€ 10.000.000.000.000

Dit bedrag gaat de Europese centrale bank misschien in het financiële systeem pompen op een veiling op 29 februari 2012. Wat een schrikkeldag gaat me dat worden.

De ECB lijkt zich pro-actief in te stellen op het failliet van Griekenland. Een lang verwacht failliet. Vele Europese landen staan in de rij na het Griekse failliet.

De Griekse 2-jaars rente wist vandaag te stijgen tot boven 150%. Wie zegt dat je voor risico niet meer wordt vergoed?

Deze Europese schuldencrisis eindigt in een Argentinië-scenario voor het volledige continent, misschien Duitsland en Scandinavië uitgezonderd.

Deze schuldencrisis is bovendien nog steeds een quasi heruitgave van de Europese schuldencrisis van 1931. Al is dit wel in slow-motion. Dat spelletje met Griekenland is nu al twee jaar bezig en de Europese topmannen blijven het steeds maar weer uit te stellen. Het is zinloos. Hoe langer ze de problemen voor zich uitschuiven, hoe rampzaliger de finale consequenties.

Ondertussen in Griekenland kent het sociale leven de vreemde maar voorspelbare gevolgen van een economische depressie. In de Griekse samenleving crasht het aantal scheidingen door de precaire economische situatie van de huishoudens én de overheid. Het aantal huisdieren, vooral honden, dat op straat wordt gezet, stijgt recht evenredig met het aantal werknemers dat wordt afgedankt.

Dit is een Argentinië-scenario in actie. Binnenkort bij ons te zien in het theater om de hoek.

Als de ECB werkelijk dit bedrag van 10 biljoen dollar in de markten zou pompen en hiermee haar balans dusdanig zou doen exploderen, betekent dit een onmiddellijk implosie van de Europese munt. Credit Suisse rekent hierbij op een de facto devaluatie van 25 à 30% voor de euro ten opzicht van de dollar.

Credit Suisse schat dat de euro kan dalen tot 0,90 ten opzichte van de dollar als de Amerikaanse centrale bank niet in een gelijkaardige beweging de balans verhoogt door ongelimiteerde geldcreatie. Hoe dan ook, we zitten overduidelijk in een valuta-oorlog, een wereldwijde muntencrisis.

Als de centrale banken en grote bankencartels de goudprijs op dat moment laag willen blijven houden, dan zullen ze héél straffe truken mogen bovenhalen. Het lijkt nagenoeg onmogelijk de goudmanipulatie tijdens de devaluatie van de Zwitserse Frank te herhalen. Het lijkt nagenoeg onmogelijk om in de huidige situatie (waarbij Chinezen goud kopen met tientallen tonnen op maandbasis!) de goudprijs op de fysieke markt nog te doen dalen. Nog eens één grootse campagne waarbij zowat alle grote centrale banken in het bad van kwantitatieve versoepeling en biljoenen dollarswaps worden getrokken, lijkt amper nog te werken maar kan verder getest worden om een crash van de euro te vermijden en de dollar opnieuw te verzwakken.

De goudprijs is sinds de bodem van eind december meer dan 100$ gestegen. Intussen weet de goudprijs zich rond het 200 daags gemiddelde te handhaven én bovendien rond het belangrijke niveau van 1650-1660$.

Gold bless!

P.S.: “Tegen April zit het spel op de wagen”, aldus Analist Meert.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Europa, muntencrisis. Bookmark de permalink .

7 reacties op € 10.000.000.000.000

 1. kamiel zegt:

  In de VS houden zowel JPMorgan als Goldman Sachs bijeenkomsten op onder andere de University van Princeton om nieuw personeel te werven.

  Wat er enkele weken geleden gebeurde op zo’n bijeenkomst kunt u hieronder zien. Er is nog hoop!

  Zie ook dit bericht in de
  http://www.businessinsider.com/jp-morgan-occupy-princeton-2011-12

  Mvg,

  Kamiel.

 2. nico zegt:

  Hoi,
  Devaluatie van de munt gedaan door centrale bank geld drukken is een van de enige opties die zou helpen de waarde van de schuld afprijzen.
  Ik denk persoonlijk dat dit wel zal gebeuren in zo’n grote hoeveelheden, maar zie dit eerder te gebeuren nadat er schuld defaults plaats vinden.
  Een herhaling alla 2008 crisis en alle remmen zullen doorslaan, dat ze en plein public geld zullen drukken tot het niets meer waard is.
  Gokje, denk tweede helft 2013.

  • goldandglory zegt:

   hmmm, de ECB is hier en nu geld en masse aan het pompen via LTRO om pro-actief de markten te voorzien van voldoende liquiditeit tegen Griekse default die een kwestie van dagen of weken is. Tussen nu en juni 2012 moeten er honderden miljarden Europese staatsschulden doorgerold worden, waar zonder LTRO-geld absoluut géén markt voor zou zijn. De crisis is nu, alleen hebben we sinds begin 2012 een junk-rally van jewelste gehad door deze liquiditeiten. De ECB is hier en nu aan het monetiseren. Ze gaan dit geld nooit meer terug uit het systeem krijgen want dan zouden de banken de nu opgekochte staatsschulden moeten verkopen en aan wie dan?

   • nico zegt:

    Hoi, wat je hier schrijft is 100% correct, maar ik zal me een beetje duidelijker uitdrukken.
    Dit is gewoon mijn eigen persoonlijke mening, wat ik denk dat er gebeurd en zal gebeuren.Ik probeer het zo neutraal mogelijk te bekijken en heb niets te verliezen als ik juist of verkeerd zit, alleen mijn eigen centen.
    Zoals je zegt, geld wordt en masse in het systeem gepomt om grieks default op te vangen en andere schulden door te rollen.Volgens mij zullen ze dit nog overleven, maar snel zullen er nog volgen.Portugal,dan spanje, italie,…Ook al lost het niets op, ze zullen blijven haar snijden en geld creéren, maar altijd te weinig en te laat tot ze eerst of laatst een of meerde landen of banken default zullen zien gaan.(2008 crisis die ik bedoelde)
    Gevolg, obligatie crash,aandelen crash, paniek verkopen ,denk zelfs dat goud mee naar beneden gaat. Heel zot, maar massa geld wordt omgezet in cash vanuit zeer grote kapitaal fondsen.
    Overheden zullen drukken en pompen dat de valuta aan razend tempo zullen uitgehold worden. Grote kapitalen zullen op zoek gaan naar activa (met vooral goud als begunstigde) .Goud wordt massaal opgevraagd en papiermarkten gaan kapot omdat ze deze niet kunnen leveren.Goud gaat naar ongekende hoogtes door uitgeholde valuta en
    een vraag naar goud die ze niet kunnen leveren.
    Later, oprichting nieuw valuta systeem.
    Hieruit volgen enkel cijfers , na bekijken grafieken, onderzoeken lange termijn cyclus,…
    Begin 2012 – goud +/-1550
    +/- juni 2012- goud +/- 1850
    +/- december 2012- goud +/-1850
    +/- jullie 2013 – goud +/- 2700à2750
    +/- begin 2014- goud +/-1800
    +/- einde 2016- goud +/- 7000à7500
    Er zijn natuurlijk nog massa andere factoren die meespelen (derivaten, iran oorlog,valuta oorlog,..) Maar dit in het kort .
    Het was zeer leuk even mijn mening te geven en vindt het altijd interesant om deze blog en de reacties te lezen.

 3. kamiel zegt:

  Hey,

  http://www.knack.be/opinie/columns/z-talk-goossens-off-the-record/belgische-banken-mee-verantwoordelijk-voor-wereldwijde-crisis/opinie-4000033427110.htm

  Dat Veronique er deftig uitzag(is volgens sommigen van geen belang maar soit) en ‘brains’ had wist ik al, maar ook nog eens ballen aan haar lijf…
  Jawadde!

  Wat mijn mening over België uiteraard alleen maar verstrekt heeft.
  Elio zal’t vandaag eens goed gaan uitleggen aan Madam Merkel, Niet moeien, niet moeilijk doen, gewoon blijven printen……
  Nederland heeft heeft tenminste nog een kleine, veel te kleine groep kritische media en analisten(bv Middelkoop), maar hier in Belgie…….Hopelijk kan Knack nog wat meer zijn best doen zodat het de kwaliteit van Goldenglory evenaart. 🙂

  Heb vanmorgen terug voor het eerst in lange tijd terug turbo sprinter gold long gekocht(stoploss 1575 leek mij ok)

  Mvg,

  Kamiel

  • goldandglory zegt:

   de laatste turbo op goud verkocht ik in augustus 2011. net voor dit: https://goldandglory.wordpress.com/2011/08/24/stopt-de-goudstier-hier/

   al mijn zilverturbo’s verkocht in april 2011 voor de zilvercrash. na de crash beetje bijgekocht, maar dan snel weer verkocht.

   sindsdien niet meer in de markt met turbo’s. ook al lijkt er een mogelijke bodem eind 2011 gezet, Ik ben nog niet genoeg overtuigd. Het is niet evident om een trend te zien, voorlopig. Dan ook liever het mogelijke begin van de rally niet meedoen via turbo’s.

   • kamiel zegt:

    Hey,

    Onderstaande is een interessant stukje gekopieerd van edelmetaal blog en een bemerking van één van zijn lezers.

    2012- eind van dit jaar steekt de inflatie duidelijker de kop op. Griekenland verdwijnt uit het eurogebied, maar officieel is het failliet niet volledig. Dit is niet volledig omdat anders de Credit Default Swaps zouden moeten gaan uitbetalen, verzekeringsproducten tegen een faillissement. Als dit wel zou gebeuren, kan men een aantal grote banken in de VS vaarwel zeggen en daarmee zou de hele boel op z’n gat gaan. QE3 draait volop, maar wel onder een andere naam.

    2013- de dollar als wereldmunt verliest steeds meer terrein aangezien landen als China steeds meer bilaterale overeenkomsten sluiten met handelspartners waarin de dollar niet meer voorkomt. De inflatie neemt fors toe. Europa raakt weer een of meer landen (monetair) kwijt, Duitsland begint zich duidelijker te profileren tot het ergens in 2013/2014 uit het eurogebied stapt. Haar nieuwe Duitse mark wordt gekoppeld aan de Renembi en de Roebel, die op hun beurt weer gekoppeld worden aan de edelmetalen en olie. Enige tijd later volgt Nederland.

    2014- hyperinflatie in het eurogebied en tekorten op allerlei tereinen. De gevolgen van de Duits/Nederlandse afscheiding zijn duidelijk merkbaar, in die zin dat de zich volop ontwikkelende systeemcrash zich het meest doet voelen voor de inwoners ten zuiden van beide landen. Voedsel wordt schaars.

    2015- Totale crash van alle fiat valuta. De VS valt uiteen in verschillende staten, een burgeroorlog dreigt. Grote politieke, sociale en maatschappelijke veranderingen in de Europese landen. Verborgen hongersnood en enstige tekorten van allerlei noodzakelijke levensbenodigdheden.

    2016- Geboorte nieuw wereldwijd monetair stelsel. De goudgedekte mark-roebel-renembi is de wereldwijd aanvaarde norm.

    2017- Voorzichtige toename van de economische groei wereldwijd. Export van Zuid-Europese landen neemt toe door lage waardering van hun muntsoorten.

    Nogmaals, dit is een gecontroleerde versie. Een andere optie zou kunnen zijn dat op grond van een incident oorlog uitbreekt, of dat het hele geldsysteem in één klap in elkaar valt. In dat laatste geval zal de dreun enorm zijn, omdat een aantal elementen die genoemd zijn in bovenstaand scenario zich dan in een heel kort tijdsbestek zullen gaan ontwikkelen, wat chaos en destructie zal veroorzaken.

    We gaan het zien. Hoe het ook gaat uitpakken, saai zal het niet zijn!

    Tussen 2015 en 2016 gaat 10 jaar tussen geschoven worden.
    Daar zijn TWEE verklaringen voor.
    De eerste:
    Dit kun je gemakkelijk halen uit de geschiedenis. We hebben meerdere gelijksoortige situaties meegemaakt. Ik zal er slechts eentje noemen, want over elke situatie kan je een compleet boek schrijven. Ben ik op deze blog niet echt van plan.
    Neem nu de hyperinflatie in Frankrijk. Dit failliet van de staat was in 1787. Hierna brak de Franse revolutie uit die eindigde met de einde Napoleon, slag bij Waterloo in 1815. Dit duurde 28 jaar.
    Van Weimar tot ondergang Hitler duurde ook (1923 – 1945) 22 jaar.
    Het is dus duidelijk NIET zo dat je na hyperinflatie eventjes een knop omzet. Zo van ziezo eventjes een nieuw muntje met goudstandaard en klaar is Kees. (Kees of Bernanke of hoe dit mag heten).
    De tweede:
    We onderschatten vaak op deze blog enorm de gevolgen van hyperinflatie. Dit leidt namelijk altijd en rechtstreeks tot faillisement van staten. Een failliete staat zal op een gegeven moment geen geld meer kunen lenen. Zonder lenen kan de economie niet draaien. Die valt dus totaal stil. Maar erger nog, in hyperinflatie zal een land geen grondstoffen meer kunnen kopen. Geen olie, staal, koper, zelfs geen voedsel grondstoffen meer. Zonder olie ook geen voedsel in de landbouw. Landbouw draait immers volledig op olie. Zonder olie zelfs geen transport meer mogelijk van voedsel. Kortom, dit heeft vele opeenvolgende gevolgen welke elke uithoek van de totale economie lam zal leggen.
    Dat heeft allemaal weer tot gevolg dat vrijwel iedereen werkeloos zal zijn zonder uitkering. Een failliete overheid zal immers ook geen geld meer kunnen lenen voor deze uitkeringen. Dus OOK GEEN geld lenen met een goudstandaardje. Eigenlijk, zeker GEEN goudstandaard geld lenen. Misschien wel nog fiat WC-briefpapier lenen, maar daar heb je niks meer aan na een hyperinflatie. Een goudstandaard zou de boel dus alleen nog verergeren.
    Een goudstandaard komt er zeker wel, maar altijd pas NA de grote reset. Dus NA de totale sanering van de totale economie. Je MOET dus bij NUL starten. Het gaat gewoon niet anders, hoe vreselijk dat ook is. Er is GEEN oplossing voor dit probleem.
    Tot 2015 ga ik dit artikel volgen. Dan komen er andere tijden tot op z’n minst 2028.
    De schuldeisers willen vroeg of laat wel hun geld terug, anders gaan ze zelf failliet.

    Ook ik ben net als Nico content hier mijn ei kwijt te geraken……via deze blog van… Jeroen?

    Turbo vrijdag verkocht (tijdstip aankoop was natuurlijk ideaal), wacht nog even af of de euro nog een beetje kan door stijgen tov dollar om deze dan te shorten…….
    Gedachtengoed is dat als de aankondiging een dezer dagen/weken gaat komen dat Griekenland toch uit de euro stapt, alles zal zakken (ook edelmetalen)

    Mvg,
    Kamiel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s