Goud voert heroïsche strijd op het slagveld van de valutaoorlog

Goud is omsingeld door vijanden op het slagveld van deze muntenoorlog.

Deze vijanden proberen samen goud neer te slaan op het moment dat ze zichzelf zwakker beginnen voelen.

Deze vijanden zijn ijdel en denken dat men de strijd tegen goud kan winnen.

Maar goud heeft één groot voordeel. Het is onsterfelijk. Onsterfelijk in een sterfelijke wereld.

Goud vecht tegen de status quo. Goud vecht tegen alle vormen van fiat-geld, het paradigma van het establishment. Een paradigma dat dringend aan een wijziging toe is vooraleer het in duigen valt.

Goud vecht zich een weg terug ín het systeem. Een nieuw systeem.

De reden waarom goud in een stierenmarkt zit is fundamenteel aan het wijzigen. De voorbije twaalf, dertien jaar steeg goud naar nieuwe records omdat het een indekking was tegen een historische financiële crisis. De stierenmarkt in goud zal zijn weg verder zetten van zodra duidelijk wordt dat goud de enige vorm van indekking is tegen een historische monetaire crisis. Een crisis die voorlopig enkel in intensiteit zal toenemen.

Goud komt terug in het systeem wanneer deze monetaire crisis zijn climax kent. Voor sommigen zal het een anti-climax zijn.

De goudprijs kende de voorbije weken een aanhoudende daling met een verkoopspiek op vrijdag. Het drijft goudbeleggers tot wanhoop en het sentiment in de goudmarkt is op één van de meest negatieve punten ooit beland.

Ik twijfel niet met betrekking tot de reden waarom goud vrijdag daalde tot onder belangrijke technische niveau’s. Er zijn geen fundementele redenen, geen fundamentele argumenten die een dergelijke daling de voorbije week rechtvaardigen.

Ik volg de redenering van James Rickards, auteur van het steeds meer gelezen boek ‘Currency Wars’.

De redenen:

Goud daalde niet toevallig op vrijdag.

1/ Het is statisch bewezen dat de goudprijs in deze stierenmarkt het grootste aantal van zijn dalingen kende op een vrijdag, vaak een dag van financieel-strategisch belang waarop belangrijke Amerikaanse economische cijfers gerapporteerd worden.

2/ Goud daalde omdat het Chinees nieuwjaar nog werd gevierd. De grootste goudkopers ter wereld waren met vakantie en dus afwezig om een verkoopsgolf in goud tegen te houden.

3/ Goud werd expliciet lager geduwd door belanghebbende partijen net vóór de G-20 meeting waarbij de regeringsleiders stelden dat er geen sprake was van valutaoorlogen. Deze regeringsleiders stonden zo hard te liegen dat de hemel voor hen nooit open zal gaan. De leiders van de status-quo stonden even hard te liegen zoals men dat altijd consistent heeft gedaan tijdens de financiële crisis, maar het heeft de crisis niet doen stoppen. Ook de monetaire crisis zal niet zomaar eindigen.

Het zal eindigen met goud.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in goud, muntencrisis. Bookmark de permalink .

9 reacties op Goud voert heroïsche strijd op het slagveld van de valutaoorlog

 1. Nico zegt:

  Hoi,Hopeloos terminaal.
  We hebben een pervers en zelfvernietigend monetair systeem vandaag.
  Schuld wordt ondersteund met schulden,gebaseerd op schuld,afhankelijk van schulden en leveraged met nog meer schulden.
  Schulden crisis en valuta vernedering zijn slechts de symthonen van de splitsing of falen van monarchie of republiek.
  De tool van open markt transacties als uitloper van inflatie zal eindigen in depressie.
  De centrale banken dachten in de stoel van de bestuurder te zitten,maar het zijn de banken die de onzichtbare hand op het stuurwiel zijn.Banken zullen blijven obligaties kopen zolang er risico vrije winst is.Nu al meer dan 30 jaar.Stijgende koers,dalende rente.Oude schulden verkocht,nieuwe gekocht.De centrale banken hebben geen keuze,het moet kopen tegen verbeterde prijzen.Dalende rente vernietigd kapitaal en verhoogd de schuldenlast.De schuld kan alleen maar groter,niet meer krimpen.Eeuwig daalende rente structuur die overgaat in zelfvernietiging na jaren van malinvestment.
  De onherstelbare valuta,ontstaan door de gedwongen verwijdering van eerst zilver en 100 jaar later goud uit het monetaire systeem.
  Goud de hoeksteen van het monetair systeem.
  Het heeft de grootste voorraad van alle grondstoffen en is steeds in beweging en het bezit ervan komt in steeds sterkere handen .
  Bij een verlies van vertrouwen kan de fysieke markt opdrogen.
  Het aanbod kan worden ingehouden ,niet meer bereid te ruilen tegen futers of fiat valuta.
  Centrale banken weten dit en de enige manier om de markt te pacificeren is vrij te geven centrale bank goud,het beest moet gevoed worden. Vandaag negeren nijna alle centrale banken de zwanenzang van amerika en zijn ipv verkopers kopers geworden.
  De stoelendans van de obligatiehouders begint op het einde te lopen maar moet blijven draaien,dwz doorgaan met de schertsvertoning van goud futers tradingenzetten steeds meer vorderingen op dezelfde klomp goud.Goud futer trading is in een symbiotische relatie met het regime van onherstelbare munt en onherstelbare schuld ,waarop onze democratie is gebasseerd.
  2008 was een wake-up call,we zullen steeds meer worden geconfronteerd met depressie,voortdurende kapitaal vernietiging,faillisementen en ongekende werkeloosheid.
  Socialisme zal blijven falen ,keer op keer,zoals de keren in het verleden.(rusland,china,..)
  Economie verdraagd geen etatisme.
  Economie is complexe ecologie.
  Regeringen zullen proberen macht te houden en depressie kan regeringen in oorlog duwen,
  Vandaag de dag kan men elk moment oorlog beginnen,waar ook ter wereld,naar believen.
  Het wordt niet mooi,eerst wordt het slechterom erna beter te worden.
  Het is aan de bevolking om op te komen voor haar rechten,zich niet langer in de hoek te laten drummen. Geen elektronische valuta te aanvaarden,
  Samenspannen voor een correct economisch en monetair systeem,gebasseerd op eerlijk geld die moet circuleren enniet moet opgeslagen worden in kelders. Deze kelders moeten dienen voor de verkrachters van het monetair systeem van vandaag.

 2. FB zegt:

  Zilver krijgt de laatste dagen ook stevige klappen. Weinigen durven “a falling knife” vast te grijpen …

 3. kamiel zegt:

  Hey,

  Lang geleden hier nog eens gepost te hebben, wat natuurlijk niet wegneemt dat ik altijd reikhalzend uitkijk naar een nieuw artikel, als het even kan met historische achtergronden.
  Zoals ik vorige jaar rond de nieuwjaarsperiode mijzelf hier op de site afvroeg, waarom mannen als goldisglory, Marc Demesel, Francis Schutte, Elmer Hogervorst, en anderen zo anti aankoop vastgoed zijn. Heb dus weer mijn goesting gedaan, en een huisje met garage (bij)gekocht (120% geleend à ongeveer 3%vast)en stukje landbouwgrond 1200m² (met kans op ooit bouwgrond?) voor klein prijsje, zonder lenen. Mij redenering ivm het huisje is dat de waarde kan zakken, maar aangezien ik er geen geld moet insteken, de huurder het huis afbetaald, en ik een huur kan vragen om het af te betalen die inspeelt op de verslechterende crisis.(385euro/maand die meegaat met de inflatie index). Ik denk dus zoals kyl bass dat een beperkte langdurige lening op verstandig vastgoed (met een beetje rendement) tegen huidige rente, niet zo onverstandig is. Maar goed, de Vlaming & de baksteen….
  Hier op de blog wordt er weinig gewag over gemaakt, maar goud kan volgens mij alle kanten uit nu; 1400, misschien zelfs naar 1100 als de beurzen crashen later dit jaar, of zet het na 2 jaar zijdelings te bewegen zijn opmars verder. Ik zet er geen geld op, maar moest ik moeten kiezen ik denk het eerste, zonder natuurlijk fysiek spul weg te doen. Denk persoonlijk dat meer en meer het scenario van Mike Maloney zich aan het voltrekken is. Denk dat we begonnen zijn aan een deflatie periode (had dit vorig jaar niet voor mogelijk gehouden), en dat ze in Wall street en Brussel zo hard gaan verschieten van het verval, dat ze ons gaan overspoelen met papier……
  Martin Armstrong ziet vastgoed zelfs nog versnellen in prijs eenmaal de rentevoeten zou beginnen oplopen, wat enigszins misschien te begrijpen valt. Armstrong ziet goud terug beginnen stijgen eind 2017…
  Ik die dacht ‘vandejaar’ al binnen te zijn, nog efkes wachten dus 🙂
  Mvg,
  Kamiel.

  • wimmy zegt:

   goldandglory: mag ik uw reactie op dit artikel?

   • goldandglory zegt:

    Interessante reactie Kamiel.

    Ikzelf ben inderdaad al ruim 5 jaar negatief op vastgoed. Quasi alle vastgoedmarkten zijn sindsdien in crisis gegaan, met sterke dalingen van de prijzen. De Belgische vastgoedmarkt vormt hierop een uitzondering (samen met Hong Kong en Singapore), maar ik ga er géén cent op verwedden dat dit gaat blijven duren.

    Dit gaat niet blijven duren!

    Ja, ik ben voorlopig 5 jaar verkeerd, maar met goud en zilver voelde het toch wel beter, zij het volatieler.

    Ik zou in de komende jaren eerder opportuniteiten zien in buitenlands vastgoed. US, Spanje, who knows Cyprus?

    Kijk, de Nederlanders hadden nooit gedacht dat hun huizenprijzen gingen dalen, en nu zitten ze in een regelrechte crisis. Franse huizencrisis is ook op komst. De Belgische huizenmarkt komt dus in een tangbeweging. De villa’s zijn in België al in waarde aan het dalen. Dat zal zich met vergrijzing en door de algemene crisis ongetwijfeld verderzetten.

    Ik ben wel positief over landbouwgrond. Of grond op zich.

    Momenteel is er in België een extreme zeepbel in appartementen en in rijhuizen.

    Ik acht een daling van de goudprijs tot honderden dollars lager, zeer onwaarschijnlijk, zij het niet onmogelijk via manipulatie. Maar indien de goudprijs naar 1100$ gaat, denk ik niet dat je nog veel fysiek ga kunnen kopen. Ik denk dat het onmogelijk gaat worden.

    Ik volg ook Martin Armstrong en hij schreef ooit dat Amerikaans vastgoed nog tot 2032 ofzo ging dalen. Vastgoedmarkten kunnen lang dalen!

    Armstrong heeft wel niet geschreven tot goud zou beginnen stijgen eind 2017, hij zei dat dan de stijging kan eindigen, in een manie! Dat is een groot verschil, ik denk dat Armstrong een goudprijsstijging vanaf eind 2013, en in de loop van 2014 verwacht. Dit terzijde, want Armstrong is ook al fout geweest.

 4. wimmy zegt:

  Ikzelf kan me wel vinden in uw redenering over vastgoed. Indien uw aankoop steeds goed verhuurd wordt en er een langlopende lening opzit aan een belachelijk lage intrest, heb je mijn insziens weinig te verliezen… wat goud betreft… ik weet het niet … is natuurlijk de laatste jaren enorm gestegen. Als het effectief zo is dat de centrale banken enorm ah aankopen zijn, moet de prijs toch volgen, kan niet anders., misschien nu een goede bodem ah vormen?

 5. Nico zegt:

  Hoi,hier een kleine reactie over de gebeurtenis in cyprus.
  We leven in een tijdperk van ongekende creatie van schulden en geld toveren uit het niets en ironisch genoeg moeten ze geld stelen van de bevolking om de boel te redden.
  Heeft de spaarder soms beter geld dan de overheden?
  Ik dacht het niet,alles is schuld en gedekt door schuld.
  Volgens mij is dit een ander proef project, eens kijken hoever ze kunnen gaan.(de gevolgen met andere landen nog niet genoemd)
  Dit is gewoon het mes in eigen rug planten.
  Welkom in het bankwezen van cyprus, een toekomstig bankwezen van de levende doden.

  • Nico zegt:

   Lang leve europa,zo sterk als de zwakste schakel.

  • Nico zegt:

   Hoi,gedaan met rotatie proberen aanwakkeren, als de europeanen wakker zijn kan de kapitaal uitstroom beginnen.
   Wie heeft er vele jaren risico vrije winst genomen ,zit nu opgescheept met deze papieren en wil verliezen doorschuiven ?
   Twee kleine haircuts op griekenland, cypreotisch papier die niet meer doorgerold raakt en boem. Pure uitbreiding van slecht krediet en malinvestment.
   De verliezen zullen ooit genomen worden, ook al zijn deze instellingen te groot om deze te nemen. Dan zal het niets uitmaken of ze je deposito’s met 10 % afroomden.
   Wie dan blijft op deze instellingen en overheden vertrouwen zal met veel minder tevreden moeten zijn.
   Het zijn intresante dagen en maanden, als groot kapitaal vertrekt, gaat europa deze zomer nog door de knieen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s