Technisch onzekerheid kan ongekende schoonheid worden.

Zullen de goud- en zilverprijs morgen en de komende dagen kunnen standhouden boven het belangrijke niveau van de 50- en 200-daagse rollende gemiddelden? Het zou een teken van sterkte zijn terwijl de elektronische goudmarkt geteisterd wordt door grootse manipulatie aangevoerd door shorters van het allergrootste kaliber. Deze ochtend werden 435 miljoen zilverounces verhandeld, de helft van de wereldjaarproductie. Juist, elektronisch!

Als de shorters hier een halt toegeroepen worden, zou dit van een onwaarschijnlijk technische schoonheid zijn. Een omgekeerd hoofd-schouder patroon kan zich dan manifesteren en voor een sterk opwaartse rally zorgen. Een echte intraday-dieptepunt zagen we nog niet, wat indicatie geeft dat we nog het dieptepunt moeten zien..maar de shorters hebben de voorbije dagen al heel wat kruit verschoten.

Enkel God weet het op korte termijn, maar op lange termijn is de ECB bankroet aan het gaan, net als de Fed en de andere centrale banken de manipulatie van Lehman & Dexia zullen doen verbleken.


Kijk naar het niveau van 1675$ in goud waar we vandaag eindigden. Hier werd een gat gedicht dat exact 7 maanden geleden werd gemaakt, begin augustus 2011. We gingen in tussentijd enkele keren over en weer om de sprong over dat gat te verwerken.

Zilver intussen:

De lange termijn grafiek voor goud. Up & Running. Maar een tweede doorboring van het 200-daagse gemiddelde kan voor grote paniek zorgen in de elektronische systemen en verder escaleren. We zullen moeten wachten op Aziatische kopers.

Het is niet te ontkennen dat er een kleine mogelijkheid bestaat voor een grote crash die in scène gezet wordt en quasi iedereen doet panikeren.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Technisch onzekerheid kan ongekende schoonheid worden.

 1. nico zegt:

  Hoi, hetgeen wat er nu op de pm markten gebeurd is gewoon een zegen voor de aziatische kopers van fysieke metalen. De verschuiving van west naar oost wordt alleen maar groter terwijl ze in het westen proberen de boel recht te houden door coruptie,liegen en bedriegen.
  China’s heeft een exponentiele groei van de geldmassa over de laatste 15 jaar.
  Chineese overheid heeft meer dan 1,3 miljard monden te voeden en kan niet stoppen met inflating de yuan. Daardoor kopen ze ginder geweldig veel pm.
  Natuurlijk, op een dag zal china de handel van de yuan vrijlaten,nadat ze eerst massa’s obligatie’s van de hand gedaan hebben, waardoor een allout dollar crash.
  Dit zal enorm bullisch zijn voor pm. Dit in de toekomst.
  Ondertussen ongeloofelijke groei van de amerikaanse nationale schuld die 15,5 biljoen is gepaseerd slechts één maand nadat de nieuwe 16,4 biljoen dollar plafond is ingesteld.
  Slechts 4 maanden geleden werd de 16,4 biljoen dollar voorgesteld door de regering obama in de veronderstelling gemakkelijk door de verkiezingen te raken in november, maar zal nu waarschijnlijk niet mogelijk zijn. Zo werd er alleen een beetje meer tijd gekocht. De problemen in de eu, uk en japan ook niet vergeten.
  Wat ik hier eigenlijk wil zeggen is dat er fundamenteel niets veranderd is.
  Het enige wat ze doen is uitbreiding van de papier massa en bepaalde markten onderdrukken in samenwerking met enkele van de grootste banken en controle organen.
  Fundamenten pm’s blijven gewoon intackt en de weg naar 1850 voor goud is niet meer veraf.
  Dan zal 1600, 1650,1700,1750 verdwijnen van de radar.
  Het zou me verwonderen dat er achter de manipulatie van de laatste week niets anders schuil gaat, misschien een geplande griekse standaard of een iraanse invasie.
  De tijd zal het uitwijzen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s