Het niveau van een goudprijs op 1764 dollar

Het is al een hele poos geleden dat ik op deze blog specifiek schreef over de goudprijs.

1764$ is het prijsniveau dat in het oog moet worden gehouden.

Dat zeg ik niet zelf. Dat zei James Sinclair, één van ’s werelds grootste goudexperten, 4 maanden geleden al in onderstaand interview. Het is belangrijk om Sinclair’s woorden goed te begrijpen.

Als dit niveau doorbroken wordt, gaat de prijs exponentieel stijgen. Dat gebeurde in augustus, waarna de prijs weer corrigeerde. Nu blijft de prijs onder dit niveau flirten. Vorige week donderdag werd er in de goudmarkt geïntervenieerd om de prijs onder 1764$ te houden terwijl de nieuwe voorzitter van de ECB zijn monetaire politiek besprak. Dit zie je in de grafiek op de rode lijn.

Een niet onbelangrijke technische ontwikkeling op de middenlange termijn grafiek is dat de goudprijs in een driehoek naar de uitgang beweegt. De goudprijs zal zeer binnenkort opwaarts of neerwaarts uit deze verhouding bewegen. De prijs zal dan in de gekozen richting sterk verder bewegen. Als de ECB alsnog de Europese obligatiemarkt ter hulp schiet, zal de goudprijs uiteraard furieus opwaarts uit deze driehoek springen. We kunnen dan een exponentiële stijging verwachten, waarvan Sinclair eerder sprak.

Als de goudprijs daalt, dan wordt dit hét koopje van het jaar. Maar ik zou er niet teveel op rekenen of hopen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in goud. Bookmark de permalink .

2 reacties op Het niveau van een goudprijs op 1764 dollar

  1. nico zegt:

    Hoi, mogelijks ligt de weg naar 4500 open,anderzijds hebben we ook nog wat tijd die wij gelukkig niet hoeven te kopen zoals de banken en overheden.Hieronder nog een link naar een intervieuw met Frank Guistra de compagnon van Bill Clinton. In het verleden heb ik al dingen gelezen die er jaren nadien knal opzitten. Bij deze zal het mijn mening net hetzelfde zijn. http://www.vancouversun.com/news/been+down+this+path+before/5798026/story.html

  2. Pingback: Goudprijs wacht op uitbraak van 1764 $. | Goldandglory's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s