De echte fraudeurs!

Ik vind het grillig om te lezen dat zoveel burgers in de wereld nu wereldwijd gekend staan als belastingfraudeurs. Een onderzoek van tientallen journalisten, werkend in alle uithoeken van de wereld, en de koppen bijeen staken voor dit grootschalige project. Om mensen te identificeren die belastingen ontliepen in paradijzen.

Het is niet zozeer grillig dat er geen privacy meer is in deze wereld, of dat journalisten zogezegd uit zichzelf aan dergelijk project beginnen.

Het meest verontrustende aspect aan deze laatste hysterie is dat de publieke opinie hierin volledig meegaat en deze zogenaamde belastingfraudeurs uitspuwen als het uitschot der aarde. Alsof er geen grotere misdaden meer bestaan. Deze burgers die belastingen ontlopen zijn de grote slechteriken van deze tijd, zoals de heksen en alchemisten in de Middeleeuwen.

Maar zijn zij wel de echte slechteriken? Zijn zij de echte fraudeurs? Ik betwijfel het ten zeerste.

We leven in een tijd waar de overheid belasting heft op al snel 40 à 50 procent van je salaris. Als je goed werk presteert en een bonus verdient, gaat de overheid vaak nog een hoger percentage daarvan belasten.

Als je dan je salaris consumeert aan dagelijkse noden zoals voeding en drank, of aan luxe-uitgaven zoals wagens en elektronica dan mag je daar nog eens 6, 15 of 21 procent belastingen op betalen.

Slaag je erin om daarna nog wat geld opzij te zetten en te sparen of te beleggen, dan gaat de overheid je daar nog eens op belasten. Als je spaargeld op een rekening bij de bank plaatst, betaal je roerende voorheffing van 25 procent op je verdiende rente. Een rente die je krijgt omdat jij met je geld een risico neemt. Een risico dat men onlangs in Cyprus aan de levende lijve ervaren heeft. Daar had men helemaal pech en werd het spaargeld gewoonweg geconfisqueerd.

Dat is iets wat in een normaal mensenleven niet vaak gebeurd (althans niet in de westerse wereld). Maar devaluaties van de munt zijn wel schering en inslag en zijn een verborgen vorm van belasting die gedurende je volledige leven je salaris en spaargeld zal ontwaarden.

Slaag je erin om nog wat meer te sparen en beleg je in obligaties dan wordt je ook belast en bij aandelen is het in de meeste landen ook al het geval.

Ben je uiteindelijk erin geslaagd om met de glimlach vélé keren tientallen percenten van je verdiende loon af te geven, op de vele wijzen die ik hierboven opsomde, en dan toch nog iets over te houden? Dan wordt je finaal nog eens belast wanneer je het tijdelijke voor het eeuwige inruilt. De successierechten. Een belasting die de Staat heft op al je eigendommen omdat je dood bent. Alsof de Staat daar enige verdienste aan zou hebben.

En wij, wij domme, domme mensen zijn dit allemaal normaal beginnen vinden. Wij bespuwen mensen die de vrucht van hun arbeid proberen te beschermen voor de grijpgrage hand van de Staat. De Staat die steeds maar meer belastingen heft. De Staat die nooit bespaart, immer meer mogelijkheden ziet om jouw geld te verbrassen.

Persoonlijk heb ik nog nooit belastingen ontweken. Maar zou je er in godsnaam niet aan beginnen denken als je ziet in welke onbekwame handen het steeds terecht komt?

En begrijp me niet verkeerd, grootschalige belastingfraude van dubieuze praktijken moet aangepakt worden. Maar de slinger is al veel te lang, veel te ver doorgeslagen. Men gebruikt het nu als drogreden om de gewone arbeidsklasse en de middenklasse extra hard te belasten.

Als we nu eens redelijk en realistisch zijn: wie is echt de grootste fraudeur? Wie?

We zijn precies een samenleving van slaven geworden die tot in de dood geld moeten afgeven aan de Staat. Doen we het niet dan worden we publiekelijk afgeschoten.

Wat zal er moeten gebeuren vooraleer we terug wat van onze vrijheid in handen nemen en dit niet meer als normaal beschouwen?

Dit allemaal typeert ons politiek bestel dat duidelijk nu een existentiële crisis ervaart. Het politiek bestel zal dan ook ten onder gaan aan deze crisis. Al probeert het establishment dit men man en macht te verijdelen. Het zal uiteindelijk niet lukken.

En de conclusie mag zeer duidelijk zijn: de huidige crisis is een crisis van het socialisme, niet een crisis van het kapitalisme.

Of zoals de vandaag overleden Margaret Thatcher lang geleden zei:

 “The problem with socialism is that eventually you run out of other people’s money.”

 

Of zoals op de bureau van Ron Paul staat:

ron-paul-do-not-steal

Dit bericht werd geplaatst in Ron Paul, waarheid, welvaartstaat. Bookmark de permalink .

9 reacties op De echte fraudeurs!

 1. nico zegt:

  Hoi, 100% nagel op de kop.
  Kapitalisme is al 20 keer gestorven.
  Socialisme, kenansysme en bijna facisme hier in europa.
  Ik vindt het wel verdacht toevallig dat ze nu bovenkomen om offshore constructies aan te pakken en te controleren na de plundering in cyprus.
  Ik had het ook al zitten denken dat de bevolking pas in actie zal komen als het te laat is.
  Maar wat ze nu doen in europa is te zot voor woorden. Toegeven dat de grotere deposito spaarder zal mee betalen als het er op aan komt.
  Wat willen ze in europa, geld in of uit het bankwezen.
  Economie doen aantrekken en banken laten dichtklappen. Of willen ze geld naar economie en hopen dat de japaners op de loop met hun centen uit jgb’s zo dom zullen zijn om rommelobligaties uit europese landen te kopen. Het verschil tussen inflatie en totale kernsmelting in europa kan niet kleiner.
  Er is maar een zekerheid en dit is totale onzekerheid.

  • goldandglory zegt:

   Het is inderdaad correct dat de politici van geen hout meer pijlen weten te maken. Men weet niet of ze nu het geld in of uit het bankwezen willen, en in of uit de economie.
   Eén ding is wél zeker: ze willen meer geld voor de Staat.

   Dus totale onzekerheid is er niet 😉 Wat een geluk.

 2. ben zegt:

  Knappe tekst en helaas, zo juist en waar …

 3. Michael zegt:

  Een duidelijk standpunt, maar komaan, het mag wel wat genuanceerder. Ik weet dat dit minder sappig is, maar denk er ook maar eens aan als burger die verwacht dat de staat voorziet in basisinfrastructuur, sociale zekerheid, onderwijs en ga zo maar door. Dat men momenteel niet weet van welk hout pijlen maken en hierdoor heel wat middelen verspild worden aan het redden van verloren banken of het trachten doen aantrekken van een gehandicapte economie, is juist. Maar wat ligt aan de oorzaak van deze crisis? Financiële sector, iemand? Misschien te weinig regulering en volledig kromgebogen incentives voor degenen die actief zijn in deze sector?

  Er kan nog heel wat vet van de botten van de staat geschraapt worden en besparen is noodzakelijk. Maar tegelijkertijd is ons welvaartsmodel er wel één om trots op te zijn! En onvermijdelijk gaat dit met een hogere belastingsdruk gepaard…

  Oh ja, nog een interessant gegeven: de Europese Commissie publiceerde net haar “in depth” analyse van België en wat blijkt: ook zij erkent dat de burgers op een torenhoge berg spaargeld zitten. Tegelijkertijd zit de overheid met een torenhoge staatsschuld. Betalen we dan teveel belastingen?

  sincerely yours,

  Michael (you know who :))

 4. pepe zegt:

  -Mike, when writing a letter to someone unnamed, you always sign your letter with ‘faithfully yours’ and not ‘sincerely yours’
  -de oorzaak van de crisis? een zeden probleem. corruptie overal en op alle niveau’s met uitaard uitzonderingen, tem top vakbond (cf. notionele Rudy), gerecht en politie, advocatuur, politiek, wetenschap, artistenmilieu, etc.
  En standaard, niemand is verantwoordelijk, of wordt verantwoordelijk gehouden, behalve misschien ‘the banksters’, hoe vaag kan je zijn.
  Dit alles zal leiden tot een instorting van het westen, een beetje zoals het west romeinse rijk gevallen is (btw de helft van de sestertie was geen puur zilver meer en bestond op einde wrr uit 50% tin, geschiedenis herhaalt zoch uiteindelijk altijd), tenzij er einde komt aan al die corruptie, maar zie dat niet snel gebeuren, gezien het huidige adagio ‘het is een ander zijn schuld, ik ben de goeie’.

  @-Leonidas: goudprijs gaat onder 1500 usd per ounce, what’s happening ? manipulatie ? zoja, argumenten graag. george sorros grote leugenaar, de man die het pond uit de EMS lichtte en er fortuinen aan verdiend heeft ?

 5. pepe zegt:

  ik vergat de afschaffing van het ethisch denken. alles kan. alles mag. als mijn bonus maar dik in orde is. en dan de zak van de vriendjes. tot de bom barst. ‘buy property when there is blood in the streets’ voor diegene die willen blijven en sterke maag hebben,.
  enige juiste antwoord: vote with your feet. ga naar land met klein overheidsbeslag, kortom eu en us, is game over, heel benieuwd naar de details hoe het zal zinken, geen zin om erop te zitten
  btw china betaalt iran met goud voor zijn olie, niet meer in usd.
  -nog vraag: wat is parameter die krapte aangeeft van fysieke goud markt ?

 6. Vernaeve Jozef zegt:

  Terechte opmerking maar jammer dat men niet als analyze maakt dat de overheid (de politiek en haar uitvoerende en rechterlijke macht) zo gulzig is geworden dat ze echt van haar “burgers” lijfeigenen heeft gemaakt .Het brutale angelsaksische kapitalisme en het politiek correcte “verzuilde” socialisme – allebei zijn ze echte doders van alle democratie . De burger wordt herleid tot een slaaf die enkel maar moet betalen . Enige echte oplossing – volgens mij – Fair trade zoals omschreven in de millenium doelstellingen van 2000 . Maar ja het is net als met de klimaatdoelstellingen en de overbevolking .Ze dienen juist nog meer om de zakken te vullen van dezelfde kastes die ons nu uitbuiten . Wanneer gaan we nu echt ONTWAKEN en duidelijk maken IN HET STEMHOKJE dat we hun gelul meer dan zat zijn ! VOORBEELDEN STREKKEN – als de politiek begint met zichzelf te saneren , dan pas zal al de rest volgen .Hoog tijd dat ze ophouden als bedorven stronten altijd de schuld bij een andere te leggen, terwijl zij de hoofdschuldige – de belangrijkste fraudeurs zijn .Ze zouden beter op hun politieke toppen daareens mee beginnen .

 7. Taxpayer zegt:

  Ik vind het onzin ! De overheid is inderdaad zeer behoeftig en ook ik vind dat men bepaalde zaken anders moet gaan aanpakken, maar zonder kunnen we ook niet meer verder en winnen tegen de overheid doe je toch nooit. Er gaat inderdaad veel te veel geld naar de zogezegde sukkelaars die hier komen aan kloppen of mensen die eigenlijk liever op hun luie krent gaan zitten in plaats van te werken zoals iedereen.
  Een feit is dat ik als bediende van elke euro die ik verdien, 50% belastingen MOET op hoesten en dat de alle zelfstandigen in Belgie elke dag sjoemelen en sommige op zeer grote schaal. het systeem laat het nu eenmaal toe om dat te doen en vertel niet dat het niet zo is want ik ken het echt door en door en weet wat de mogelijkheden zijn als inspecteur bij de belastingen.
  Wij zien elke dag wat een ondernemer onder zijn tafel weg steekt en er prive luxe voor koopt. Men denkt soms dat wij het niet weten dat wanneer ze in een venootschap zitten en prive met een exclusieve wagen rond tuffen, dat wij dat niet zien omdat men hem in schrijft op vrouw of zoon’s naam. We weten alles van iedereen. Zelfs dat wat ze in het zwart ontvangen weten we voor 80% te onderscheppen. Elke zelfstandige weet dat hij taxen probeert te ontlopen en zou dat beter gewoon al voor zichzelf eens toegeven.. Daarnaast gaat het hier over de grote “ontwijkers der belastingen”. Mensen het is simpel, je leeft hier en zult ze allemaal betalen. Ook degene die ze ontwijken zijn verplicht om hun steen bij te dragen. Het erg van de zaak is dat ze al priveleges hebben > bvb een NV betaald al maar 30% ipv van 50% zoals ik. En daarnaast brengen ze elke investering in als kosten zodat ze op minder dan de helft stranden. Meestal 5 tot 10% belastingen en nog is dat te veel… Waar is de logica ? In het stem hokje kan je ‘proberen’ een verschil te maken maar niemand heeft het lef… iedereen is bang om zijn pensientje of uitkering te verliezen en stemmen rood. Er zitten te veel stemgerechtigden op de payrol van de staat. je moet hier zelfs niet geboren zijn om mee te kiezen wie hier de zweep mag laten knallen. Als ik zie wat er de laatste jaren verander is in de grootsteden ben ik er van overtuigd dat de machts overdracht naar de moslims niet ver meer af is. En misschien zou dat niet zo slecht zijn dan zou er misschien eens nagedacht worden over hoe goed we het hadden kunnen hebben als we massaal opgekomen waren tegen het wanbeleid dat nu gevoerd wordt in die land. Uch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s