In mei kopen alle Chinese vrouwen een gouden ei.

Beursgoeroe Warren Buffett zei deze week zeer optimistisch te zijn over Amerika’s economische toekomst omdat het land nu begonnen is het potentieel van vrouwen te benutten.

Boink.

Buffett stelt dat het grootste deel van Amerika’s opgebouwde welvaart werd gecreëerd door maar 50% van het beschikbare talent te gebruiken (namelijk dat van mannen).

Ik zou verbouwereerd zijn als Buffett nu nog geen haatmail ontvangen heeft. Indirect stelt hij dat vrouwen de voorbije decennia amper hebben bijgedragen aan Amerika’s welvaart. Geef die oude seniele kop van Buffett maar een draai van uw handtas!

Warren Buffett is nu al jaren zeer positief over de Amerikaanse toekomst. Ik vind het belachelijk. Hij komt steeds meer met vreemde argumenten aandraven. Waarom probeert hij zo uit de hoek te komen? Alsof hij tegenwind moet geven tegen een kracht die veel groter is.

De westerse economieën zijn allesbehalve iets om optimistisch over te zijn.

Veel erger is het nog gesteld met de westerse aandelenbeurzen die momenteel helemaal losgekoppeld zijn van de economische realiteit. Vele aandelen gaan door het dak, en verliezen compleet het gevoel met de dagdagelijkse realiteit die de economie beheerst. Dit zal heel fout eindigen!

Maar om even terug te keren op het vrouwelijk potentieel: als het potentieel van vrouwen ergens wél meer benut kan worden, dan is het wel in opkomende landen waar het steeds werd onderdrukt, zoals in China, India en vele andere Aziatische, Afrikaanse, Oost-Europese en Latijns-Amerikaanse landen.

Het vrouwelijk potentieel biedt ook een extra reden om positief te zijn op de goudmarkt na de huidige zware prijsdaling. Vrouwen profiteren wereldwijd van de prijsdaling om goud aan te kopen, uiteraard vooral in juwelen. Het moet zijn dat vrouwen intuïtief aanvoelen dat in de wereld van de mannen (op Wall Street) de goudprijs onterecht zwaar werd afgestraft.

Het is een ruwe schatting, maar de ‘Chinese huisvrouw’ (een verzamelnaam die gebruikt wordt door Chinese media) zou de voorbije twee weken 300 ton aan goud gekocht hebben. 

300 ton goud dat aangekocht wordt op twee weken tijd is echt een massa, want er wordt jaarlijks ‘slechts’ 2500 ton goud wereldwijd geproduceerd.

300 ton goud is een massa als je weet dat de goudmarkt panikeerde omdat de Cypriotische regering ocharme 14 ton goud zou moeten verkopen (wat de Cyprioten nog niet deden!)

De komende maanden en jaren zal duidelijk worden wie de beste zaak heeft gedaan. De ‘Chinese huisvrouw’ die massaal goud kocht óf de bankiers van Goldman Sachs, SocGen, ABN AMRO en nog vele anderen die adviseerden goud te verkopen.

Ik zet mijn geld op de huisvrouwen en voor één keer zal ik de vrouwelijke spenderingsdrift toejuichen…

En ja, deze dame ziet er niet zo Chinees uit. Niet mijn schuld.

in mei zit het spel op de wagen

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in goud. Bookmark de permalink .

4 reacties op In mei kopen alle Chinese vrouwen een gouden ei.

 1. Patricia zegt:

  De fysieke goud prijs gaat lopen, omhoog vanaf mei 2013, er is geen houden meer aan, dat zal dan tevens het begin zijn van het verval van de Comex en de prijsvaststelling door het London goud Syndikaat..
  Let op het ingrijpen van de Westerse Overheden, restricties geld opnamen; beperking goud zilver aankopen door partikulieren etc
  mvg

 2. gut yontif zegt:

  Ach, Buffett is een typetje geworden. Of misschien was hij het altijd al. De glimlachende, lieve, optimistische opa die kwistig zijn veilige, politiek correcte wisdom McNuggets rondstrooit. Alles anders is bad for business & bad for Buffett.

 3. Pingback: Onthutsend beeldmateriaal van Chinese goudrush. | Goldandglory's Blog

 4. Pingback: Chinese goudrush - Edelmetaal-Info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s