Gevaarlijke spelletjes in Europa en rest van westerse wereld leiden tot oorlog.

Men kan ondertussen een ganse boekenkast vol schrijven over de onderhandelingen en de steunplannen om de Europese schuldencrisis op te lossen.

Maar wat de politici ook doen, het wordt enkel erger. Zij weten niet waar ze mee bezig zijn.

Vanavond spelen ze een zoveelste spelletje. Uiteindelijk zal iedereen verliezen.

Het wordt steeds meer irrelevant om ons te focussen op de gevolgen van de ideeën en de plannen om het huidige Europees financieel systeem en uiteindelijke ook de gehele westerse welvaartstaat in stand te houden. Alles is aan het falen.

Of er nu een uitgebreid Europees plan komt, een EFSF van 2000 miljard euro of 3000 miljard euro. Wat maakt het uit? Een miljard is toch een pindanoot geworden. Devaluaties en hyperinflaties wachten. En zullen op gepast moment met de deur in huis vallen

De belangrijkste vraag wordt: zal dit tot oorlog leiden? En zo ja, wanneer en hoe?

De politici zijn echt zeer idioot bezig. Zij hebben duidelijk geen besef dat ze duizenden jaren van geschiedenis gewoon aan het herhalen zijn. De uitkomst is altijd hetzelfde.

 

 

 

 

Goud zal winnen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Europa, revolutie. Bookmark de permalink .

14 reacties op Gevaarlijke spelletjes in Europa en rest van westerse wereld leiden tot oorlog.

 1. cd zegt:

  Het volgende land dat in de problemen komt is Frankrijk die niet stond te springen om hun banken de nek om te wringen maar het toch onder druk van Duitsland gedaan heeft.Nu reeds stijgt de rente voor Frankrijk en de te verwachten downgrading moet nog komen.De kern van Europa is nu onbeschermd en zal getest worden totdat duitsland moet toegeven aan een versterking van de bazooka van 1000 miljard euro.Alles steunt op waarborgen die ook steunen op waarborgen maar als het vertrouwen wegvalt dan zal blijken dat in theorie alles gewaarborgd is maar in praktijk zal het voor de rappe zijn.
  Italie en al de andere probleemlanden moeten zich nu wel heel jaloers voelen nu Griekenland voor 50% zn schulden kwijtgescholden wordt en dan stelt zich de vraag waarom wij niet???

 2. Tom zegt:

  Wel opmerkelijk dat de Griekse default volgens ISDA geen trigger is om de credit default swaps te doen afgaan. Hieruit blijkt dat CDS op staatsschuld nu een waardeloos derivaat is, want als puntje bij paaltje komt hoeft er toch niet uitbetaald te worden.

  • goldandglory zegt:

   Dit is inderdaad een zeer belangrijk precedent! Een complete schande, maar het was te verwachten dat papieren beloftes -zoals ook CDS’en dat zijn- op een bepaald moment niet nagekomen worden. Dit is een belangrijk precedent voor een markt van tientallen biljoenen dollars! Onmogelijk te onderschatten.

   En zéér positief voor goud. Want enkel goud blijft nu een verzekering tegen failliet van een staat.

 3. Gert zegt:

  Bedankt voor deze zeer interessante blog. Ik volg hem al zeer lang maar heb nooit de neiging iets achter te laten. Uit dankbaarheid wil ik dat nu wel doen. Ik ben een goud, zilver en REE belegger en hoop op “gouden” jaren voor bovenstaande grondstoffen. mvg

  • goldandglory zegt:

   Dat is leuk, Gert. Er breken inderdaad nog serieuze gouden jaren aan. Hopelijk bezit je niet enkel papier, maar ook fysiek.

   • Gert zegt:

    Ik heb 30 % van mijn portefeuille in Central Fund of Canada gestoken. Dat is 50% goud en 50% zilver. Zo vermijd ik belasting te betalen op zilver. Dit is een fysiek fonds zoals het Sprott Gold Fund.
    30% van mijn portefeuille zijn Napoleons en Vrenellis.
    De REE sector bespeel ik door Dacha en Great Western Minerals (ongeveer 20%)
    Overige 20% zijn goudmijnen, zilvermijnen en een diamantexplorator.

   • Hennie zegt:

    Eigenlijk een reactie op Gert hieronder. Ook lezer van Analyse?
    Bij mij hetzelfde, enkel heb 50% in real zilver/goud (Napo’s, Vrenelli’s, zilver ounce munten, Franse en Belgische munten). Voor de ounce munten ben ik speciaal naar Duitsland gereden 7% BTW. De andere via e-bay gekocht. Rest van mijn vermogen ook wat verdeeld onder hetgeen je opsomt, maar niet in het Central Fund of Canada…heb daar niet echt vertrouwen in. Kan je het beter thuis fysiek hebben.

   • Gert zegt:

    Yep, lezer van Analyse. Central Fund of Canada vertrouw ik wel, net zoals Sprott waar ik geen investeringen in heb. Ook op de blog van Harvey Organ kan men vinden dat Central Fund of Canada “veilig” is tov andere goud en zilver trackers.

   • Leon zegt:

    @Gert
    Waar in duitsland heb jij die silver ounces gekocht?

   • Hennie zegt:

    Leon,
    ik ben een keer naar Duitsland gereden naar volgende munthandel: http://www.anlagegold24.de/ Wel op voorhand besteld en geld moeten overschrijven. 3 weken later kreeg ik bericht dat ik de munten mocht gaan afhalen. Ging over een redelijk bedrag, dus de afstand was geen probleem. Ook heb ik al verschillende keren munten besteld bij http://www.heubach-edelmetalle.de/ en bij http://www.philaberlin.de/ Die versturen aangetekend via de post. Telkens een 4 a 5-tal weken wachten op levering. Tot nu toe nog een slechte ervaringen bij deze munthandels. Een goede Duitse website om de prijzen te vergelijken is http://www.gold.de Kan je de goedkoopste nemen, maar let wel, ze sturen niet allemaal naar België. Soms is het ook beter iets meer voor de munt te betalen, omdat de transportkosten aanzienlijk lager zijn. Veel succes en koopgenot.

 4. Nico zegt:

  Een kapsel van 50 % is geen slecht begin.Ze worden geschoren waar ze staan,in een hoekje met de rug tegen de muur. Griekenland is failliet,alleen zullen ze dit nooit toegeven.Ze zullen er wel een mooiere uitleg voor hebben.Toch mooi, dat “vrijwillig” vertrouwen van de euro lijders in elkaar.Onvoorwaardelijk,in goede en kwade dagen, tot de schuld hen scheidt.

  • goldandglory zegt:

   Griekenland is toch het land van schapen? De Griekse schuld zal nog een paar keer geschoren worden. Waarschijnlijk binnen het jaar nog eens.

   De schuldgraad van Griekenland gaat nu helemaal niet halveren, want de korting van 50% geldt niet voor schulden die bij ECB en dergelijke uitstaan. Binnen kortste keren gaat Griekse schuld weer stijgen, het is daar nu een Depressie.

   Dit verhaal is niet over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s