Under Pressure: het systeem zal op fenomenale wijze ineenstorten.

 

Er gaan rapporten rond die zeggen dat er 225 miljoen ounces aan papierzilver werden gedumpt op de Comex beurs in minder dan 30 minuten, deze middag op 29 februari 2012.

Jaarlijks worden er een kleine 750 miljoen ounces aan zilver geproduceerd. Bijna een derde van de jaarlijkse productie ging nu in 30 minuten elektronisch over de toonbank. In papier welteverstaan. Waardeloos papier wanneer dit spel zal breken. En het zal breken. Of nee, het was geen papier. Het was elektronisch. Dit deden de grote banken, zoals JP Morgan, deze middag om de zilverprijs omlaag te krijgen terwijl het gisteren net door significante weerstand van 35$ was gebroken? Om de stijging te temperen? Al is het maar een paar dagen? Omdat het los door het record van 50$ ging breken?

Ocharme de manipulatoren. Ze kunnen een veldslag winnen, maar in deze oorlog gaan ze roemloos ten onder gaan. Ze kunnen deze lange termijn trend nooit breken, slechts een paar dagen, of weken kunnen ze hun winsten veilig stellen of hun verliezen beperken.

Begin september 2008, de week voor het bankroet van Lehman Brothers, schreef ik een brief naar de regulatoren van de Comex, meer bepaald de CFTC en de commissaris Bart Chilton. De zilverprijs was net gecrasht in augustus door een stortvloed aan shortposities van JP Morgan. Die hadden ze hoogstwaarschijnlijk te dele geërfd bij de overname van Bear Stearns in maart 2008. Die dag van de overname van Bear Stearns was een top in de goud- en zilvermarkt, niet toevallig.

Ik waarschuwde de regulatoren voor allergrootse manipulatie. Dat werd in die dagen nog door vele marktparticipanten weggelachen. Maar sindsdien is er wel een gerechtelijke actie ondernomen tegen JP Morgan voor zilvermanipulatie (die weliswaar nooit verstrekkende gevolgen zal hebben, omdat er te grote belangen mee gemoeid zijn) en vandaag word je minder als een samenzweringstheoreticus gezien als je dergelijke ideeën verkondigd. Maar in die dagen werd je dus ook nog wat weggelachen als je zei dat Fortis bankroet kon gaan… of Dexia…

Ik had Jamie Dimon, CEO van JP Morgan, in kopie geplaats van die email. Ik beëindigde mijn email met I am only 26 years old. Thank you for letting the market manipulators do their job as it gives me the huge opportunity to buy physical silver at these unrealistic low prices. I will be able to hold this silver for a long time and even to pass some of it to my children and grandchildren.”

Ik wou die mannen gewoon een virtuele slag in hun gezicht geven door te tonen dat ik “dit spel” langer kon spelen dan hen, ook al waren en zijn mijn middelen veel kleiner dan hun diepe zakken, en dat ze uiteindelijk niet konden winnen van een vastberaden iemand die het voordeel van de jeugd heeft.

De zilverprijs was toen omlaag gedonderd van 20 dollar naar 11 & 12 dollar. Ik kocht en kocht. In oktober en november 2008 kon je zelfs nog wat zilver kopen onder 10 dollar. Zilver was toen bijna even goedkoop als eind 2005. Het was ook in die periode van september 2008 dat ik definitief van start ging met regelmatig artikels te schrijven voor deze website. Ik kreeg uiteindelijk een lang en uitgebreid antwoord van Bart Chilton van de CFTC, maar dat doet hier niet ter zake. Het feit is dat je in deze markt, en vooral de zilvermarkt, waanzinnig veel geduld en stalen (of zilveren) ballen moet hebben. De volatiliteit is zot en het zal er niet op verbeteren. Maar hoe meer geduld je kan opbrengen, hoe meer je zal winnen.

Je mag bovendien geen schrik tonen. En je moet lef hebben.

Deze financiële wereld gaat dus onherroepelijk de grootste crisis aller tijden tegemoet. Het moet allemaal nog komen.

We kunnen ons niet voorstellen wat ons allemaal te wachten staat. Verwacht het ergste en je zal het dichtst bij de realiteit zitten, maar nog steeds er redelijk ver van. De realiteit zal je stoutste verwachtingen overtreffen.

We zijn op weg naar de eerste digitale hyperinflatie in de geschiedenis van de mensheid. En de eerste in de geschiedenis van het computertijdperk.

Denk aan mijn bericht over “de opkomst van de machines”. Denk aan de video, hoe alles in vuur en vlam komt te staan.

Die crisis zal ongelooflijk SNEL toeslaan, wanneer de echte zware slag komt. Het zal iedereen, mezelf inclusief, compleet verrassen. Je kan je enkel wat beter proberen voor te bereiden dan de rest.

De edelmetalen kwamen zogezegd onder druk op deze schrikkeldag omdat Ben Bernanke nog geen groen licht geeft voor nieuwe QE. Het is compleet idioot dat er nog marktmakers zijn die zich baseren op de uitspraken van Bernanke. Er is geen enkele grond van waarheid in de woorden van die man. De enige waarheid vind je in wat hij schreef vóórdat hij voorzitter van de Amerikaanse centrale bank werd, in de speeches die hij toen schreef. Daarin werd het héél duidelijk dat hij geld ging drukken als nooit tevoren. Sinds hij voorzitter is, zijn de leugens zich blijven opstapelen als een toren van Babel.

Die man liegt niet meer, er moet een nieuw werkwoord voor uitgevonden worden. Het is ronduit schandalig dat hij nog mag spreken en ik kan enkel hopen dat wanneer die hyperinflatie plaatsvindt Ben Bernanke de Verenigde Staten zal moeten ontvluchten, gemaskerd als een travestiet omdat de menigte hem zal willen lynchen.

Bernanke zei deze middag dat het nog niet zeker is dat er nood is aan nieuw rondje geld drukken (QE3). Dat zei hij een paar uur nadat de ECB zijn nieuwe lening voor de banken had voltooid. Meer dan 500 miljard euro, waarvan zelfs de Vlaamse spaarbank Argenta één miljard afnam.

Normaal zou de euro op dergelijk nieuws moeten dalen, de massa aan liquiditeiten die de ECB opnieuw liquideert zouden goud en zilver omhoog moeten stuwen. Dat ging los naar nieuwe records zijn nadat de weerstanden de voorbije dagen al gebroken waren.

Gelukkig was er vlak nadien Bernanke met zijn leugens. Bernanke zei bovendien ook dat de Europese centrale bank voldoende kapitaal bezit. Gelukkig ben ik al lang zoveel gezever gewoon, want anders waren mijn ogen uit de kassen gerold.

Deze grafiek maakt duidelijk dat de ECB goed op weg is om dezelfde hefboom als Dexia te creëren. De ECB doet hetzelfde als Dexia en toch hopen ze een ander resultaat te hebben –het toppunt van domheid-, maar de ECB zal BANKROET gaan! Het door de ECB uitgegeven geld zal compleet waardeloos worden net zoals de Dexia-aandelen waardeloos werden.

Deze middag is er gegarandeerd op het allerhoogste niveau, op het niveau van de top van de wereld, het top-gekonkelfoes, ervoor gezorgd dat de goudprijs moest dalen. Kost wat het kost. Een manipulatie van de goudprijs door de centrale banken. Zo worden opnieuw stop-loss niveau’s van speculanten doorbroken. Dat in samenwerking met de grote banken zoals JP Morgan die van de centrale banken of de overheden de goedkeuring krijgen om plankgas short te gaan in de edelmetalen.

Het is corruptie van het allerhoogste niveau en het zal nooit bestraft worden.

Het enige wat je kan doen, is wachten op dergelijke dalingen en dan je slag slaan. Dat ga ik de komende dagen opnieuw doen. Net zoals in augustus en september 2008 en net zoals in september 2011.

Wanneer je die tegendraadse tactiek gebruikt, ben je goed bezig om het huidige establishment in de luren te leggen, goed bezig om diegene te worden die binnen enkele jaren de nieuwe touwtjes in handen zal hebben. Op dat moment zullen zij met edelmetalen en tastbare activa in het bezit het voor het zeggen hebben.

De goudprijs is nu gecorrigeerd tot bijna in de buurt van de 50-daagse en 200-daagse gemiddelden. Dit zijn koopopportuniteiten!!! Zilver is nog meer koopwaardig. Het staat even goedkoop als één jaar geleden.

De ingreep toont nog maar eens, voor de zoveelste keer, de hopeloosheid van de beleidsmakers aan. Ze kunnen het systeem niet meer redden, de druk op het systeem wordt groter met de dag, en hoe langer ze de pijnlijke gevolgen proberen uit te stellen des te pijnlijker het zal worden. Het zal quasi dodelijk worden.

Terwijl alle beleidsmakers bij de aanvang van 2012 nog dachten dat de inflatie ging dalen, zitten we nu met een opstoot van inflatie in het verschiet. Die stijging van de inflatie zal zeer pijnlijk worden voor de bevolking in de westerse wereld omdat er nu al zoveel besparingen zijn en er nog veel te wachten staan. Dit gecombineerd met inflatie zal de sociale onrust enkel aanwakkeren. Het zal het wantrouwen doen toenemen in overheden en uiteindelijk opnieuw in de munten die ze uitgeven.

Er wacht ons allen een groots drama. Digitale hyperinflatie kunnen we ons niet inbeelden. Niemand heeft het ooit meegemaakt. Niemand kan er iets over getuigen. Wel, wij gaan het kunnen getuigen aan onze kinderen en kleinkinderen (afhankelijk van je eigen leeftijd).

De sociale onrust zal in het niets verbleken met wat we reeds zagen in de straten van Arabische en Zuid-Europese landen. De chaos zal compleet zijn. Terwijl in de hyperinflatie van Weimar Duitsland de mensen nog konden overleven door de paarden te doden die in de straten rondliepen, zitten wij met een veel groter probleem. Auto’s kan je niet opeten.

Als ik zeg dat een moestuin de tweede beste belegging is na edelmetalen, dan zeg ik dat niet om te lachen.

Het gehele systeem staat onder druk en het zal breken. Het is aan het breken.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Apocalyps, goud, zilver. Bookmark de permalink .

17 reacties op Under Pressure: het systeem zal op fenomenale wijze ineenstorten.

 1. Jan zegt:

  Ivm de plotse daling van de goudprijs, als je dit kaartje bekijkt ziet het er alvast niet angstwekkend uit. De prijs gaat wat op en neer, tot de markt weer klaar is om voor nieuwe records te gaan.
  http://stockcharts.com/c-sc/sc?s=GLD&p=D&yr=1&mn=0&dy=0&i=p52579452463&a=131473865&r=770

 2. Pieter zegt:

  ECB, the last hedge fund. Lijkt me een leuke titel voor horror-prent. als EU president him self ‘night on Elm street’ vermeldt… Misschien zal systeemcrisis het beste uit mensen naar boven halen ? Misschien ijdele hoop. Denk je echt dat het overnight tot een complete meltdown kan komen ? Argumenten hiervoor ? Waarom niet een langgerekt pijnlijke spiraal ?

 3. nico zegt:

  Hoi, zeer sterk artikel,
  Een paar dagen geleden hebben ze al eens 102,5 mlj ounces zilver(papier) in enkele minuten gedumt. -4000contracten in enkele minuten gevolgd door 2500,1800,3200,2900,3100 in de komende 6 minuten. Was dit een mislukte poging of een test om eens te bekijken hoe de markt reageerde? In alle geval,worden de markten zwaar gemanipuleerd en gecontroleerd door laat ons zeggen een cartel.
  Overlaatst, is er ergens in de oliecontracten ook iets gebeurd waarbij algoritmes gewoon door gingen en gisteren of zo een flash crash -short muni etf smb +43% stopgezet na ongelooflijke episode van algoritmen.
  Underpressure,rente,euro,schulden,olieprijs,goud,zilver,werkeloosheidscijfers,…….

  Zo’n systeem van systematische corrupte kan gewoon niet overleven in een maatschappij van schulden en derivaten.Ze zijn gewoon bezig zichzelf aan het opblazen.

  • nico zegt:

   Hoi,nog een korte samenvatting over hun schrikkeldag aanslag.Vorige week waren de comex opties afgelopen.=comex opex.
   De prijs van de levering wordt vastgesteld op de comex opex maar de beslissing van de levering (ipv doorrollen naar vooren) wordt maar gemaakt een week later.”First Notice day”.
   29/2/2012 was de eerste oproepingsdag voor alle in the money zilver futers.(beslissingsdag om uit te leveren)
   Hoeveel kans bestaat er dat zilver zoveel daalt in een uur , juist op de eerste aankondigingsdag ?
   In tijden van grote fysieke vraag kunnen ze vaak alleen maar aan vallen na comex opex in de paar dagen voor “first notice day” en dit door brutte kracht van onbeperkte naakte shorts die een waterval veroorzaken, waardoor er grote papierfabrikanten liquidaties
   ontstaan.
   Dit is misschien van weinig belang voor de houders van fysiek, maar toch wel intersant
   voor mensen die handelen met stop los niveau’s.

 4. cd zegt:

  Fysiek zilver en goud in kwalitatieve munten is schaars geworden in tegenstelling met enkele jaren geleden.Deze observatie is voor mij voldoende samen met 300% stijging op enkele jaren ….

 5. Tom zegt:

  Inderdaad weer een sterk artikel. Gezien uw grote kennis en aardig voorspellingsvermogen had ik U toch wel een jaar of 10 ouder ingeschat. Ik ben enkele jaren jonger en het is nu een drietal jaar geleden dat ik het grote licht gezien heb.

 6. Ben zegt:

  Ik denk niet dat de ECB bankroet kan gaan. Goud staat op de eerste regel op de actiefzijde van de ECB-balans. Dit wil concreet zeggen dat de waarde van haar goudreserves al 10 jaar crescendo toenemen en de totale waarde van haar forexreserves continu verder dalen. Dit door het systematisch trimestrieel herwaarderen van de goudprijs door de ECB (Mark-to-Market).
  Wanneer de prijs van fysiek goud straks explodeert kan het dus geen kwaad dat die ECB-forexreserves waardeloos zijn want dan heb je een ECB-Freegoldsysteem.

  • goldandglory zegt:

   Niet akkoord, Ben.

   Als je 1000 euro goud hebt en 36000 euro schulden, kan je dan niet bankroet gaan?

   Tenzij de ECB de nucleaire optie dan bovenhaalt en goud eenzijdig x 36 revalueert. Quasi onmogelijk, zonder wereldoorlog te starten.

   Ik weet dat de ECB goud mark-to-market waardeert. Logisch, want het stijgt al een decennia lang. Ze mogen ook eens beginnen met hun Griekse, Spaanse en Italiaanse obligaties trimesterieel te herwaarderen.

   Ik heb die discussie al verschillende malen op de site gedaan met lezers, waarschijnlijk allemaal forumgangers van het goudforum en Fofoa waar dit idee goed ingekapseld zit. Er zitten gaten in de vrijgoudtheorie, voor de Eurozone althans:
   https://goldandglory.wordpress.com/2010/05/06/kapitaalvlucht-bedreigt-euro/#comments

   Het Vrijgoudsysteem is niet werkbaar voor de ECB. Bij vrijgoud moet je het goud effectief in je bezit hebben en niet verkocht of geleased hebben.Bovendien moet je een continue stroom van goud kunnen aanbieden. Dat kan Europa niet, de mijnen zijn uitgeput. China, als grootste goudproducent ter wereld, zou dit principe wel kunnen toepassen. Eventueel bimetaalsysteem door ook zilver erbij te betrekken.

 7. goldandglory zegt:

  Een interessant technisch analyse rapport ter aanvulling over wat er vorige week gebeurde in de flash crash van goud/zilver en wat we nu kunnen verwachten voor de goud- en zilverprijs. Het is best mogelijk dat we de volledige correctie gezien hebben en dat die enkel op 1 dag plaatsvond:

  http://www.321gold.com/editorials/nichols/nichols030212.html

  Komende week wordt uiteraard zéér belangrijk…

 8. Ben zegt:

  @goldandglory:

  Ik denk dat er enkele punten zijn die je misschien op een ander pad kunnen brengen:

  Eerst en vooral plaats ik die goud’verkopen’ onder een heel ander daglicht, namelijk de totale waarde van de goudreserves van de ECB stijgt al tien jaar lang en dit zelfs bij dalende voorraden!!! Stel dat jij alle goud in de wereld bezit, dan zou het geen enkel waarde hebben, het is net het feit dat het goud herverdeeld is onder goudminnende Centrale Banken en private personen dat zo goudpositief is.
  Als we daar dan nog aan toevoegen dat het goud is beginnen stijgen sinds de introductie van de euro dan kunnen we ons beginnen afvragen hoe dit komt. Schuilt daar meer achter? Of zou dat louter toeval zijn?

  Het antwoord is dat een stijgende goudprijs in dollar de dollar verzwakt. Een stijgende goudprijs in euro verzwakt de euro helemaal niet! Hoe komt dit nou toch?
  Zit er iets in die architectuur van de ECB die dollarreserves overbodig maken? JA! En daarom kopiëren goudminnende landen deze ECB-architectuur: HET MAAKT DOLLARRESERVES OVERBODIG BIJ CENTRALE BANKEN WERELDWIJD.

  En dat is de hele kwestie natuurlijk. Laat me even uitleggen:

  De ECB waardeert haar goudreserves trimestrieel aan marktprijs (1300euro momenteel). Daardoor stijgt de waarde van haar goudreserves continu en de waarde van de dollarreserves zakt continu jaar in jaar uit: DOLLARRESERVES WORDEN OVERBODIG.

  Nu, waarom past de VS dit systeem niet toe? Men zou toch denken dat de een Centrale Bank er zich voordeel mee doet haar goudreserves te waarderen aan 1700$ ipv aan 42,22$ zoals de VS dit doet!

  Het antwoord is dat de VS NIET aan de andere landen in de wereld gaat tonen wat ze moeten doen om dollarreserves overbodig te maken.

  En dit is net het gene ingebakken zit in de architectuur van de ECB!!!

  Fysiek goud neemt de rol over van de dollar als wereld-reserve-munt. Dat is zwart op wit wat de balans van de ECB al tien jaar aantoont.

  En daarom doet de VS er alles aan om de EURO in zijn ondergang te laten lopen natuurlijk met al die kritiek op Europees beleid, maar het zal niet lukken, hoe dat komt heb ik net een heel verhaal van gemaakt hierboven 🙂

  • goldandglory zegt:

   Bedankt voor je uitgebreide reactie, Ben. Ik weet dat er grote waarheden inzitten, maar naar mijn mening ook nog grote fouten. Ik reageer later uitgebreider als ik de tijd vind. Maar in feite heb je niet geantwoord op mijn twee grote vragen:

   Als je 1000 euro goud hebt en 36000 euro schulden, kan je dan niet bankroet gaan?

   Hoe zal Europa een tekort aan instroom van goud oplossen?

   Wat de ECB doet is maar wat gereutel op de actiefkant van de balans terwijl er een horror-scenario zich zal voltrekken aan de passiefkant. En je moet het goud effectief bezitten, anders ben je maar evengoed bezig als Enron, L&H en consoorten.

 9. Ben zegt:

  @Goldandglory:

  Louter theoretisch kan je dan natuurlijk bankroet gaan. Dat is evident. Maar je vergeet dat er een collateraal tegenover staat. Fysiek goud. Dat geeft kredibiliteit aan de uitstaande schuld. In Schuld(=fiat) kan je geen rijkdom opslaan, in fysiek goud wel. Daarom is het de verkozen reserve bij uitstek door Centrale Banken wereldwijd. Dollar als waarde-opslag is finished.
  Er is geen instroom van nieuw fysiek nodig. Dat is net het punt! Als de prijs maar hoog genoeg is, heb je nooit een tekort aan goud! Dit Vrijgoudaspect is meteen ook het grootste verschil met de gewone goudstandaard!
  De ECB bezit dat goud ook effectief. Maakt toch niet uit waar dat ligt. Het is niet omdat ik mijn goud in uw kluis mag leggen dat het ook uw goud is. Essentieel verschil.
  De goudprijs die we dagelijks zien is de papieren goudprijs. Heeft niks met fysiek van doen. Er zou eens een partij moeten zijn die openlijk biedt op goud, laten we zeggen 1000 ton. Die 1000 ton is simpelweg niet te koop aan 1700$/ounce. De prijs zou onmiddellijk vertienvoudigen.
  Als de ECB de goudprijs omhoog wil zal de BIS wel bieden op goud. Instant Vrijgoud. En een oorlog zullen we sowieso krijgen door Westerse invasie in Iran. Laatste stuiptrekking van de VS.

 10. Steven zegt:

  Ik heb goud, zilver én een moestuin. Ik kom er dus wel 🙂

 11. goldandglory zegt:

  En vandaag zegt James – Mr. Gold- Sinclair: Waar is Europa’s goud?????
  Wat als de Amerikanen het Europese goud nu aan het opgebruiken zijn?!!
  De Europeanen hebben vééél te lang gewacht om hun goud te repatriëren vanuit de VS.

  “Jim Sinclair had predicted many European countries would want their gold back, which is being stored by the Fed in the US. This movement is beginning to take hold in Switzerland and Germany as well as other countries. When asked about his prediction beginning to take place, Sinclair responded, “It had to happen because we all ask ourselves the question, ‘Where does the gold come from on these attempts at intervention?’ Because it’s not simply paper gold, it’s also in the cash market. There is a concern that the gold that’s being used to intervene might not be our (US) gold.

  Basically they (Germany, Switzerland and other countries) are now asking the question, where is the gold coming from? There are two possibilities, Fort Knox or the Federal Reserve seller, in the cash sense. Fort Knox, nobody knows what’s there.

  Everybody knows what’s at the Fed, other people’s gold. The trend that we discussed a long time ago which is really turning into a modest torrent, is to take back gold. I mean the truth is what do the Germans need the Fed to store their gold for? Are they afraid France will invade? It doesn’t make any sense.”

  http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2012/3/15_Sinclair_-_Is_the_Fed_Selling_Europes_Gold_During_Interventions.html

 12. Pingback: Interessante grafieken: walvissenjacht bij JP Morgan samen met IJslandse & Venezolaanse oplossingen voor Spanje & Griekenland. | Goldandglory's Blog

 13. Pingback: Gemanipuleerde voorpagina van de FT ?? | Goldandglory's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s