Applemoes

“An apple a day keeps the doctor away.”

Maandag was het groot nieuws op de Amerikaanse beurszender dat het aandeel Apple voor het eerst in zijn geschiedenis boven de 500$ noteerde. Wel, dat heeft twee dagen geduurd. Het zou wel eens een lange tijd kunnen duren vooraleer het terug boven de 500$ noteert. Deze middag spurtte het nog boven 525$, maar dat was een “uitputtingspatroon”.

Ik was net de grafiek van het aandeel aan het bekijken in de vroege avond. Net voor het aandeel een serieuze opdoffer kreeg.

Op deze grafiek zie je het nog in stormende topvorm:

Maar dit is erger dan de explosieve grafiek van de zilverprijs in april 2011. Je ziet het aandeel Apple de laatste weken met sprongen vooruit gaan, waarbij er gaten (“gaps”) in de prijsvorming komen. Een correctie is dan slechts een kwestie van tijd. Die komt er nu. Nadat ik deze grafiek draaide, kwamen geruchten over een herbalancering van de NASDAQ beurs in de markt. Deze herbalancering van het gewicht van het aandeel Apple zou negatief zijn voor de beurskoers.

Een paar uur verder en de grafiek ziet er al redelijk anders uit. De laatste koersvorming zorgde voor een gevaarlijk “Doji-patroon”. Dit patroon, gekend in de analyse van Japanse kaarsengrafieken, waarbij een dunne lijn een piek op de beurskoers plaatst door middel van een significante “intraday high” betekent een negatieve omkering van de beurskoers voor een aanzienlijke periode.

En dat dus voor hét lievelingsaandeel op de wereldbeurzen. Het grootste bedrijf ter wereld. Zoveel beleggers zitten “long” Apple. Het is nu de ideale short, bijna nog meer dan overheidsobligaties.  Want ook appelbomen groeien niet tot aan de hemel.

Eerste steunniveau bij het “gat” op 420$. Da’s al een serieuze val. Er gaan ongelukken gebeuren, dat staat vast.


Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Applemoes

  1. Pingback: KBC zit met alle Europese banken in het oog van een ‘shit storm’. | Goldandglory's Blog

  2. Pingback: Waarom Apple een muilpeer krijgt. | Goldandglory's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s