Manipulatiefase in edelmetalen.

De goudprijs verkeert niet in een consolidatiefase. De goudprijs verkeert in een manipulatiefase. De zogenaamde correctie in goud is begonnen begin september 2011 toen de goudprijs daalde op de dag dat de Zwitserse frank werd gedevalueerd. Normaal had de goudprijs toen door het recordniveau van 2000$ moeten stijgen. Maar exact 5 minuten voor de devaluatie van de Zwitserse frank werd de goudprijs naar beneden gemanipuleerd. Sindsdien kwamen er nog veel momenten waarbij de goudprijs manifest neerwaarts werd gemanipuleerd: eind september bij het bankroet van MF Global, in december tijdens het hoogtepunt van de euro-crisis, op de allerlaatste handelsdag van 2011, op 29 februari 2012 en ook in maart 2012 waarbij de goudprijs naar beneden wordt gehaald tijdens meetings van de Amerikaanse centrale bank.

De goudprijs wordt niet gemanipuleerd in de papieren markt, maar in de elektronische markt waar de echte fundamenten van goud niet naar boven komen drijven. Het is dan ook ironisch dat het gouden metaal een zeer goede elektrische geleider is. De kracht van het metaal zal echter naar boven komen wanneer de elektronische markt zijn onvermijdelijke crisis kent.

Technisch gezien kan de goudprijs vanaf de huidige niveau’s alle kanten uit. Maar door de manipulatie lijkt technische analyse danig ontregeld. In het slechtste geval verwacht ik dat het einde van deze minder positieve fase pas einde zomer 2012 plaatsvindt. Anderzijds bestaat ook de mogelijkheid dat we de bodem in de edelmetalen eerstdaags bereiken. Het is nu al maanden wachten op het begin van een nieuwe lange opwaartse trend zoals bijvoorbeeld vanaf september 2010 duidelijk was voor de maanden daarna. De start van die trend werd toen duidelijk geïdentificeerd op de website https://goldandglory.wordpress.com/2010/09/14/kroniek-van-een-aangekondigde-zilverprijsexplosie/.

Voorlopig blijft het wachten op een confirmatie dat er een nieuwe gelijkaardige trend zou starten.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in goud. Bookmark de permalink .

5 reacties op Manipulatiefase in edelmetalen.

 1. nico zegt:

  Hoi, de manipulaties gebeuren inderdaad in de elektronische markt.
  SPOOFING
  HFT( high frequentie trading) is de heimelijke bundeling van geavanceerde computer hardware en software die zo geavanceerd en krachtig is dat ze prijzen kan verplaatsen.
  Plotseling beginnen er een groot aantal contracten voor de verkoop te knipperen.
  Maar voor veel daadwerkelijke verkoop plaatsvindt zien alle handelaren in de markt grote volumes van contracten te koop aangeboden waardoor deze handelaren beginnen met het invoeren van eigen verkooporders voor de grote golf van hft orders.
  Deze spoof opdrachten zijn bedoeld om anderen bang te maken.
  De meeste hft bestellingen worden nooit uitgevoerd,integendeel worden ze soms snel geannuleerd, zodat de dominante commerciele handelaren kunnen goud en zilver contracten kopen.
  Grote dominante handelaren zijn altijd de grote kopers op de grote naar beneden dagen.

  Dit kan niet anders of een of andere centrale bank is serieus aan het opstapelen op deze niveau’s. Als ze voorlopig voldoende opgestapeld hebben zal er wellicht een zeer sterke bodem gelegd zijn voor hogere pm prijzen.

  • Jens zegt:

   Gemanipuleerde verkopen hebben waarschijnlijk gewenste resultaten opgeleverd en commerciele handelaren hebben hun korte posities tot zeer lage niveau’s gereduceerd.
   Op dit moment zijn speculatoren misleid en massaal kort.
   Dit was hun bedoeling.
   Momenteel is er grote kans voor een opleving.
   We zullen zien.

   • nico zegt:

    @Jens
    Jup, ik dacht het ook, lijkt op dec 2011 maar volgens ik verneem zal het imf voor 2 miljard $ goud TERUG kopen. Kunnen hun vriendjes misschien eerst nog een beetje meer manipuleren. Ze willen hen indekken tegen de kikkerlanden die aan het overkoken zijn.

    • goldandglory zegt:

     Ik vind dat het eerder lijkt op september 2011 of ergens halfweg 2007. We zijn weer begonnen aan een liquiditeitscrisis die naast goud ook vele andere “risico”-activa onderuit haalt: andere grondstoffen, munten zoals de Aussie en Braziliaanse Real, obligaties uit opkomende markten, etc.

     Het valt nu af te wachten hoe diep de liquiditeitscrisis opnieuw moet toeslaan vooraleer centrale banken opnieuw beginnen met drukken (FX swaps onderling, LTRO3, QE3, etc…)

 2. nico zegt:

  @Jens,
  of het zou ook kunnen dat ze het al gekocht hebben en dat ze willen zeggen dat het een paar honderd punten hoger mag. (Misschien een beetje ver gezocht,maar je weet maar nooit)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s