Wereldoorlog in de markt voor edelmetalen.

Ik heb nooit gezegd dat het gemakkelijk ging zijn. Deze crisis is niet gemakkelijk, eerder gigantisch complex. En de crisis is allesbehalve voorbij. De diepste oorzaken van de crisis: schulden, fraude en manipulatie scheerden nooit zo’n hoge toppen als vandaag de dag.

In de specifieke markt van de edele metalen, een markt die volgens de meeste economen weinig belang heeft, wordt echter de grootste financiële veldslag ALLER tijden geleverd. Dit is voornamelijk een oorlog van Oost tegen West en een oorlog van de burgers tegen de banken. De edele metalen verplaatsen zich dan ook in de richting van de winnaar. In de slag tussen Oost en West zal het Oosten duidelijk overwinnaar zijn. Het voorbije decennium ging een ontzagwekkende hoeveelheid goud van westerse centrale banken naar oosterse centrale banken. (artikel november 2010, Voor zilver is nu als in de zomer van 1944).

Dit jaar hebben we de meest waanzinnige prijsmanipulaties gezien in de markt voor edelmetalen. De edelmetalen werden neerwaarts gemanipuleerd op schrikkeldag 29 februari 2012, net tijdens de aankondiging van LTRO2. Net op het moment dat de edelmetalen schroeihard gingen stijgen. Het gebeurde nog een paar keer op dergelijke cruciale momenten. En de voorbije dagen waren daar weer een perfect voorbeeld van.

De Amerikaanse Fed kondigde QE4 aan, opnieuw meer geld drukken. En hetzelfde edict kwam ook uit Japan na de verkiezing van een nieuwe premier.

De grootste landen ter wereld vechten een financiële wereldoorlog uit via hun munten. Al hun munten worden waardeloos. De voornaamste bescherming voor de burgers zijn edelmetalen en andere tastbare goederen. Maar diezelfde overheden proberen hun burgers een vlucht in edelmetalen te ontraden door de prijs langdurig en frauduleus neerwaarts te duwen.

Het zal als een boemerang terugkeren. Meer dan waarschijnlijk al in 2013.

De laatste weken zat ik toch wat verkeerd met mijn visie op edelmetalen. Ik dacht dat het finaal ging uitbreken, maar in deze oudejaarsperiode krijgen we een 100% exacte herhaling van vorig jaar. Eind 2011 werden de edelmetalen ook neerwaarts gedrukt in de illiquide markten.

Koppig als ik ben, blijf ik mijn advies van de voorbije weken herhalen, meer dan ooit. Een bodem in goud en in zilver kan niet veraf zijn. Groot is de kans dat we vrijdag de bodem gezien hebben.

Technisch ziet de bodem er zeer goed uit. De RSI-indicator (relative strenght indicator) staat op 25. De voorbije drie jaar stond de zilverprijs slechts 4 maal met een RSI-indicator lager dan 30 en steeds was dat een bodem in de prijs.

20121221_Silver, RSI 3 year 4time low

Ik heb er dus vertrouwen in dat 2013 een geluksjaar kan worden voor edelmetalen.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in goud, zilver. Bookmark de permalink .

2 reacties op Wereldoorlog in de markt voor edelmetalen.

 1. Nico zegt:

  Hoi,dit is een oorlog tussen overheden en de krachten van de natuur.
  Westerse overheden gebouwd op een kenysiaans model zijn gedoemd te mislukken zoals het model aan het mislukken is.
  Veel te veel overheid,veel te veel politici,veel te veel bureaucrasie,veel te veel invloed van banken,(dwz fraude,manipulatie,controle…)zal samen ten ondergaan met het kenysiaans model.
  Een model dat veel natuurlijke rijkdom laat verloren gaan door machtswaanzin.
  Wijze en oosterse mensen gaan voor natuurlijke rijkdom.
  De futers markten kunnen in de toekomst wel eens voor het eerst in hun bestaan te maken krijgen met de werkelijke kracht van vraag en aanbod als ze zo blijven corruptioneren.
  Het gevecht van overheden die naar een minimum zullen herleid worden met minder politici,zo weinig mogelijk bureaucrasie en waarbij banken tot het minimum beperkt zullen worden is met het blote oog te zien in de pm markten die de weerspiegeling zijn van de sterkte of zwakte van het model.
  Bescherm met fysieke goederen en vermijd zoveel mogelijk papier,het werkmiddel van incompetente overheden gebaseerd op een verkeerd model.

 2. patricia zegt:

  Je hebt het helemaal juist begrepen het spel wat er wordt gespeeld tussen Oost en West.
  alleen een kleine kanttekening, goud/zilver prijs verwachtingen, kunnen wij in deze hectische situatie niet via modellen beredeneren. de ontstane situatie heeft zich nimmer binnen dit huidige financiele systeem op wereldniveau voorgedaan. In feite is het fiat geld thans een derivaat geworden, met de onderliggende waarde fysiekgoud en zilver.
  mvg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s