Zilver: happy face pattern gedetecteerd!

Herinnert u zich nog het “sad face” patroon in de zilverprijs toen ik in juni de zilverprijs even met de koers van facebook vergeleek? Zowel de zilverprijs als het aandeel facebook noteerden toen quasi aan dezelfde prijs. Dat is nu even anders…. en dat zal zo blijven voor de komende 10 jaar ofzo.

Met de recente koersopstoot in de zilverprijs is duidelijk een “happy face” patroon herkenbaar, waarbij het zilveren mannetje heel wat ‘shorts’ heeft opgesmuld. In juni was er ‘belly button support’ aan 31$. Dat is nu weerstand bij de groene kuif geworden.

 

Het werd meer en meer duidelijk dat de prijzen van edele metalen tijdens de zomer gingen uitbodemen om daarna flink hoger te gaan. Wel, de zomer is opeens snel voorbij en de edelmetalen vliegen hoger. Iedereen in de markten is dit de laatste dagen aan het bekijken, want voor de rest is het maar een saaie boel. Maar lang zal dat niet duren!

Ik was enkele weken terug van plan een rapport te schrijven over hoe het best te beleggen in zilver gedurende 2012-2013 en daarna. En een update te maken van “de kroniek van de zilverprijs”. Ik word even in snelheid gepakt…

De komende maanden staat er vanalles te gebeuren. Weinig beleggers én adviseurs weten nog van welk hout pijlen te maken in deze omgeving met extreem lage rentes. De goede keuze in een belegging in edelmetalen en inspelen op de volatiliteit tussen de verschillende munten zal enorme verschillen maken. Maar hoe? En vooral ook: wanneer? Wanneer kopen, wanneer verkopen?

Niettemin, hieronder enkel andere patronen, vooral trendlijnen en trendkanalen die alvast wat meer duidelijk maken.

De zilverprijs breekt uit de neerwaartse trendlijn (in groen). De grafiek dateert van gisterenochtend, toen de opstoot in de zilverprijs nog niet zo significant was. Sindsdien is de zilverprijs ook het laagste trendkanaal gebroken (trendkanaal in rood!).

 

Geen zaken om licht over te gaan. En dat bijna 1 maand nadat ECB-voorzitter Draghi zei er alles aan te doen om de euro te redden. Lees: print, print, print extra digits! En dat ongetwijfeld in overleg met andere westerse centrale banken.

Deze uitbraak van zilver (en ook van de goudprijs. En let ook op hoe palladium furieus aan het stijgen is!) valt net voor de verjaardag van de grote manipulatie op 6 september 2011.

Als we de grafiek van zilver nog even anders bekijken, dan kunnen we ook twee neergaande trendlijnen tekenen (in een ‘fan’). De eerste witte trendlijn is duidelijk gebroken, de tweede rode trendlijn twijfelt nog of het even als weerstand zal dienen. Om het idee te geven van een valse ‘breakout’. Wat sowieso tijdelijk zal zijn.

 

May you live in interesting times… en tot binnenkort…

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in zilver. Bookmark de permalink .

2 reacties op Zilver: happy face pattern gedetecteerd!

 1. diederik zegt:

  Beste,

  Beleggen in zilver via trackers, etf, … wordt afgeraden. Als je echter opziet tegen aankoop fysiek zilver, is een belegging in het Sprott Physical Silver Trust (PSLV) dan een goed alternatief ? Erik Sprott heeft toch enige geloofwaardigheid opgebouwd en blijkbaar houdt dit fonds ook werkelijk fysiek zilver aan. Meer info op http://sprottphysicalbullion.com/sprott-physical-silver-trust/ Bedankt alvast voor je mening.

 2. goldandglory zegt:

  Diederik,

  PSLV is zeker aan te raden. Net als ETF’s van de Zwitserse banken ZKB (Zuricher Kantonal Bank) of Julius Baer. Deze trackers hebben fysiek zilver opgeslagen in Zwitserse kluizen. ETF’s van iShares, en anderen met JP Morgan of HSBC als custodian zou ik niet vertrouwen.

  Trackers zijn aan te raden voor beperkte termijn, fysiek voor de lange termijn.

  Het allerbeste is fysiek zelf bezitten. Als je het ooit effectief nodig hebt, zal je ook het zilver van de Sprott tracker niet meer de Atlantische oceaan overkrijgen.

  groeten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s