Goudprijs wacht op uitbraak van 1764 $.

De goudprijs evolueert in een “trading range” tussen de twee belangrijke niveau’s van 1650$ en 1764$. Dit laatste niveau werd begin februari nog eens aangeraakt maar niet doorbroken. Wanneer 1764$ doorbroken gaat we naar nieuwe records voor de goudprijs, dus boven 2000$.

Het belang van het niveau van 1650-1660$ werd reeds eerder hier besproken:https://goldandglory.wordpress.com/2011/12/13/vreemde-gebeurtenissen-in-goud-en-zilvermarkt/

Het belang van het niveau van 1764$ werd reeds eerder hier besproken: https://goldandglory.wordpress.com/2011/12/12/het-niveau-van-een-goudprijs-op-1764-dollar/

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in goud. Bookmark de permalink .

4 reacties op Goudprijs wacht op uitbraak van 1764 $.

 1. nico zegt:

  Hoi, japan rapporteerde grootse tekort op handelsbalans in januari.
  De sterke yen en de verzwakking van de wereld economie heeft invloed op de export, evenals de stijging van de olie prijs gezien de problemen met hun kerncentrales.Het land wordt geconfronteerd met grote economische problemen. Oplossing, meer yen zodat hij daalt in waarde.
  Verwacht extra hulp voor Portugal en Ierland.
  Toch zal Portugal een kapsel van ongeveer 40% nodig hebben.Huidige schuldenlast onhoudbaar.
  Spanjes schuld blijft maar stijgen en spaanse banken hebben een herkapitalisatie nodig voor 175 bn euro van uiterst onbetrouwbare hypothecaire kredieten.Dit samen met enorme werkeloosheid.
  En ga zo maar door.
  Een oplossing , uitbreiding van de papier markt.
  Gewoon systematische corruptie van roofzuchtige financiele instellingen ,too big to fail met overal pionnen op hooggeplaatste positie’s. Zoals in VPRO filmpje van Goldman en Griekenland, eerst geld,dan macht ,en openheid om te bekijken of ze zeker genoeg kunnen plunderen.
  Het is dat Griekenland geen ballen aan z’n lijf heeft ,of ze konden hun papier steken waar er nooit zonlicht komt. En dan nog is het niet zeker dat ze ooit de cds’en uitbetalen.De burgers zullen er wel voor opdraaien.
  Het is gewoon maffia.
  Het oosten is slimmer en trekt z’n centen terug uit dollar, en staat klaar om de helft van europa op te laden voor een appel en een ei als het moment er is. Samen met aankopen van grondstoffen en vooral goud.
  Goud,toch nog iets dat met de tijd schaarser word.Kunnen we van papier vorderingen zeker niet zeggen.Meer papier en minder goud= ?

  • freddy de 2de zegt:

   goud en zilver reeds enkele dagen door de weerstand gebroken is de tijd rijp om bij te kopen of valt deze terug ( nog een beetje wachten ) ?? Wat denkt u .

 2. goldandglory zegt:

  Na de correctie in de edelmetalen heb je een uitgelezen koopkans. Ik zou morgen met beide handen bijkopen. Overmorgen met beide voeten. En op de derde dag met overige ledematen. In het slechtste geval duurt deze correctie 3 à 5 dagen (zoals het vaak is), maar het lijkt erop dat het ergste vandaag kan gebeurd zijn (als gevolg idiote toespraak Bernanke), of dat we morgen technische correctie (intraday) zien tot 1670-1680 (200 & 50 DMA). Dat is wat betreft de goudprijs.

  Ik zou vooral zilver, fysiek zilver, kopen. Omdat zilver nog veel goedkoper is dan goud. Zilver staat slechts iets hoger dan de prijs van 1 jaar geleden. En dat is een lacher als je weet hoeveel euro’s en dollar’s er in het voorbije jaar zijn bijgecreëerd, en hoe sterk de vraag is naar fysiek zilver.

  https://goldandglory.wordpress.com/2011/02/22/de-zilverrevolutie/

 3. Pingback: Geld drukken. Niets nieuws onder de zon. (Deel III) | Goldandglory's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s