Sociale zeepbel ploft uiteen.

De crisis verandert de sociale moraal. Of je het nu leuk vindt of niet.

De zeepbel rond sociale media is helemaal uit elkaar aan het spatten.

Gisteren daalde het aandeel Zynga met 37%. Nadat het al meer dan 60% gedaald was van de topkoers begin dit jaar. En het aandeel Zynga noteert nog geen jaar op de beurs. Zynga is het “bedrijf” achter Farmville (een spel dat op Facebook kan worden gespeeld) en krijgt er dus fors van langs op de beurs.

Ik scheef eerder over de overdrijving in de Facebook waardering. Dat de aandelenkoers uiteindelijk zwaar naar beneden ging kwakken. Dat gebeurde. Nadien een opwaartse correctie tot fibonacci niveau. Nu opnieuw neerwaarts, gisteren ook met -8%. Opnieuw in de richting van de dieptepunten. En terecht.

Voor 1 aandeel Facebook kan je nu 1 ounce zilver kopen. Aan jou om te kiezen. Ik weet in welke richting de ratio zal evolueren.

Farmville op de computer… Schopenhauer zei in zijn tijd dat het kaartspel enkel als tijdverdrijf werd uitgeoefend voor idioten. Ik vraag me af wat hij van virtuele boerderijen zou denken. Ik ben positief over een moestuin, het zal een uitstekende belegging zijn, maar in de reëele wereld, buiten de Matrix.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s