Arabische lolbroeken omsingeld door oorlogsboten.

“Crisis is de norm”, aldus filosoof Alain de Botton.

Ik scheef onlangs dat Europa nu onderhevig is aan 4 crisissen:

1) De schuldencrisis
2) De bankencrisis
3) De economische crisis
4) De sociale crisis

De muntencrisis staat reeds ook centraal.

De rest van de wereld, en voornamelijk de westerse wereld, is in dezelfde crisissen verwikkeld maar nog niet op eenzelfde dramatisch niveau als in Europa.

Naast deze crisissen, zijn er nog enkele andere crissen die we niet uit het oog mogen verliezen:

5) de voedselcrisis: door extreem volatiele weerpatronen die wereldwijd belangrijke landbouwoogsten wisten te verwoesten zal de voedselcrisis en voedselinflatie binnenkort weer opduiken.

6) de geopolitieke en revolutionaire crisis: de Arabische wereld blijft dé hotspot, hoewel wereldwijd de gevestigde elite aan het wankelen is door de financiële crisis en de vele verschillende gevolgen daarvan.

Op het Arabische schiereiland en meer bepaald in en rondom Syrië is het weer compleet fout aan het lopen.

Na meer dan een jaar van rebellie in de meer ‘marginale delen’ van Syrië, is de revolutie naar de grote steden Damascus en Aleppo gebracht. Reeds bijna 2 weken wordt er zwaar slag geleverd in en rondom Aleppo tussen het rebellenleger en het leger van de regerende dynastie Assad (reeds 40 jaar aan de macht).

Het belang van de stad Aleppo kan niet onderschat worden. Het belang van deze stad is symbolisch maar ook veel meer dan dat. Het is niet alleen de grootste stad van Syrië, het is een echte handelsstad met een enorm verleden. Het is één van de oudste bewoonde steden ter wereld, vanaf 3000 jaar voor Christus (!), en de derde grootste stad onder het Ottomaanse Rijk na Constantinopel en Caïro. Aleppo, een stad die steeds met zijn tijd vernieuwde.

Voor zij die zin krijgen, in de Sheraton van Aleppo zijn momenteel nog veel kamers vrij. De prijs wil voorlopig niet echt zakken. Idiote hoteliers.

Aleppo bij nacht. We hebben het hier dus niet meteen over een achtergestelde, derde wereldse stad.

Rusland en China staan aan de kant van Syrisch president Assad en zowat de rest van de wereld staat aan de kant van de rebellen. Het gaf reeds vonken in de Verenigde Naties waar Rusland en China hun veto gebruikten om maatregelen tegen het Syrische regime te treffen. Nu de situatie volledig uit de hand loopt, is het zeer opvallend dat zowel de Amerikanen als de Chinezen oorlogsboten in nabije wateren stationeren…

De Amerikaanse vliegdekschepen Enterprise & Eisenhower én het schip Iwo Jima, geschikt voor amfibie aanvallen, liggen in de Perzische Golf.

Het vliegdekschip Abraham Lincoln ligt voor de kust van Syrië & co. Voorheen nog in de straat van Hormoez.

Hierbij de laatste gegevens over stationering van Amerikaanse oorlogsschepen, op 20 juli jongstleden. Meer oorlogsboten rond het Arabische schiereiland dan de laatste maanden werd gezien…

Intussen heeft ook China een oorlogsschip door het Suez-kanaal in de Middellandse Zee gebracht, voor de kust van Syrië.

President Assad plaatst chemische wapens aan de Syrische grenzen. Niets kan gebeuren, het Midden-Oosten is geen kruidvat dat elk moment kan ontploffen. My ass. Het ontploft continu.

President Assad moest al legers verplaatsen in het Noorden van het land om de rebellen te bevechten in Aleppo. In het Noorden wonen de Koerden en door dit machtsvacuüm hebben de Koerden hun roep om autonomie verhoogd. Dat vind Turkije niet leuk, want de meeste Koerden wonen eigenlijk in Turkije. Turkije heeft daarop extra legers naar de grens met Syrië gebracht…

Intussen komt een massale Syrische vluchtelingenstroom op gang naar buurlanden waaronder Libanon (ook al geen toonbeeld van stabiliteit) en Jordanië. In Libanon weten die vluchtelingen te moorden en te stelen.

Het lijkt allemaal zeer leuk te worden…

Denk eens wat de olieprijs zou doen, als de fikkende Syrische lont niet wordt gedoofd vooraleer het Arabische kruidvat is bereikt…

Denk eens aan Israël. Denk eens aan Iran, waar verschillende hoog geplaatste Amerikaanse militairen begin dit jaar nog oorlog mee wilden voeren.

Denk eens aan de goudprijs. De Syrische munt is intussen aan het crashen…

Net zoals Mubarak en Khadaffi zal Assad moeten vluchten of zal hij berecht worden. Zelfmoord plegen of in een cel sterven. Zijn verzet is zinloos.

Dit is allemaal gelinkt aan de revolutionaire golf die onze tijd nu omarmt. Het is niet geografisch beperkt. Het is eigen aan deze tijdsgeest.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in geopolitiek, revolutie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Arabische lolbroeken omsingeld door oorlogsboten.

  1. goldandglory zegt:

    Update: 3 Russische oorlogsschepen met een paar honderd mariniers gaan nu naar de Syrische haven Tartus…
    http://www.zerohedge.com/news/russia-sends-three-warships-syria-carrying-hundreds-marines

    Vanavond gingen er geruchten de ronde dat de Syrische president Assad was overleden en de olieprijs ging onmiddellijk de lucht in, wegens mogelijk risico op machtsvacuum.

    En dan is er nog deze leukerd: http://debka.com/article/22229/Khamenei-Warns-Iran%E2%80%99s-Top-Leaders-WAR-IN-WEEKS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s