Kleine en grote tikken worden uitgedeeld.

De voorbije dagen kregen de goud- en zilverprijs enkele kleine tikken uitgedeeld.

Goud daalde onder het 50-daagse gemiddelde en bevindt zich nu opnieuw netjes tussen het 200 en 50-daagse gemiddelde. Zilver bevindt zich nog op een iets comfortabeler niveau net op het 50-daagse gemiddelde, waar nu een gevecht onder traders wordt uitgespeeld, maar de zilverprijs ligt nog sterk boven het 200-daagse gemiddelde.

20121205_Silver back to 50DMA

 

Hoewel veel goud- en zilverbeleggers het wachten meer en meer moe worden, ziet het technische plaatje er nog steeds goed uit. Het fundamentele plaatje is nog meer overweldigend positief. Eenmaal alle zever over de fiscale afgrond in de Verenigde Staten achter de rug is, en wanneer een zoveelste verhoging van het schuldenplafond een feit is, kunnen goud en zilver weer hoger.

 

Als er één aandeel is waar de zaken technisch gezien steeds meer dramatisch worden, dan is het wel het bedrijf met de grootste marktkapitalisatie ter wereld: Apple. Het verloor vandaag 35 miljard aan beurswaarde.

20121205_Apple crash

Een trendlijn op zeer lange termijn wordt doorbroken als het aandeel nog een klein beetje dieper daalt. Technisch gezien moet het gat van januari-februari 2012 nog gedicht worden rond 425$. Dat wordt dan nog een serieuze crash waarbij veel beleggers gaan panikeren.

Deze daling van Apple stond alvast in de sterren geschreven.

De hevigheid van de dagelijkse bewegingen van het Apple aandeel doen terugdenken aan de volatiliteit op de markten tijdens de herst van 2008. Toen had je ook dagen van -7% en +7%. Het merendeel van de dagelijkse bewegingen bevond zich toen ook meer  in de standaardafwijkingen.

20121205_AAPL Histogram_ST DEv

 

Het zal moeilijk worden voor de algemene indexen om de positieve toon te blijven zetten wanneer dergelijk mega-aandeel klappen krijgt. 2013 zal geen 2012 zijn.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Kleine en grote tikken worden uitgedeeld.

  1. Nico zegt:

    Hoi, korte termijn manipulaties, controles en volatiliteit van nu lijken meer op een stilte voor de storm. Vs onroerendgoed begint te bewegen onder de injecties van valutavernedering.
    Ze willen geld in beweging brengen,prijzen doen stijgen,en mensen doen aanzetten te consumeren.Tot zover ok, maar er mag niets gebeuren of angst bepaalt wanneer beleggers beginnen rennen en waarheen ze rennen.En op het einde komt men altijd waar men moest komen omdat de lange termijn niet te manipuleren valt.Maar ondertussen meer valuta vernedering,meer oorlog en meer controle.

  2. Pingback: Waarom Apple een muilpeer krijgt. | Goldandglory's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s