Adelante! 16,6 biljoen peseta’s voor Spaanse banken.

” Een redding voor de Spaanse banken zal niet nodig zijn.” Mariano Rajoy, Spaans premier op 28 mei 2012.

Twaalf dagen later geeft Europa 100 miljard euro, of 16,6 biljoen oude Spaanse peseta’s, aan financiële hulp voor de Spaanse banken.

De Spaanse politici zeggen nu dat er enkel hulp zal nodig zijn voor de Spaanse banken en niet voor de gehele economie. Dat zal alweer een leugen blijken want Spanje is niet in een recessie. Spanje is in een depressie, net zoals Griekenland. En binnenkort net zoals de gehele Eurozone.

De beurzen kunnen eventueel euforisch reageren op deze nieuwe bailout, maar dat zal van korte duur zijn. Elke stevige stijging van de Spaanse beurs is een opportuniteit om short posities te verhogen. De Spaanse beurs zal verder ineenstorten op middenlange termijn. Hetzelfde voor de meeste andere Europese beurzen.

Het volledige Europese systeem is aan het ineenstorten. In slow-motion weliswaar. Maar het stort ineen, traag maar zeker. De reden ligt bij de schuldenovervloed, het drukken van geld. Maar het grootste probleem voor de Eurozone durven de politici nog niet erkennen. Wat de Europa helemaal ineen zal doen ineenstorten is de lawine aan leugens. De lawine aan leugens, waar deze van Mariano Rajoy nog maar eens een voorbeeld van is, blijft aan kracht winnen. Deze lawine van leugens is de Europese democratie aan het platwalsen.

“De crisis is voorbij.” Nicolas Sarkozy, April 2012

“Het ergste van de crisis is voorbij.” Herman Van Rompuy, April 2012

“Het risico op besmetting is buiten de kwestie. De markten weten nu reeds geruime tijd dat onze economie veel competitiever is.”  Elena Salgado, Spaans minister van Financiën, in April 2011.

De stortvloed aan leugens zorgt ervoor dat de Europese bevolking een vertrouwensval heeft in al haar politieke leiders en instellingen. Daarom de talrijke betogingen, rellen in de straten van de grootsteden. Daarom dat alle partijen aan de macht worden weggestemd. Daarom dat er bankruns zijn. De algehele vertrouwensval zal uiteindelijk ook het muntensysteem in zijn hart treffen. Een munt zoals de euro is enkel gebaseerd op vertrouwen. Maar zoals nu blijkt is de euro gebaseerd op niets meer dan leugens.

Niemand spreekt nog de waarheid in het Europese Parlement, uitgezonderd Nigel Farage die deze crisis van ver zag aankomen. Zijn meest waanzinnige voorspellingen komen steeds uit. Maar hij wordt door het establishment als een gek bestempeld. Het establishment ontkent hiermee de waarheid en wentelt zich in leugens. Het is de oorzaak van hun ondergang.

De Europese landen gaan nu door een, wat ik zou willen noemen, SDI-proces.

Een proces van Schuldherstructering, Devaluatie en Inflatie. Na dat proces zal Europa nog slechts een schim zijn van wat het vroeger was. De Europese welvaart zal compleet weggevaagd zijn. Het schip Europa is tegen de de ijsberg aangevaren en is nu snel water aan het maken.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Europa, European banks. Bookmark de permalink .

7 reacties op Adelante! 16,6 biljoen peseta’s voor Spaanse banken.

 1. pepe zegt:

  En al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.
  Iemand een idee welk land in de wereld hier het minst van gaat nadeel ondervinden ? ik zou nl. graag het zinkende schip verlaten, en ben in theorie volledig vrij om te gaan waar ik wil. Mvg

  • goldandglory zegt:

   Dag pepe,

   Net zoals Nico hieronder ben ik van oordeel dat het tweede deel van deze crisis zal gevoeld worden tot in alle uithoeken van de wereld.
   Natuurlijk zijn er plaatsen die meer te prefereren zijn dan andere.
   In de eerste plaats denk ik dat beter is te verblijven buiten dan in de stad. Grote metropolen zijn te mijden.

   Daarnaast zegt mijn eigen gezond verstand dat bepaalde landen minder nadeel van de crisis gaan ondervinden:
   In Europa: Noorwegen en Zweden. Eventueel IJsland (want daar is de ineenstorting reeds compleet gebeurd.) Polen (hoewel het hier moeilijk is zonder kennis van de Poolse taal).
   Als je avontuurlijk aangelegd bent, kan je ook ná de ineenstorting van Griekenland, Spanje, etc. daar eventueel gaan wonen en profiteren van de winst in koopkracht door devaluatie van de nieuwe munten wanneer die worden ingevoerd.
   Of offshore gaan: werken in Luxemburg, Guernsey/Jersey, Antillen/Caraïben.

   Buiten Europa: Canada, Australië, Nieuw-Zeeland (beiden kunnen echter nog een vastgoedcrisis krijgen, echter niet dermate zoals VS, Spanje, etc.

   Niet-westerse landen: Tanzania in Afrika? Costa Rica in Midden-Amerika. Eventueel enkele Aziatische plaatsen. Ikzelf ben hier geen expert in, geen directe ervaring.

   Heb je zelf ter voorbereiding ook al survival boeken gelezen van het volgende genre? De auteur vertelt hierin zijn bevindingen van de Argentijnse ineenstorting. Kan ook interessant zijn om ideeën op te doen.
   http://www.amazon.com/The-Modern-Survival-Manual-Surviving/dp/9870563457/ref=cm_cr_dp_asin_lnk

 2. nico zegt:

  Hoi,inderdaad,liegen en bedriegen, vooral door de politiekers,waarvan men eigenlijk ook niet meer hoeft te verwachten dan dat ze hun eigen zakken vullen.Incompetentie door de bankiers. Roofzucht door een groepje elite.
  Dat ze gewoon zeggen,we stelen jullie geld en geven het aan de incompetente bankiers.
  Maar nee, de banken sector is in de problemen geraakt door de schuld van anderen, en we lenen hen wat geld zodat we er winst op maken en de banken zijn terug gered en de problemen zijn voorbij.
  Verwacht periode’s van inflatie , deflatie , stagflatie ,dit alles in enkele jaren.Als het systeem door de ventilator gezogen wordt zal dit gevoeld worden tot in alle uithoeken van de wereld.
  Niettemin ben ik bullish voor het oosten op de langere termijn net zoals voor grondstoffen.
  Het oosten is zich overal aan het inkopen, vooral grondstoffen gerelateerde bedrijven.
  Afrika ziet hen ook liever komen dan de Amerikanen.
  Nu is het nog niet het moment om erin te zitten,maar de tijd komt ,als alles op z’n gat zit en de zogezegde veilige obligaties de deur uitvliegen ,zal echte waarde zegevieren en volgens mij is dit vooral goud, zilver, maar zeker ook landbouwgrondstoffen,water, en alle andere grondstoffen.
  Landen om te bekijken, myanmar, mongolie

  • goldandglory zegt:

   Dag Nico,
   Ik ben akkoord met zowat alles wat je schrijft. Behalve de laatste zin. Ik denk dat landen als Myanmar en Mongolië véél te kleine en onvolwassen markten zijn. Mongolië is reeds ‘over the top’, er is reeds een zeepbel gecreëerd. Dergelijke zaken kunnen diep vallen in wereldwijde liquiditeitsdepressie.

   • nico zegt:

    Hoi, ik bedoel eigenlijk voor na de liquiditeitsdepressie.Als alles in het slop zit. En ook nog te bekijken.
    Wat ik deze week interessant vond dat goud klaar is om te stijgen is een artikel op de site van goldmoney- gold research – analysis – Alasdair Macleod van 9/6/12
    Gold data hints at possible market upswing . Zeer scherpe en bekwame uitleg, zoals op dit blog trouwens ook.Daarvoor dank.

 3. pepe zegt:

  dank voor de info;
  vond net relevant bericht op xander nieuws, niet zeker wat hun bron is:

  “Stil gehouden door de media in Europa: eind mei blijkt de Italiaanse bank BNI SpA (Bank Network Investments) vanwege geldgebrek zijn deuren voor minstens één maand te hebben gesloten.”
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=660648&r=1&tbl_archief=&

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s