AAA rating voor Australië.

Ok, de centrale banken met de Federal Reserve op kop hebben voor de zoveelste keer in 4 jaar tijd de financiële markten overspoeld met extra liquiditeiten. Dat gaat nog zoveel keer méér gebeuren. Dus niets nieuws onder de herfstzon.

De extra liquiditeiten lijken een zeer sterke bodem hebben gelegd onder de grondstoffenaandelen die vandaag sterk wisten te stijgen.

Belangrijk in mijn ogen is echter de mededeling gisterenavond van het ratingagentschap Fitch dat de rating voor Australië verhoogd wordt naar AAA. Al eerder kreeg Australië de beste rating van de andere rating agentschappen Moody’s en S&P. Terwijl alle westerse landen hun goede ratings (terecht) beurt om beurt verliezen, blijft Australië maar opklimmen in de hiërarchie. De staatsschuld is er zeer laag. En het land heeft een interessante economie die zijn wagonnetje weet te haken aan de Aziatische sneltreinen zonder de onvolwassenheid die ermee gepaard gaat.

Australië biedt heel veel mogelijkheden om een vluchthaven te worden voor de grote kapitalen in deze wereldwijde muntencrisis.

Het blijft papier (met wat plastiek), maar het Australische papier is hoogstwaarschijnlijk het beste westerse papier ter wereld.

De Australische centrale bank doet ook niet mee met het plan van 6 andere grote centrale banken (Amerikaanse, Europese, Japanse, Britse, Zwitserse en Canadese centrale banken) om in massa Amerikaanse dollars te gaan voorzien.

Een interessant interview vind je via onderstaande link met een (voormalig) minister van Financiën. Hij vertelt hoe moeilijk het was om de AAA rating terug te krijgen (na 17 jaar). Dat belooft dus voor de Verenigde Staten van Amerika die eind juli 2011 hun AAA rating verloren….

AAA rating voor Australië

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op AAA rating voor Australië.

 1. nico zegt:

  Hoi, zeer compleet en mooi artikel.Alleen, in mijn ogen zijn ratingagentschappen gewoon waardeloos. De valuta is de benchmark van de economie.
  In de volledige westerse wereld wordt deze vernederd.Ooit gedacht dat men zou spreken van papieren geld.

 2. kamiel zegt:

  Merkel tegen geld printen en eurobonds?????
  Wacht maar………

  Zondag de 04 december 2011 11:18

  Commerzbank heeft dringend behoefte aan geld; Der Spiegel Reports “Duitsland nationalisatie van Commerzbank is van mening”, eerste van de vele nationalisaties

  Via Google Translate [met enkele kleine aanpassingen door mij, waar voor de hand liggende], Spiegel Online rapporten federale regering is nationalisatie van Commerzbank overweegt
  Na het einde van 2008, het instituut ondergedompeld in de maalstroom van de financiële crisis en de benodigde financiële bijstand. De federale overheid houdt 25 procent plus een aandeel. Duitsland wilde Commerzbank CEO Martin Blessing om weer onafhankelijk te zijn zo snel mogelijk. Maar nu SPIEGEL verslagen informatie het tegendeel, dat de federale regering niet uitsluit dat de nationalisatie van Commerzbank. Indien Commerzbank, de op een na grootste Duitse bank er niet in slaagt om van voldoende kapitaal aan te houden door de volgende zomer te krijgen, zal Duitsland hervat de Berlijnse bank te redden fonds Soffin en neem het op extra aandelen op basis van regeringsbronnen.

  Commerzbank heeft dringend behoefte aan geld

  in een apart artikel Spiegel Online rapporten Commerzbank beschouwt de verkoop van dochter bank Hypo €
  Commerzbank heeft dringend behoefte aan geld om te beschermen tegen de schuldencrisis in Europa. Nu is de bank overweegt, volgens een krantenbericht, zijn dochter € Hypo verkopen – aan de staat. In de deal zou de bank hebben geleden een aanzienlijk verlies. Frankfurt – De strengere kapitaaleisen van Europese bankentoezichthouders, Commerzbank EBA zou kunnen verplaatsen naar een te koop: De bank overweegt een verslag van de “Financial Times Duitsland” Volgens hun eigendom afstaan financier Hypo € op een verlies voor de staat. Het geld zou het huis van de kloof tot negen procent kernkapitaal, vermindering van de EBA eisen van volgend jaar. Bovendien zou Commerzbank voorkomen dat de Europese Commissie om een re-hulp procedures in te leiden. De bank ontbrekende ongeveer drie tot vijf miljard euro in om aan de eisen van de EBA te voldoen, zoals onlangs werd aangekondigd. De onroerend goed financier, die is anders tekort, behoort niet toch meer tot de core business van de Commerzbank grafiek te tonen. Bovendien zou een verkoop te verminderen het evenwicht van het instituut. Tegen het einde van 2014, moet het toch af te weren, de dochter, de EU-eisen voor hulp te ontmoeten tijdens de financiële crisis.

  Eerste van de vele nationalisaties

  Mocht Commerzbank genationaliseerd worden, dan zal waarschijnlijk de eerste van vele grote nationalisaties.

  Commerzbank heeft dringend behoefte aan geld; Der Spiegel Reports “Duitsland nationalisatie van Commerzbank is van mening”; eerste van vele nationalisaties

  Mvg,
  Kamiel.

 3. Pingback: Intussen in Brussel… | Goldandglory's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s