Alsof er geen ongelimiteerde geldkraan openstaat.

Je kan opnieuw goud en zilver kopen aan dezelfde prijs als begin september, toen de wereld nog niet zeker wist of én Europa én Amerika én Japan allemaal in een 2-tal weken tijd het ongelimiteerd geld drukken zouden garanderen. Nu weten we het wel, de garantie is er. De centrale banken zullen het doen. En toch: goud en zilver staan aan dezelfde prijs toen we dat nog niet wisten.

Een buitenkans, opnieuw!

Ofwel ging de markt er toen al van uit dat alle centrale banken ongelimiteerd geld zouden drukken, wat natuurlijk niet het geval was, ofwel loopt er nu iets even mis en moet je profiteren van die koopgelegenheid.

Goud staat nu aan 1700$ en dat is lager dan toen Bernanke QE3 of QEternity (geld drukken tot in de eeuwigheid) bekend maakte.

Toen gebeurde dit met de goudprijs:

 

Nadien werd een verdere stijging van de goud- en zilverprijs tegengehouden.

We zijn nu meer dan een maand verder en goud en zilver hebben van die opwaartse sprong  (eind augustus-september) kunnen uitrusten. Eigenlijk loopt er niet echt iets mis, de goud- en zilverprijs zijn gewoon aan het corrigeren na deze snelle stijging om dan de opmars verder te zetten. Doordat de koersen zo ver van de voortschrijdende gemiddelden waren weggelopen, had een korte krachtige correctie mogelijk geweest. Maar het verloopt allemaal zeer langzaam en rustig.

De goud- en zilverkoersen noteren nu onder het 50-daagse gemiddelde en boven het 200-daagse gemiddelde. Een mooi niveau om uit te bodemen, ook als je ziet dat de RSI-niveau’s aan de lage kant zijn. Dit wijst erop dat de markt technisch oververkocht raakt, dit gebeurt steeds rond een bodemprijs.

Voor zilver staan we nu slechts 2$ lager dan 34$. Peanuts lijkt het, zeker als we dit vergelijken met het opwaartse potentieel dat dit edelmetaal nog te wachten staat.

 

 

Dit bericht werd geplaatst in goud, zilver. Bookmark de permalink .

Een reactie op Alsof er geen ongelimiteerde geldkraan openstaat.

 1. patricia zegt:

  Wij zitten midden in een valuta crisis. de Centrale banken kopen wereld wijd fysiek goud op. Partikuliere kopers, buiten de hedge fondsen zijn er bijna niet.. Waarom is de prijs dan zo laag. dat is een gemanipuleerde prijs, vastgesteld door de london bullion Banken en de Comex, om de Centale banken de gelegenheid te geven om goedkoop fysiek aan te schraffen. het is een wereldwijde wedloop. Voorheen was de manipulatie vooral ingegeven om de dollar haar reserve munt functie te laten behouden. nu dat niet meer lukt en wij naar een goud gedekte munt gaan voor de Yuan, wordt getracht met de yuan mee te liften. Ik denk dat dat inmiddels te laat is. De werkelijke goud voorraad van China is al niet meer in te halen. Een van de redenen om zoveel mogelijk geld te drukken en de goud prijs te manipuleren. Vers gedrukt goud komt niet in het financiele syteem, maar wordt gestald bij de ECB/Centrale banken en hiervoor wordt goud aangekocht..Er is en blijft ondanks het bijdrukken van geld een tekort, dat is geen normale zaak.
  Maar er is wel geld voor de Centrale banken/ECB om goud aan te kopen. Laat je dus niets wijs maken!
  Waarom willen veel landen een audit voor hun gestalde goud in de VS en zelfs het goud naar eigen land terug halen. Juist er is veel onzekerheid of dat gestalde goud nog wel aanwezig is in de VS. Neem nou Duitsland met een gestalde goud voorraad van 2000 ton in de VS, kan slechts 50 ton per jaar ophalen uit de VS. Neem maar van mij aan dat het goud er niet is.
  Het goud bevindt zich nu in China dan wel voor rekening van China in de VS opgeslagen, zoals de gehele goud voorraad van de VS en de derden landen gestald in de VS. Het is weg, gewoon weg. Voor het derden goud is destijds(de koude oorlog)bescherming gekocht van de VS tegen de boze Rus, om te kunnen vallen onder de atoom paraplui van de VS. Frankrijk heeft dat niet gewild(De Gaull) heeft zijn eigen atoommacht opgezet, buiten de Nato en haar goud terug gehaald. en geloof mij dat is met veel pijn en moeite gebeurd..
  Het valuta spel tussen de VS en China is gespeeld en er is maar een winnaar..
  mvg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s