kost te redden want zowel democraten als republikeinen weten maar al te goed hoe nefast een dalende aandelenmarkt is op een verkiezingsuitslag.Wat populair is en wat ad infinitum zal gedaan worden is geldcreatie en desnoods een oorlog starten met schulden.Zie wo2 die een Schuldgedreven economie transformeerde naar een oorlogseconomie en uiteindelijk de golden sixties werd.Hyperinflatie of een wereldoorlog dat zullen de keuzes zijn.

  2. Nico zegt:

    Hoi, ik denk dat we zeker komen tot een ineenstorting door overmatige kredietexpantie.
    De vraag is, zal het nu gebeuren door de stopzetting van de uitbreiding van krediet of later via een totaal opgeblazen, naar de kloten geholpen valuta systeem.
    Ik denk dat de bende incompetente kwakels zullen doorgaan tot de economie volledig op z’n gat zit ,door meer schulden te maken, te belasten,te besparen, de inflatie te gebruiken, en vooral hun eigen zakken te vullen.Later zullen ze er niets kunnen aan doen hebben,het zal wel weer andermans schuld zijn dat het een beetje mislopen is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s