Nieuwe daling in goud en zilver op komst?

Voor wat het nog waard is, de technische analyse toont aan dat de goud- en zilverprijs enorm kwetsbaar blijven voor een volgende daling.

Het is des te erger dit vast te stellen omdat de fundamentele redenen voor goud en zilver nooit zo positief waren en toch door de markt nu volledig genegeerd worden. Dit gaat zich in de toekomst wreken op de gehele wereldeconomie én het financieel systeem. Goud geeft het signaal van totale ineenstorting van het huidige monetaire en financiële systeem. Dit kondigde de gouddaling van -20% in juli 2008 ook aan.

De wekelijkse grafiek toont aan het dat de huidige niveau’s zeer belangrijk blijven. Een korte daling kan opnieuw een domino-effect in beweging brengen van stop-losses die geraakt worden en verplichte verkopen.

20130508-gold weekly

 

De zilverprijs is nog meer kwetsbaar, aangezien er weinig herstel was en we dicht bij het belangrijke niveau zitten van 21$. Dat was hét beginpunt voor de laatste grote stijging vanaf september 2010. Die volledige rally zal dus nu gecorrigeerd zijn.

Conclusie: geen twijfel mogelijk dat goud en zilver in de toekomst terug véél hoger gaan en opnieuw zullen aanknopen met recordprijzen. Dit is gewoon één van de vele veldslagen die worden uitgevochten om de kopers van goud en zilver te demoraliseren. Velen hebben het inderdaad al opgegeven. Dit zal de basis leggen voor de volgende stijging.

Ik herhaal:

Goud geeft het signaal van totale ineenstorting van het huidige monetaire en financiële systeem. Dit kondigde de gouddaling van -20% in juli 2008 ook aan.

Daarna begon het allemaal in september 2008 met de ineenstorting van het wereldwijde bankensysteem. Er komt een fenomenale crisis op ons af, groter dan 2008.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in goud. Bookmark de permalink .

4 reacties op Nieuwe daling in goud en zilver op komst?

 1. Patricia zegt:

  Ben het geheel met je eens. Goud zou nog kunnen dalen, want het papier moet er eerst uit. diepte punten van goud en zilver worden opgevangen door de Chinese en India aankopen. Maar goud is gekoppeld aan de fiat valuta en die gaan naar nul zie het als communicerende vaten, goud zal de fiat valuta er uit werken. een leuke bijkomstigheid is dat het soortelijk gewicht van goud/zilver veel zwaarder is dan dat van papier.
  Houdt goede moed. Wie het laatst lacht ,lacht het best.
  mvg

 2. gut yontif zegt:

  Het voelt alleszins heel anders aan dan in juli 2008. De beurzen hadden toen al een jaar van uitgebreide, onmiskenbare topvorming achter de rug, gestaafd door tegenvallende bedrijfsresultaten. De volatiliteitsindex had reeds een hoger plateau bereikt. Er was toen niet het gevoel van complete verdoving waar we nu mee zitten. De recessie was toen heel duidelijk te ontwaren, ook door mainstream economen en media, het was toen vooral de vraag hoe diep het zou gaan.

  Als goud een acute crisis aankondigt die binnen maanden zou arriveren, dan zouden de beurzen (en bijv. bedrijfsobligaties) nu wel heel snel, heel plots een “reverse all thrusters” maneuver moeten uitvoeren. Veel sneller dan de top van 2007-2008. Dat zou wel heel spectaculair zijn. (En niet ondenkbaar gegeven de schaal van overheidsinterventie om alle beschikbare barometers van risico te onderdrukken, maar toch: eerst zien dan geloven.)

  Of het zou iets helemaal anders moeten zijn, de onverwachtse terugkeer van een soort stagflatie of zo. Maar ook daar is momenteel (nog) geen spoor van te bekennen, niet in het Westen en niet in Japan.

  Ikzelf echter denk dat goud niet echt iets concreets aankondigt. Toch niks voor binnen de komende maanden. Misschien was er wel ergens een “walvis op laag water” met OTC contracten of zo. Maar in de eerste plaats werd het goed en professioneel neergeklopt na een lange periode van afkalving. En hoe je ook het keert of draait, er is gewoon niet genoeg institutioneel kapitaal voorhanden dat interesse heeft om tegenwerk te bieden.

  De kans is idd groot dat goud verder daalt. Als dat gebeurt, ben ik ook benieuwd naar goudmijnaandelen. Een aantal bedrijven moet inmiddels het water aan de lippen staan. Ze zullen bijna verplicht worden om opnieuw toekomstige productie vooruit te verkopen en de rijkste aders eerst te ontginnen. Ik denk dat een faillissementengolf in die sector nabij is. (wat goed nieuws is.)

  Dus ik deel je pessimisme over goud (en ook je lange termijn optimisme ;-).

  • Patricia zegt:

   Te veel externe factoren bepalen thans de mogelijke uitkomsten van de TA, zodat de uitkomsten van de TA steeds minder te vertrouwen zijn. Een en ander kan beter binnen het kader van het politieke spel op wereld niveau bekeken worden. Waar het om gaat is , kan de VS haar macht handhaven als leidend gevende Staat. De strijd om de wereld hegemonie, met name de wereld reserve munt staat nu op het punt om in alle hevigheid los te barsten, hierbij spelen harde assets de beslissende rol( edele metalen etc).Het eens zo rijke Westen is in een tien tal jaren zo verarmd,
   dat zij geen andere mogelijkheid zien, om door middel van geld veruiming hun schulden te kunnen betalen. Dit is een proces van konstante ondermijning van de waarde van haar eigen valuta, een niet meer te stoppen proces. De creatie van derivaten, waar onder ETF s, fondsen welke de prijsstelling van de echte assets zouden moeten volgen, zijn misbruikt om de prijsvaststelling overheersend te kunnen beinvloeden. Vermindering van de waarde van de papieren valuta, met als onderliggende waarde schuld, zijn gedoemd om in de afgrond te storten.
   Goud kan inderdaad tijdelijk nog in prijs dalen, tot op het moment dat het papier op is, danwel men zich massaal gaat afwenden van de Comex. Elke dip in de goudprijs zal op gevangen worden door aankopen van uit Azie.
   Het wachten is wanneer China de tijd rijp acht om de VS dollar als wereld reserve munt te verpletteren. Dit tijdstip komt heel snel naderbij. China houdt de naald bij de derivaten bubbel.
   mvg

 3. Nico zegt:

  Hoi,ik schat de slagkracht van centrale banken en politiek niet al te hoog in.Het enige wat ze proberen te doen is warm gebakken lucht verkopen,brandjes blussen en tijd kopen.Ze denken dat ze door te kiezen voor een doelbewust beleid ,vb injecties of dalende rente, het monetair systeem kunnen sturen en onder controle houden.
  Ze zouden wel eens aardig kunnen kijken van hetgeen ze veroorzaken zonder er besef van te hebben.
  De enigen die er baat bij hebben is een select clubje,al de rest gaat in het zwarte gat.
  Zoals periodieke injecties van overtollig krediet schopt het systeem naar steeds hogere resonanties in een hogere energie,heen en weer als ebb en vloed met toenemende intensiteit tussen de verschillende markten.
  Zo eindigen overboosting resonanties in een dalende rente structuur tot hyperdeflatie.
  Ook dalende rentestructuur vergroot de schuldenlast,plus uitbreiding van krediet met de intentie niet terug te betalen maar te rollen zorgt ervoor dat de schulden moeten groeien om te overleven en dus blijft de rente dalen en de schulden groeien.Inkrimping of samentrekking zorgt voor deflatie.
  Valuta vernedering,onherstelbare munt, weg vallen gouden basis zijn allen de gevolgen van beleid politiek en centrale banken.
  Banken konden zonder al te veel moeite grote hefbomen op deze problemen creéren.
  Het systeem is defect,de centrale banken en de politiek zijn verantwoordelijk,en wie zal ervoor opdraaien?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s