Een korte geschiedenis van financiële zeepbellen.

Een korte geschiedenis van financiële zeepbellen in 30 minuten, u voorgeschoteld door Grant Williams. Met een klare kijk naar de toekomst. Wat zijn de financiële zeepbellen van gisteren, vandaag en morgen? Waar stroomt absurd veel geld naartoe en wat is overgewaardeerd?

De video is zeer duidelijk. Overheidsobligaties zijn nu al één van de grootste zeepbellen uit de financiële geschiedenis. Wanneer die zeepbel tijdens de komende jaren ontploft, zal men zich weer afvragen waarom men -net zoals met de Amerikaanse huizenmarkt- het zo ver heeft laten komen. Op datzelfde moment zal een nieuwe hype ontstaan in de financiële wereld die een massa aan kapitaal zal aantrekken. Ook die nieuwe hype wordt voorgesteld.

 

De nieuwe hype die een massahysterie zal teweegbrengen in de financiële markten is uiteraard goud. Goud als de ultieme zeepbel zoals George Soros het ooit zei.

De hype zal zich uitbreiden naar alle edelmetalen en dus zeker ook naar zilver.

Op onderstaande grafiek zie je hoe een massahysterie in zilver er kan uitzien. Op deze fantastische grafiek ziet u de evolutie van de zilverprijs in Duitse Mark tijdens de hyperinflatie van de jaren 1920. Een grafiek die meer zegt dan 1 biljoen woorden.

Ooit las ik dat een hyperinflatie gelijk stond met een zeepbel in goud en zilver. Het is grappig. Goud en zilver vormen geen luchtbel. Het is net omdat het tastbaar is dat er een massahysterie in ontstaat exact op het moment dat de zeepbel in papiergeld doorprikt wordt. Kan je je inbeelden wat er gebeurt wanneer de huidige zeepbel in digitaal geld doorprikt wordt?

 

P.S.: De grafiek van de zilverprijs in Duitse Mark plaatste ik enkele dagen geleden op mijn Twitter account. Ja, ik ben sinds een tijdje een Twitteraccount aan het ‘droogrunnen’. Ga maar even kijken (zolang het duurt), respecteer mijn anonimiteit zoals op de blog, maar kwetter en retweet er maar op los. En geef het mee als suggestie aan mensen die je kent en geïnteresseerd kunnen zijn in de volgende massahysterie (en miserie) op de beurs.

https://twitter.com/Silverandglory

Wie weet is het nu echt een kwestie van tijd tot Twitter als bedrijf overgewaardeerd naar de beurs gaat en à la Facebook ineenstort…

Dit bericht werd geplaatst in goud, Hyperinflatie, voorspellingen, zeepbel. Bookmark de permalink .

Een reactie op Een korte geschiedenis van financiële zeepbellen.

 1. Nico zegt:

  Hoi, de moeder der bubbels.Mooi toch,de ultieme financiele verzekering tegen de incompetentie,de hebzucht of macht (je mag zelf kiezen) van deze die het financieel systeem verkracht hebben en neerhalen.
  De credit inflatie heeft vooral gediend om de mensen aan de top te verrijken tenkoste van degegenen aan de onderkant,dwz kunstmatig gemaakt geld (valuta vernedering) herverdeelt rijkdom. Deze dichtst bij de bron profiteren ten koste van de verste van de bron en dit zal leiden tot sociale ontworteling.
  Valuta vernedering begint maand na maand meer gevoeld te worden.
  Valuta komt in beweging ,op zoek, naar? Een bankwezen vol van boekhoudkundige en controle fraude ?Een overheid waarvan de schuldprijsstelling niet meer klopt tov het risico?
  Een geldsysteem dat elk moment kan instorten?
  Of worden het fysieke goederen, gelanceerd om gecatapulteerd te worden in de komende maanden.
  Iedereen zijn keuze.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s